Șansele Reșiței la play-off s-au redus substanțial după partida de la Slatina. Reacția lui Flavius Stoican, după ce jucătorii săi n-au înscris nici în dublă superioritate numerică

Andrei PASCU 02 Mar. 2024, 18:12 Liga 2

CSM Reșița continuă bilanțul pozitiv din Liga 2 și a bifat al șaselea meci consecutiv fără eșec. Sâmbătă, în etapa a 17-a, a reușit o remiză, scor 0-0 contra CSM Slatina, în deplasare, dar șansele la o calificare în play-off-ul Ligii 2 au scăzut, fiind la patru puncte de locul 6 în acest moment.

Gazdele partidei au jucat în inferioritate numerică dublă din minutul 66, în urma eliminărilor lui Ionuț Mitran (minutul 62) și John Mondragon (minutul 66).

Au scăzut șansele Reșiței la play-off după remiza contra CSM Slatina

Flavius Stoican nu a avut cuvinte critice la adresa jucătorilor, ba din contră. A lăsat de înțeles că este încântat de perioada prin care trec, de faptul că nu au mai pierdut de ceva timp în Liga 2.

Antrenorul a recunoscut că echipa din Slatina a fost solidă chiar dacă a jucat aproape 30 de minute de timp regulamentar în inferioritate numerică. Asta deși CSM Reșița are șanse mai mici de calificare în play-off-ul Ligii 2, în ciuda faptului că după jocul cu Steaua era printre marile favorite la accederea în top șase.

Elevii lui Stoican nu au reușit să aibă prea multe incursiuni importante la poarta formației lui Daniel Oprescu, ”principalul” remarcând doar un șut de la distanță al lui Drăghiceanu, dar ”prea puțin”, după cum chiar antrenorul s-a exprimat.

Noi ne doream într-adevăr să obţinem victoria, dar trebuie să fiu realist, am întâlnit o echipă bine așezată în teren și de aceea vreau să-l felicit pe antrenorul Daniel Oprescu. Un meci încrâncenat, fără prea multe ocazii de gol, care până la urmă s-a terminat egal.

E un punct pe care îl punem în clasament. Asta este realitatea și cred că este un rezultat echitabil. Chiar dacă adversarii au jucat în inferitate la un moment dat, cu doi oameni mai puțin, au stat foarte bine în apărare. Greu i-am desfăcut, iar atunci când am făcut-o, o dată sau de două ori, nu am avut şansă.

Îmi amintesc de șutul lui Drăghiceanu, dar e prea puțin. Se putea mai mult, dar adversarul a stat bine în teren și în prima repriză și în a doua, aşa că ne-a fost destul de greu”, a spus Flavius Stoican, citat de Radio Reșița.

  • CSM Reșița: I. Rus – Gomboș, Dudea (cpt.), Andr. Burlacu, Drăghiceanu, Fota, Rimovecz, Elton da Silva, Dolghi, D. Fărăgău, Lascu
    Rezerve: Mereu – Cega, Bărboianu, Chera, Fr. Cristea, Al. Negru, Cip. Rus, Napoleone, Doană

CSM Reșița, meciuri cu Gloria Buzău și CFC Argeș în ultimele runde din sezonul regular 

CSM Reșița a ajuns la 24 de puncte acumulate în 17 meciuri și se află, momentan, pe locul 9 în Liga 2, la un punct sub locul 10, Viitorul Pandurii, dar care nu a evoluat până acum în actuala rundă. Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, e ocupată de ACSM Ceahlăul, cu 28 de puncte în dreptul ei, care a învins CSC Dumbrăvița cu 2-0 în această etapă

În sezonul regular au mai rămas de disputat două etape pentru CSM Reșița. După meciul cu CSM Slatina le va mai întâlni pe Gloria Buzău (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare).

Noi luăm fiecare meci în parte și orice punct este important pentru echipă, pentru moralul nostru. Da, dacă se poate, de ce să nu ajungem şi în play-off, dar obiectivul este menținerea în Liga a 2-1 și vrem să ne consolidăm poziția.

Jucăm fiecare meci cu gândul la victorie, dacă întâlnim un adversar pe care putem să-l dominăm, sau simțim că îl dominăm, încercăm să dăm cât mai multe goluri.

Astăzi am întâlnit o echipă destul de arțăgoasă, o echipă bine așezată, și vreau să felicit gazdele pentru jocul prestat. Acum noi trebuie să fim atenți, pentru că ne așteaptă o partidă dificilă, vreau să ne refacem pentru meciul cu Buzăul.

Avem o echipă solidă, mai ales pe teren propriu, avem un public care ne împinge de la spate și, cu siguranță, nu o să fie un meci ușor pentru cei de la Buzău. Va fi un meci echilibrat, fie ca echipa mai bună să câștige”, a completat Stoican.

Foto: News Flux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/egal-intre-csm-slatina-si-csm-resita-19301412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-dumbravita-2-0-19301358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-meciul-de-acasa-cu-chindia-de-ziua-antrenorului-dragos-militaru-19301407

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-cu-ceahlaul-si-continua-seria-neagra-19301405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-biletele-de-play-off-in-buzunar-unirea-slobozia-si-a-permis-sa-piarda-acasa-cu-fk-miercurea-ciuc-adrian-mihalcea-despre-golul-egalizator-anulat-echipei-sale-greseala-enorma-sper-ca-a-19301360

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Andrei PASCU 02 Mar. 2024, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă