Anunț oficial! Jucătorii nu vor fi nevoiți să stea în cantonamente pe timpul campionatelor. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Răzvan STÎNGĂ 30 May. 2020, 13:32 Liga 2
Anunț oficial! Jucătorii nu vor fi nevoiți să stea în cantonamente pe timpul campionatelor. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Jucătorii nu vor fi nevoiți să stea în cantonamente și pe timpul campionatelor. După ce mai multe cluburi, fotbaliști, Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal au anunțat că vor face toate demersurile pentru ca decizia să nu fie pusă în practică, hotărârea a fost schimbată, iar echipele nu vor mai continua cantonamentul după cele 14 zile în care au realizat/ realizează testarea pentru COVID-19.

Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial, iar în acest sens vin și anunite precizări în cazul în care jucătorii vor fi depistați pozitiv. Dacă se întâmplă acest lucru, iar unul sau mai mulți jucători ai unei echipei vor contacta virusul, vor fi izolați, urmând ca celelalte persoane care au intrat în contact cu ei să fie verificate.

Structurile sportive pot desfăşura activitatea de pregătire sportivă şi pot participa la competiţii fără să fie necesară continuarea măsurii de cantonament închis, pe baza asumării răspunderii, în condiţiile legii. În cazul în care se va produce infectarea cu SARS-CoV-2 a unui participant la activitatea de pregătire sportivă sau la competiţie, se aplică toate normele legale în vigoare cu provire la izolarea suspecţilor, şi contacţilor acestora, procedurile de anchetă epidemiologică şi măsurile legale dispuse de organele abilitate”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Jucătorii și-au exprimat nemulțumirile cu privire la această variantă 

În ultimele zile, tot mai multe voci din fotbalul românesc condamnau faptul că jucătorii trebuie să stea ”închiși” și pe perioada campionatelor. Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), preciza înaintea deciziei că mai mulți fotbaliști l-au sunat și și-au exprimat nemulțumirea față de această situație.

Trebuie rezolvată urgent problema cantonamentelor. Majoritatea jucătorilor nu mai rezistă să stea în cantonament, plus că povara financiară pentru fiecare club până la finalul sezonului dacă se stă în cantonament este destul de mare. Trebuie responsabilizaţi toţi jucătorii şi partea tehnică, dar şi cei angrenaţi în reluarea competiţiei de la magaziner până la femeile de serviciu care se ocupă de igienizarea arenelor sportiv, vestiarelor. Trebuie conştientizaţi că trebuie să stea cât mai departe, cât mai izolaţi pentru a putea limita posibilitatea de infestare cu Covid

Deja m-au sunat jucătorii care îşi doresc să iasă din cantonament vinerea asta. Sunt foarte nemulţumiţi că sunt ţinuţi în cantonament o perioadă atât de îndelungată. Pe lângă asta sunt şi neplătiţi la zi, se acumulează problemele. Mesajul lor a fost că trebuie gândită această revenire la normal şi jucătorii să aibă posibilitatea să meargă acasă şi să stea în sânul familie după care să gândească un program prin care jucătorul să poată să vină la antrenament de acasă şi să ducă acasă după ce termină antrenamentul”, a spus Hulubei, la ProX.

Și președintele FRF Răzvan Burleanu se temea de ce e mai rău. Vineri, afirma că este posibil ca sezonul să fie compromis din cauza unei astfel de decizii, iar campionatele să nu se mai termine așa cum s-a stabilit în anumite cazuri.

În cazul Ligii 2, cluburile au votat din trei variante opțiunea de a se juca play-off între primele șase clasate, restul urmând a încheia acest sezon. În urma acestor jocuri, într-o singură manșă și după înjumătățirea punctelor obținute până acum, în acest campionat, să se decidă cele două echipe promovate și formația care intră la baraj.

În cazul Ligii 3 sezonul a fost ”înghețat”, iar echipele aflate pe primul loc în cele cinci serii promovează direct în Liga 2, dacă au un avans mai mare de trei puncte față de locul secund. În caz contrar, va juca un baraj în dublă manșă cu clasata pe locul 2, pentru stabilirea echipei care va urca un eșalon.

La Liga 4, FRF a lăsat mână liberă AJF-urilor și AMFB-ului să decidă modul după care își vor desemna campioanele de județ și, implicit, cele care vor merge la barajul de promovare pentru Liga 3, cu alte două campioane de județ. FRF a schimbat, astffel, modul în care se va promova în Liga 3 în această vară.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-ripensia-a-confirmat-despartirea-de-alexandru-pelici-e-a-doua-echipa-din-liga-2-care-isi-schimba-antrenorul-in-aceasta-saptamana-19134042

https://liga2.prosport.ro/liga-3/visul-soimilor-aproape-implinit-echipa-din-lipova-se-va-intoarce-acasa-dupa-patru-ani-pe-un-stadion-nou-stadiul-lucrarilor-foto-19134059

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-mareste-ritmul-antrenamentelor-ionut-badea-va-organiza-cate-doua-sedinte-de-pregatire-pe-zi-incepand-de-duminica-19134051

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 May. 2020, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă