Antrenorul liderului Ligii 2, încrezător că meciurile din play-off s-ar putea desfășura cu spectatori. Laszlo Balint: ”Observăm că lucrurile merg spre bine. Văd și exemplele din jurul nostru.” UTA trece la antrenamente în grup

Publicat: 01 Jun. 2020, 21:42 Liga 2
Antrenorul liderului Ligii 2, încrezător că meciurile din play-off s-ar putea desfășura cu spectatori. Laszlo Balint: ”Observăm că lucrurile merg spre bine. Văd și exemplele din jurul nostru.” UTA trece la antrenamente în grup

Echipele ce mai au treabă în acest sezon competițional au obținut o primă victorie în lupta cu restricțiile impuse de autorități ca urmare a epidemiei de coronavirus. Fotbalul din Liga 1 şi Liga a 2-a a sărbătorit, sâmbătă, apariţia în Monitorul Oficial a normelor ce se referă la întreruperea cantonamentelor închise după cea de-a treia testare anti-SARS-CoV-2, însă demersurile merg mai departe când vine vorba despre accesul publicului spectator.

Fiindcă autoritățile au anunțat deja că spectacolele din în aer liber pot participa cel mult 500 de privitori, ar fi normal ca și stadioanele să-și deschidă porțile pentru cel puțin același număr de oameni. Cu atât mai mult cu cât capacitatea arenelor, de mii de locuri, ar permite o distanțare socială ca la carte.

„E un tratament discriminatoriu atâta vreme cât s-a dat liber la spectacole în aer liber cu 500 de spectatori, iar fotbalul, unde dispui de locații unde poți respecta mult mai judicios criteriile de distanțare socială, îl ții în continuare fără spectatori. E imposibil să faci o asemenea distincție. Trimitem notificări către autorități pentru a ni se prezenta argumentele care au stat la baza acestei diferențieri și suntem gata să le acceptăm dacă vor fi niște motive rezonabile. Nu văd însă care ar putea fi acestea”, spunea secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, prezent la discuțiile FRF – LPF – cluburi, de vineri.

Laszlo Balint: ”Sperăm și cred că ar fi normal să jucăm cu spectatori în tribune”

Inclusiv clubul UTA a luat parte la aceste discuții și este optimistă când vine vorba despre revenirea susținătorilor ei în tribune.

„Speranțe există, atâta timp cât avem acel număr de 500 de oameni pentru spectacolele din aer liber. Iar fotbalul e și el un spectacol. Mai mult decât atât, evoluția pandemiei poate schimba inclusiv regulile care sunt astăzi. Din fericire, observăm că lucrurile merg spre bine cu acest virus, iar atunci, în iulie când jucăm noi, sperăm și cred că ar fi normal să jucăm cu spectatori în tribune. Nu pot să dau eu un număr și, până la urmă, ne vom conforma cu ceea ce vor decide autoritățile. Repet, sunt optimist, pentru că văd și exemplele din jurul nostru, din fotbalul maghiar, în primul rând și să nu uităm că mai e o lună până ce debutăm noi în play-off. Fotbalul fără public nu are farmec, cu atât mai mult cu cât în Liga a 2-a urmează să se înfrunte echipe de mare tradiție, cu suporteri frumoși, care au avut și ei de suferit în lunile de izolare, fără fotbal și echipele lor de suflet”, spune, citat de Sport Arad, Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Capacitatea arenei „Motorul” este de 3720 de locuri, astfel că la 500 de spectatori, media ar fi de un om la 7,5 de locuri. Mai rămâne de văzut dacă în cifra de 500 vor fi incluse și personalul împlicat în organizarea și desfășurarea unui joc de fotbal, adică 82 de oameni, conform tabelului de mai jos:

UTA începe antrenamentele în grup de la 2 iunie

Altfel, UTA a anunțat că a trecut cu bine și peste a treia testare împotriva virusului COVID-19, iar de luni va începe antrenamentele în grup.

”Echipa noastră a încheiat prima etapă a programului de pregătire desfășurată în conformitate cu regulile protocolului impus odată cu pandemia COVID 19.

Jucătorii și staff-ul tehnic au petrecut 14 zile de cantonament în izolare și au fost testați de trei ori pentru Coronavirus (în prima, a şaptea şi a paisprezecea zi). Toate rezultatele au ieșit negative.

Începând de mâine, UTA trece în etapa a doua a pregătirii de dinaintea reluării campionatului ligii secunde, antrenorul Laszlo Balint și colaboratorii săi putând conduce antrenamentele în grup”, a trasmis echipa arădeană.

Sursa: Sport Arad

Publicat: 01 Jun. 2020, 21:42 Liga 2
Pe aceeași temă