Gloria Buzău se așteaptă la un meci greu la Reșița, Andrei Prepeliță vrea victoria care să asigure accederea în play-off

Marius ANGHEL 07 Mar. 2024, 13:19 Liga 2
Gloria Buzău se așteaptă la un meci greu la Reșița, Andrei Prepeliță vrea victoria care să asigure accederea în play-off

Gloria Buzău a trecut cu bine, cu punctaj maxim, peste primele două jocuri oficiale din 2024, în special peste al doilea, contra Corvinului, iar în etapa a 18-a își poate îndeplini întâiul obiectiv din acest sezon: accederea matematică în play-off-ul Ligii 2.

Echipa antrenată de Andrei Prepeliță joacă sâmbătă la CSM Reșița, de la ora 11:00, în penultima etapă a sezonului regular, iar în situația în care va câștiga își va asigura prezența în Top 6.

Antrenorul trupei din Crâng consideră greu, dificil meciul din Valea Domanului, însă speră să ia din el toate punctele puse în joc.

Gloria Buzău joacă în deplasare la CSM Reșița în penultima etapă a sezonului regular de Liga 2

Gloria Buzău a plecat spre Reșița cu două zile înainte de meciul din etapa a 18-a a Ligii 2, așa cum a făcut de fiecare dată, cel puțin în acest sezon, în care a avut o deplasare lungă.

Andrei Prepeliță a remarcat că adversarul din weekend a făcut meciuri bune după instalarea lui Flavius Stoican ca antrenor. În 2024, CSM Reșița s-a impus acasă în fața Stelei (scor 3-1) și a remizat în deplasare la CSM Slatina (scor 0-0), într-o partidă în care în ultima jumătate de oră a avut dublă superioritate numerică pe teren, dar nu a reușit să înscrie și să câștige.

”E o echipă agresivă, mai ales acasă. Eu am mers sâmbătă la Slatina, le-am văzut jocul de acolo. Sunt, acasă, o echipă care joacă și pune presiune pe adversar. A câștigat meciul cu Steaua cu 3-1. Sunt o echipă cu un mixt de jucători cu experiență și tineri. Ne așteaptă un meci greu. Reșița, de când a mers Flavius acolo, s-a schimbat, și-a câștigat meciuri și a făcut meciuri bune împotriva tuturor adversarilor. Acum, important e nu ce își doresc ei, ci ce obiectiv avem noi. Se știe, avem un prim obiectiv de a intra în play-off și vrem să mergem să facem un meci bun. Știm că este o deplasare grea, lungă, băieții cred că sunt pregătiți, am discutat săptămâna asta și meciul cu Hunedoara a trecut, ne-am bucurat, iar acum suntem în fața unui nou meci important”, a comentat Prepeliță despre deplasarea la Reșița și meciul cu echipa lui Stoican.

Andrei Prepeliță, înaintea jocului din Valea Domanului: ”Orice punct e bun, dar ne dorim să câștigăm”

Înainte debutului etapei, Gloria Buzău ocupă locul 4, cu 31 de puncte, la trei puncte peste FK Miercurea Ciuc, clasata pe poziția a 7-a, prima aflată sub locurile calificabile în play-off. CSM Reșița se află pe 10, cu 24 de puncte, aceasta jucându-și acum ultima șansă la grupa de promovare.

Andrei Prepeliță a spus și dacă un egal în Valea Domanului ar fi bun pentru echipa sa.

”Nu știu ce să zic. Orice punct e bun. Vedeți că orice punct contează. Poate în prima parte a campionatului nu am luat în seamă unele egaluri pe care le-am făcut, dar care, acum, în economia clasamentului, contează. Ne dorim în primul rând să câștigăm, pentru că este acest prim obiectiv pe care îl avem, dar și pentru a strânge puncte, să putem fi în primele două locuri.
Dacă vom câștiga, sigur vom fi și matematic în play-off și atunci ne putem face calcule și pentru următoarele meciuri”, a declarat antrenorul Gloriei Buzău.

Tot Prepeliță a spus că pentru acest joc mijlocașul Antonio Georgiev acuză probleme și nu știe dacă va fi în lot.

Andrei Prepeliţă, declarații înainte de CSM Reșița – Gloria Buzău:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

https://liga2.prosport.ro/liga-3/observator-frf-suspendat-si-amendat-dupa-ce-a-fost-denuntat-de-un-arbitru-19301684

https://liga2.prosport.ro/liga-3/patru-fotbalisti-romani-pariori-la-sporting-rosioria-19301694

Marius ANGHEL 07 Mar. 2024, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă