Fotbaliștii de la FC Argeș s-au întors pentru o zi la școală! Au făcut show cu elevii de la IC Brătianu. Pariul pierdut de căpitanul Raul Costin

Marius ANGHEL 07 Nov. 2018, 12:31 Diverse

Fotbaliștii echipei FC Argeș s-au întors pentru o zi la școală. Marți după-amiază, mai mulți componenți ai lotului pregătit de Emil Săndoi au fost prezenți la Colegiul IC Brătianu pentru un meci demonstrativ cu echipa acestei renumite unități de învățământ din Pitești. Acțiunea a făcut parte dintr-o amplă campanie de promovare și popularizare a sportului rege în rândul tinerilor și elevilor.

Sloganul acestei campanii este „Învățați-vă copiii să iubească FC Argeș!” și are ca scop promovarea fotbalului piteștean și atragerea a unui număr cât mai mare de fani care să susțină echipa pentru care Nicolae Dobrin a scris istorie. Acțiunea de la Colegiul Brătianu a fost un adevărat succes, având în vedere numărul mare de liceeni care au participat la acest eveniment, dar și prezența galeriei Peluza Nord, care este nelipsită de la meciurile echipei.

Bîrzan le-a „înnodat” picioarele!

Venirea echipei FC Argeș la Colegiul Brătianu a fost primită cu multă bucurie de către elevii acestei prestigioase unități de învățământ. Sala de sport a liceului a fost arhiplină, iar elevii au avut ocazia să-i vadă la lucru pe fotbaliștii alb-violeți. Susținuți de o inimoasă galerie, fotbaliștii de la Colegiul Brătianu au încercat să le facă față atât cât au putut jucătorilor de la FC Argeș, însă diferența de valoare avea să-și spună în final cuvântul.

Portarul Andrei Ureche, Andrei Tofan, Grigore Turda, Ionuț Mihăescu, Radu Bîrzan și Cezar Mihalache au făcut spectacol sub privirile colegilor Raul Costin, Ionuț Șerban, Cătălin Barbu și Andrei Panait, care au urmărit partida de pe margine. Mijlocașul Radu Bîrzan a fost responsabil cu show-ul. Talentatul fotbalist le-a „înnodat” picioarele liceenilor cu dribligurile sale. Sătui să fie amețiți de acesta, unii dintre puști au încercat să-l controleze la glezne, însă jucătorul alb-violet a știut să se ferească de intrările mai bărbătești ale elevilor.

„Dai gol, ai o masă de la mine!”

La acest meci demonstrativ chiar s-au și făcut pariuri în privința marcatorilor. Miza a fost o masă la restaurant. „Tofane dacă dai gol în meciul ăsta, ai de la mine o masă la restaurant și câteva drumuri acasă. Dacă nu dai, îmi dai tu masa și o sticlă de vin!”, i-a spus Raul Costin lui Tofan. „Merge pariul”, i-a răspuns tânărul mijlocaș.

Meciul a fost controlat de la un capăt la altul de fotbaliștii alb-violeți și nimeni nu a ținut scorul, spectacolul sportiv și mișcarea fiind scopul principal al acestei acțiuni.

Printre fotbaliștii de la FC Argeș care au reușit să înscrie s-a regăsit și Andrei Tofan, care i-a spus lui Raul Costin că îl așteaptă să onereze pariul. „La sală nu se pune dacă dai gol prin alunecare!”, a fost replica căpitanului alb-violet la adresa mai tânărului său coleg.

Deși la meciuri iese la marginea băncii tehnice pentru a da indicații elevilor săi, de data aceasta, antrenorul Emil Săndoi și secundul Vali Năstase au preferat să nu se agite. Cei doi tehnicieni au preferat să-și urmărească jucătorii pentru a vedea capacitatea fiecăruia de a se descurca pe spații mici.

Imediat după terminarea partidei, elevii au ținut să-și facă poze cu jucătorii și antrenorii lui FC Argeș pentru a le avea ca amintire.   

„Numele FC Argeș înseamnă mult!”

Emil Săndoi, antrenorul echipei FC Argeș, consideră binevenite aceste acțiuni de promovare a echipei. „Astăzi a fost o atmosferă superbă!. Mă bucur că numele de FC Argeș înseamnă mult și pentru acești elevi. Au venit foarte mulți băieți și fete. Au fost prezente și cele două galerii, a liceului și galeria noastră. A fost o atmosferă plăcută din toate punctele de vedere și promitem că vom fi deschiși de fiecare dată la asemenea acțiuni. Am petrecut o după-amiază agreabilă!”, a spus tehnicianul.

„Campania va continua și în alte școli”

Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș, își dorește ca echipa să fie susținută de cât mai mulți tineri: „Este o primă acțiune de promovare a echipei. De asemenea, această acțiune se vrea a fi și o pledoarie către mișcare, dintr-un șir lung de evenimente similare. Ne dorim să cuprindem principalele licee și școli din Argeș care au săli de sport. Mulțumim partenerului nostru fidel Carrefour pentru că ne este aproape în orice moment. Prima acțiune de popularizare a echipei și de promovare a mișcării în acest colegiu a fost un succes. Sala a fost arhiplină cu elevi care au ținut să-și susțină favoriții. Mulțumim galeriei Peluza Nord că este alături de jucători chiar și aceste acțiuni pe care le întreprindem pentru a populariza brandul FC Argeș. De asemenea, am oferit și 100 de invitații la partida de sâmbătă, pe care jucătorii noștri o vor susține pe Stadionul „Nicolae Dobrin, de la ora 11, cu ACS Poli Timișoara”.

„Echipa are nevoie de promovare”

Raul Costin își dorește ca echipa din Trivale să fie susținută de cât mai mulți tineri la meciurile oficiale.

„Este o acțiune binevenită pentru că acest oraș are nevoie de promovare. Tinerii pot vedea la lucru jucătorii echipei FC Argeș și în acest fel pot să aibă chemare către sport. Este un lucru foarte frumos, plăcut când vezi atâția copii care te aplaudă și te susțin necondiționat. Vom continua această campanie de promovare și în alte școli”, a spus căpitanul lui FC Argeș.

„Elevii au fost foarte încântați!”

Ilie Georgescu, profesor de sport în cadrul Colegiului „IC Brătianu”, spune că elevii au fost încântați de vizita fotbaliștilor de la FC Argeș: „Suntem încântați de vizită și sperăm ca și în viitor să ne mai viziteze FC Argeș. Suntem mândri că putem fi gazda unui eveniment de această factură. Jucătorii noștri sunt deosebiți și sunt pasionați atât de carte, cât și de sport. Fotbalul este întra-devăr îndrăgit de către băieții din liceul  Brătianu. Suntem mulați și pe alte discipline, baschet, volei, unde avem rezultate deosebite, chiar pe plan național!. În momentul în care ne-am mobilizat, elevii au fost foarte încântați și au promis că vor umple sala. Au fost activi, și-au susținut echipa, au aplaudat și le-au urat succes celor de la FC Argeș pentru că au nevoie de așa ceva din câte am văzut. Ceea ce am trăit pe vremea lui Dobrin sper să mai văd în viitorul apropiat. Voi merge împreună cu elevii să încurajăm echipa”.

În campionatul Ligii 2, FC Argeș se află pe locul 6 după 15 etape, cu 29 de puncte, la șase în spatele liderului Chindia. În runda a 16-a, echipa piteșteană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu ACS Poli Timișoara, penultima clasată.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 07 Nov. 2018, 12:31 Diverse
Pe aceeași temă