ASU Poli a încheiat primul sezon de Liga 2. Timișorenii și-au îndeplinit cele două obiective, însă au și nemulțumiri: „Inevitabil vor fi modificări”

Marius ANGHEL 30 May. 2017, 14:54 Liga 2

ASU Politehnica Timișoara a încheiat actuala ediție a campionatului Ligii 2 după ce duminică a jucat la Balotești, acolo unde a pierdut cu 2-3. În ultima etapă, echipa alb-violetă va sta, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe ACS Berceni, grupare retrasă în tur. Astfel, bănățenii vor încheia primul sezon în Liga 2 cu 38 de puncte, locul fiind deocamdată nesigur, pe 14 sau 15, fiindcă Academica Clinceni, echipa care are același număr de puncte, mai are un meci de disputat.

După meciul de la Balotești, antrenorul Sorin Brîndescu a tras primele concluzii ale sezonului de debut în liga secundă pentru ASU Poli. Cele două obiective impuse la startul campionatului au fost îndeplinite: echipa să nu intre în faliment și să încheie sezonul pe un loc care să o mențină în Liga 2.

„A fost un sezon foarte greu pentru noi, pe care l-am început nepregătiți pentru Liga a 2-a, nici organizatoric, nici fotbalistic. Una peste alta, cred că a fost un sezon bun, pentru că am reușit să ne îndeplinim obiectivele. La începutul acestui sezon, am stabilit foarte clar ce ne dorim și ce putem. În principal, au fost două lucruri: să nu intre clubul în faliment, pentru că la acest nivel sunt cheltuieli foarte, foarte mari, iar în aceste condiții, limitați financiar cum suntem, să reușim salvarea de la retrogradare. Aceste două obiective au fost îndeplinite și, pentru asta, țin să le mulțumesc tuturor celor implicați. Aici mă gândesc la Universitatea Politehnica, în frunte cu domnul rector, mă refer la Druckeria, ca reprezentanți ai suporterilor, pentru că suporterii sunt sufletul echipei noaste. Mă refer aici și la jucători; chiar dacă uneori aveam pretenții mai mari de la ei, la unele meciuri chiar s-au autodepășit, au dus mari eforturi și chiar merită felicitați pentru că au dus acest campionat până la capăt și am reușit împreună să ne îndeplinim obiectivele”, a spus Brîndescu, citat de Druckeria.

Antrenorul Politehnicii s-a ferit deocamdată să vorbească despre ce urmează. „La această întrebare, ce va fi, nu știu să răspund. Vom intra într-o binemeritată vacanță și rămâne de văzut care vor fi deciziile pe care le va lua conducerea în ceea ce privește viitorul sezon”, a conchis Brîndescu.

Cociu: „Să nu mai discutăm de rămânerea în Liga a 2-a”

Mult mai tranșant este însă Mariuc Cociu, managerul sportiv al Politehnicii. Acesta spune că, în ciuda faptului că obiectivul de menținere în Liga 2 a fost îndeplinit, există și nemulțumiri. În noul sezon se dorește o poziționare mai bună în clasament, cel puțin pe locul 10.

„E clar, impactul pentru noi cu Liga a 2-a a fost unul destul de puternic, dovadă că începutul de campionat a fost mai șovăitor. Obiectivul din Liga a 2-a s-a îndeplinit, asta nu înseamnă că suntem și mulțumiți. Trebuie să recunoaștem că s-au pierdut destul de multe puncte dintr-o naivitate, lipsă de experiență. Ceea ce clar ne-a nemulțumit. Cu atât mai mult cu cât în ultimele două jocuri din deplasare: la Clinceni și la Balotești. Am pierdut și am făcut egal tot pe o lipsă de concentrare, am condus la Clinceni cu 2-1 până la ultima fază. Iar la Balotești unii dintre jucătorii noștri au abordat meciul cu un picior în vacanță. Inevitabil vor fi modificări. Vom avea o întâlnire și vom pune la punct ce înseamnă strategia pentru viitoarea competiție. E clar că ne dorim alt obiectiv. Să nu mai discutăm de rămânerea în Liga a 2-a, ci de a termina în primele zece locuri și cred că e un obiectiv pe care îl putem îndeplini”, a declarat, pentru PressAlert.ro, Marius Cociu.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 30 May. 2017, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă