ASA Târgu Mureș e prima retrogradată în Liga 2! Echipa lui Ionel Ganea revine în eșalonul secund după trei sezoane petrecute în prima ligă

Marius ANGHEL 19 May. 2017, 21:24 Liga 2

ASA Târgu Mureș e prima echipă din Liga 1 retrogradată matematic, după înfrângerea de vineri de la Drobeta Turnu Severin, 0-1 cu Pandurii Târgu Jiu, în etapa a 11-a a play-out-ului, ardelenii întorcându-se în Liga 2 după trei sezoane în care au fost la un pas de titlu, au câștigat o Supercupă și au luat parte la o ediție a play-off-ului.

Echipa antrenată de Ionel Ganea a pierdut după un gol marcat de Erico da Silva, în minutul 73, și nu mai are nicio șansă să se salveze de la retrogradare, luând drumul Ligii 2 după un sezon cenușiu, presărat cu depunctări, probleme financiare și dese schimbări de antrenor.

  • În acest moment, ASA Târgu Mureș, care vine după trei înfrângeri consecutive, are 13 puncte în play-out, în timp ce Pandurii, ACS Poli și Concordia au câte 23, cu trei etape înaintea finalului sezonului.

 

Iar retrogradarea mureșenilor vine cum nu se poate mai logic. ASA a început sezonul cu o penalizare de șase puncte, opt mai puține decât cele care i-au fost luate lui ACS Poli, dar principalul motiv care a dus la retrogradare e reprezentat de jocul pe alocuri dezastruos al echipei, indiferent de numele antrenorului.

ASA a început sezonul cu Dario Bonetti pe bancă, dar performanțele italianului au fost slabe, iar locul său a fost luat de Dan Alexa. În iarnă, însă, „Chirurgul” a plecat de la echipă, alegând să se alăture proiectului Concordiei Chiajna, iar în locul său a fost adus Ilie Stan. Nici al treilea tehnician nu a stat foarte mult și a plecat de la echipă cu scandal, acuzând conducerea că i-a impus anumiți jucători. Apoi, a venit rândul lui Ionuț Chirilă să încerce marea cu sarea, dar situația devenise aproape imposibil de salvat. La fel ca Stan, Chirilă a plecat cu scandal de la Târgu Mureș, fiind demis după doar 12 zile la conducerea formației. În sfârșit, ultimul antrenor care s-a încumetat să vină la ASA a fost Ionel Ganea, dar nici „Ganezul” nu a putut resuscita un lot bătrân, plin de jucători neplătiți, iar ASA merge spre Liga 2 după trei înfrângeri fără gol marcat în ultimele trei meciuri.

ASA se întoarce, astfel, în Liga 2 după trei sezoane petrecute pe prima scenă a fotbalului românesc. În acest interval, mureșenii au fost aproape de câștigarea unui titlu istoric, în 2015, când echipa lui Liviu Ciobotariu a fost la un pas să triumfe în fața Stelei. Tot în 2015, ASA a câștigat Supercupa României, cu Dan Petrescu pe bancă, după un succes în fața Stelei.

Lupta pentru evitarea retrogradării continuă, însă, iar echipele implicate sunt Concordia, ACS Poli și Pandurii. Cele trei sunt la egalitate de puncte, 23, cu trei etape înaintea finalului, iar un meci foarte important se va juca marți, între ACS Poli și Pandurii.

Ganea: „Le-am transmis jucătorilor să rămână profesioniști până la finalul campionatului”

Antrenorul formației ASA Târgu Mureș, Ionel Ganea, a declarat, vineri, după înfrângerea cu Pandurii, scor 0-1, în deplasare, în urma căreia echipa sa a retrogradat matematic în liga secundă, că le-a transmis jucătorilor să rămână profesioniști până la final.

„Am vorbit cu jucătorii, le-am transmis să rămână profesioniști până la finalul campionatului și să joace la potențial maxim fiecare meci. E greu să vă spun cine rămâne, noi așteptăm data de 25-26 mai pentru a se aproba planul de reorganizare, apoi vom putea vorbi despre ceea ce se va întâmpla în viitor”, a declarat Ionel Ganea, pentru Digi Sport, la finalul partidei de la Drobeta-Turnu Severin.


Pandurii – ASA Târgu Mureș (Erico da Silva 72)

Pandurii: I. Popescu – Negoiță, Erico, Ene, Bușu – Cioinac, Stana – Surugiu, Păcurar, Firțulescu – Batin
Rezerve: Stanca, Brînzan, Zaina, Negruț, Pîrcălabu, Hlistei, Hamed
ASA Târgu Mureș: Moga – Velayos, M. Constantin, Tudose, Mendy – Nicoliță, Candrea, Cherteș, Petra, Schieb – Stoica
Rezerve: Pap, Balgiu, Ferfelea, C. Rus, Sin, Dulap, Iliescu

Marius ANGHEL 19 May. 2017, 21:24 Liga 2
Pe aceeași temă