„Aș vrea să revin cu FCM Bacău în prima ligă”

23 May. 2012, 16:56 Liga 2

Aceeasi echipa, alta filozofie. Si un alt impact: asupra clasamentului, dar si a adversarilor. Spiritul ofensiv propus de finantatorul FCM Bacau, Dumitru Sechelariu, in urma cu o luna de zile si pus in aplicare de noul antrenor, Cristi Popovici, nu a intârziat sa-si arate roadele: in ultimele cinci etape, „galben-albastrii” au acumulat 11 puncte. Lasând la o parte succesul la masa verde cu Branestiul, FCM Bacau a trecut la pas de CS Otopeni si Astra II Giurgiu, tinând totodata in sah pe Viitorul Constanta si FC Botosani, doua formatii cu pretentii de prima liga.

Momente frumoase

La un come-back in primul esalon se gândeste si Cristi Popovici. „Nu pot uita ca, la un moment dat, am fost cel mai tânar antrenor din Liga I”, a declarat Popovici, care a condus Bacaul in A in mai multe rânduri: in ultima etapa a sezonului 2002-2003, in turul editiei 2003-2004 si in stagiunile 2004-2005 si 2005-2006. Si-a facut debutul cu un succes extern, la Brasov, a blocat in mai multe rânduri Steaua si a invins Rapidul lui Razvan Lucescu. „Si ca antrenor, dar si ca jucator am trait momente foarte frumoase cu FCM Bacau in prima liga. Imi doresc enorm ca aceste vremuri sa revina”, a marturisit Popovici.

Vot pentru fotbal

Tehnicianul este convins ca FCM Bacau are argumentele necesare pentru a se inscrie in cursa pentru promovare in sezonul viitor. „Cu actualul lot si, eventual cu inca un jucator sau doi care sa aiba experienta lui Croitoru si Dobos, sunt convins ca ne-am putea bate pentru accederea in prima liga. As vrea sa revin cu FCM Bacau in prima liga”, a declarat Cristi Popovici, care este constient ca viitorul FCM Bacau depinde in mod decisiv de rezultatul alegerilor locale, de pe 10 iunie: „Sper din tot sufletul ca bacauanii sa voteze cu fotbalul. E pacat ca un oras cu traditia fotbalistica a Bacaului sa nu figureze din nou pe harta Ligii I”.

Sursa: Deșteptarea

Foto: Eduard BLAGA

23 May. 2012, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă