Apele nu s-au limpezit la CF Brăila!

Marius ANGHEL 18 Oct. 2013, 18:44 Liga 2

Mult așteptata întrunire „Încotro fotbalul brăilean?” a fost, de fapt, o discuție sterilă, care nu a condus la o soluție clară privind menținerea în Liga a II-a a echipei CF Brăila. „S-a deschis doar o cale de dialog, nu s-au găsit soluții pentru menținerea echipei pe linia de plutire”, a fost de părere Adelin Soare, președintele CA al CF Brăila.

Cu acest prilej, administrația locală a menționat încă o dată că nu sprijină nonperformanța și a adus din nou acuze grave la adresa clubului pentru faptul că gruparea de la Dunăre nu a promovat în prima ligă în sezonul recent încheiat. „Să vină profesioniștii și să facă ei performanță cu acești jucători și cu acest buget”, a fost reacția lui Soare. Mai mult, după această ședință care a durat o oră și jumătate, nu se știe cu certitudine dacă CF Brăila va avea banii pentru organizarea meciului din etapa a 9-a cu Dunărea Galați, programat sâmbătă, 19 octombrie, pe stadionul Municipal.

Al doilea episod al acțiunii „Încotro fotbalul brăilean?” este programat vineri, 1 noiembrie.

Starea de incertitudine continuă la CF Brăila și după mult așteptatul moment zero al fotbalului local. Cu toate că au fost trimise invitații la peste 50 de firme, conform precizărilor făcute de Ionel Avram, directorul economic de la SC Concivia SA, acționarul majoritar al echipei CF Brăila, la această acțiune de salvare a fotbalului brăilean au fost prezenți doar fotbaliștii, reprezentanții autorităților locale, câțiva suporteri, iar dintre potențialii sponsori numai Florin Cârligea de la Comision Trade.

„Noi am trimis invitații la peste 50 de firme cu potențial financiar din Brăila, care ar putea finanța aceasta activitate. Unii s-au scuzat motivând că nu pot veni pentru că sunt angrenați în alte acțiuni în țară, dar ne-au spus că sunt de acord să ne sprijine”, a spus Ionel Avram.

„Am avea nevoie de 7 miliarde de lei vechi până la finalul anului”

Adelin Soare, președintele CA al CF Brăila, i-a informat pe cei prezenți că echipa de fotbal CF Brăila are de plătit salariile pe două luni la jucători și că are nevoie de 7 miliarde de lei vechi pentru a putea disputa toate meciurile programate în 2013.

„În acest moment avem restante salariile la jucători și personalul auxiliar pe iulie și august, alte datorii nu sunt. Însă până la finalul acestui an calendaristic mai avem de disputat cinci meciuri din tur și alte șase partide din retur și pentru acestea am avea nevoie de 7 miliarde de lei vechi. Noi ne-am propus să ne calificăm la turneul play off și putem realiza acest obiectiv”, a punctat Adelin Soare.

Aflat alături de președintele clubului, antrenorul Alin Pânzaru a încercat să explice celor prezenți situația delicată prin care trec jucătorii: „Situația este grea, sunt jucători care au copii, iar aceștia îi trag de mânecă și le cer de mâncare, iar ei ridică din umeri a neputință. Un lucru să fie clar, noi ne-am dorit mereu să câștigăm și vă spun că eu am adus la Brăila numai jucători cu caracter, dar din păcate nu întotdeauna lucrurile au ieșit așa cum ne-am dorit. Dar nu avem nimic pe conștiință”.

„Eu nu sunt aliatul nonperformanței”

Declarația lui Pânzaru l-a stârnit pe președintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta l-a pus imediat la colț pe antrenorul brăilean, acuzându-l atât pe el cât și pe unii fotbaliști că nu au promovat în prima ligă la finalul sezonului trecut.

„Vara trecută, Pânzaru a spus că la anul suntem în prima ligă fără probleme, dar nu am promovat. Eu nu sunt aliatul nonperformanței. V-am tolerat prea mult timp atât eu cât și primarul. V-am spus că dăm bani numai pentru performanță. Ați promis că veți găsi sponsori. Eu nu pot să am și grija voastră. Văd că în continuare toate belelele se sparg în capul administrației. Să creăm Adunarea Generală a fotbaliștilor și atunci când îi judecă 15,000 de oameni discutăm altfel. Atunci când stadionul este plin, de milă și de silă nu mai dă fundașul sânga sau dreapta, care vreți dumneavoastră, pe lângă minge, iar Iașul să dea două goluri la Brăila. Cred că ați fost la meci și nu aveți probleme cu vederea pentru a observa lucrurile așa cum sunt ele. Și atunci mai întrebăm de pariuri, de ce mai vorbim noi. Eu sunt prost când vreau, dar când mă face cineva mă deranjează. Sunt jucători buni, pe care îi respect, cum sunt Ciocâlteu, Câmpeanu, dar sunt unii pe care nu-i respect”, a fost prima reacție a președintelui CJ.

Stancu le-a oferit și soluții celor prezenți: „Dacă 10-15 mii de oameni cărora le place fotbalul la Brăila ar cumpăra abonamente de 500 de mii, de un milion lei vechi, faceți și dumneavoastră socoteala, suma adunată ar fi de 15 miliarde de lei vechi pe an. Eu cred că un milion nu este o mare problemă pentru unul căruia îi place foarte mult fotbalul. Noi nu spunem că nu vom fi alături de fotbal. Să demonstreze fotbalul că este pe drumul bun și apoi vom ajuta și noi mai mult. Să terminăm cu salariile de 2.000 de euro. Jucătorii să accepte salarii mici, care vor fi compensate cu prime de victorie”.

În concluzie, președintele CJ a spus că este mare nevoie de implicarea unor investitori care să cumpere pachetul de acțiuni de la CF Brăila, însă a propus ca nimeni să nu ia mai mult de 10% din ele.

„Nu suntem vânzători”

Președintele CA al CF Brăila, Adelin Soare, respinge toate acuzațiile făcute de administrația locală. „Nu suntem vânzători. Nu am semnale că jucătorii noștri nu și-au apărat corect șansele. Dacă are cineva dovezi în acest sens, să vină cu argumente și vom lua toate măsurile ca acei jucători să plătească. Nu tolerăm nici măcar suspiciuni vizavi de acest subiect. Faptul că am avut arbitraje potrivnice reflectă din punctul meu de vedere că nu am intrat în aranjamentele din Liga a II-a nici cu arbitrii și nici cu jucătorii echipelor adverse. Nici la capitolul pariuri nu putem fi acuzați. Am fost suspectați de UEFA că am arajat meciul cu Farul, câștigat de noi acum doi ani, pe Municipal, cu 2-0. Am fost anchetați, monitorizați și nu s-a găsit nimic suspect. Am primit și o informare acum două săptămâni în acest sens de la forul european”, a contraatacat Adelin Soare.

Soare a avut aceeași reacție vehementă și atunci când conducerea clubului a fost acuzată de amatorism. „Amatorismul a promovat CF Brăila din Liga a III-a în Liga a II-a și a ținut-o acolo sus, în apropierea podiumului ? Să vină profesioniștii și să facă ei performanță cu acești jucători și cu acest buget”, a mai spus Adelin Soare.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 18 Oct. 2013, 18:44 Liga 2
Pe aceeași temă