CSM Reșița reia în forță Liga 2! Continuă parcursul solid, învinge Steaua și emite pretenții la play-off. Flavius Stoican: ”Dedicăm victoria oamenilor care iubesc acest club. Orașul avea nevoie de o astfel de bucurie”

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2024, 16:34 Liga 2

CSM Reșița a dus bilanțul pozitiv din Liga 2 la cinci meciuri consecutive fără eșec. Sâmbătă, în etapa a 16-a, a reușit o victorie importantă, 3-1 cu Steaua, iar de acum chiar poate spune că speră la o calificare în play-off-ul Ligii  2.

Gazdele partidei au făcut diferența după pauză, când au marcat de două ori. După 45 de minute a fost egal, 1-1 în Valea Domanului.

Speranțe la play-off pentru CSM Reșița

CSM Reșița a deschis scorul în minutul 20, atunci când a marcat Sergiu Rimovecz, cu un șut din câțiva metri, după o lovitură liberă. ”Militarii” au egalat destul de repede, 14 minute mai târziu, atunci când Nacho Heras a marcat tot în urma unei lovituri libere, din careu.

A fost 1-1 la pauză, dar reșițenii au forțat în partea secundă și au reușit să își asigure succesul în urma unei duble semnate de Marian Drăghiceanu. În minutul 48 a transformat o lovitură de la 11 metri, iar peste două minute a dus ecartul la două goluri, scor 3-1, rezultat cu care s-a și termina partida.

Flavius Stoican a dedicat victoria orașului, suporterilor Reșiței, care au venit în număr mare la stadion. În tribunele arenei din Valea Domanului au fost prezenți în jur de 4.000 – 5.000 de spectatori.

Sergiu Rimovecz, lăudat de Flavius Stoican după meciul cu Steaua

Antrenorul a avut cuvinte de laudă speciale pentru marcatorul Sergiu Rimovecz, tânăr în vârstă de 20 de ani, care a făcut o parte din juniorat chiar la Reșița. A evoluat în toate etapele din acest sezon și s-a aflat la a doua reușită. A mai punctat în partida cu CSM Alexandria, din etapa a 14-a, terminată cu scorul de 3-1.

O victorie importantă pentru noi și vreau să o dedicăm oamenilor care iubesc această echipă, oamenilor care au venit la stadion și orașului Reșița, pentru că oraşul avea nevoie de o astfel de bucurie.

În ceea ce privește jocul, cred că am fost echipa care a controlat ostilitățile, care a câștigat mai multe dueluri, care și-a dorit într-adevăr să marcheze goluri. Am avut și neșansă ca la o lovitură liberă să primim un gol contrar cursului jocului, dar ceea ce mă bucură este faptul că după pauză am ieșit la fel de determinaţi de la vestiare și ne-am desprins pe tabela de marcaj.  Deci consider că e o victorie meritată.

Un alt motiv de bucurie pentru mine este faptul că nici la 3-1 nu voiam să ne oprim. Asta încerc să imprim jucătorilor, să nu ne mulțumim cu puțin. Dacă prindem un adversar și simțim că îl dominăm, să credem până la capăt că putem marca goluri ,pentru că oamenii de asta vin la stadion.

Trei puncte importante pentru noi, dar exact cum v-am spus și înainte de partidă, nu vom face sărbătoare, nu vom face nuntă, aşa cum nu facem înmormântare la înfrângeri.  Trebuie să rămânem conectați, focusaţi, pentru că se pot întâmpla lucruri frumoase la Reșița.

Jucătorii sunt principali artizani ai succesului, asta cu siguranță, dar fără ajutorul oamenilor din staff credeți-mă că era foarte foarte greu și vreau să le mulțumesc lui Ştefan Bărboianu, lui Adi Popa, lui Ovidiu Popescu, lui Zimmermann, antrenorul cu portarii, și tuturor celor care pun numărul  la echipă”, a spus Flavius Stoican, citat de Radio Reșița.

  • CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz – Gomboș, Dudea, D. Fărăgău, Fota – Drăghiceanu, Andr. Burlacu – Lascu
    Rezerve: Mereu – Mensah, Cega, Fr. Cristea, Chera, Napoleane, Al. Negru, Bărboianu, Cip. Rus

CSM Reșița poate termina etapa a 16-a prima sub linia play-off-ului

CSM Reșița a ajuns la 23 de puncte acumulate în 16 meciuri și se află, momentan, pe locul 7 în Liga 2, la egalitate cu locul 8, Viitorul Pandurii, dar care nu a evoluat până acum în actuala rundă. Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, e ocupată, pentru moment cel puțin, de Gloria Buzău, cu 25 de puncte în dreptul ei, dar nici ea nu a evoluat în etapa a 16-a.

În sezonul regular au mai rămas de disputat trei etape pentru CSM Reșița. După meciul cu Steaua, le va mai întâlni pe CSM Slatina (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare).

Foto: Zoli Bagosi (Radio Reșița)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atac-dur-al-lui-daniel-oprita-la-adresa-jucatorilor-stelei-19300612

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-e-tot-mai-aproape-de-play-off-19300542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-foarte-suparat-dupa-cs-mioveni-csm-alexandria-19300521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-achizitii-si-o-noua-despartire-pentru-viitorul-pandurii-19300505

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2024, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă