Antrenorul echipei Pandurii se teme de ce e mai rău după reluarea Ligii 2! Călin Cojocaru: ”Dacă apare un focar la echipă, ce faci? Le retragi și pe celelalte cu care a jucat? Ce faci cu competiția?”

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2020, 11:18 Liga 2
Antrenorul echipei Pandurii se teme de ce e mai rău după reluarea Ligii 2! Călin Cojocaru: ”Dacă apare un focar la echipă, ce faci? Le retragi și pe celelalte cu care a jucat? Ce faci cu competiția?”

Pandemia de COVID-19 nu a trecut, încă mai reprezintă un pericol pentru România, dar asta nu a împiedicat Federația Română de Fotbal să ia o decizie în favoarea reluării antrenamentelor și în curând, se pare, a competițiilor. Nu toate echipele sunt de acord cu această hotărâre, iar printre ele se numără și Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul Călin Cojocaru se teme de urmările pe care le pot avea antrenamentele și meciurile premature.

Principalul e de părere că un caz de infectare va da naștere unor probleme și mai mari, iar astfel s-ar putea ajunge la suspendarea definitivă a sezonului. Sănătatea jucătorilor, spune Cojocaru, trebuie să primeze, iar reluarea Ligii 2 nu trebuie să se producă până în momentul în care nu este garantată siguranța fobaliștilor.

Călin Cojocaru: ”Echipele vor să încaseze banii din drepturile tv, televiziunile au nevoie de fotbal, dar trebuie să se înțeleagă că și sănătatea jucătorilor e importantă”

În România, din fericire, nu s-a înregistrat vreo îmbolnăvire în rândul fotbaliștilor. Mai mult, ca să le ofere o măsură de protecție în plus, câteva dintre cluburile care își permit acest lucru, îi vor băga în cantonament timp de câteva săptămâni, de la începerea pregătirii, până la reluarea campionatului. Acest lucru se va întâmpla și în cazul unor echipe din Liga 2.

”Dacă începi și apare un focar la o echipă, ce faci? Le retragi și pe celelalte cu care a jucat? Ce faci cu competiția? E foarte greu. Eu sunt convins că nu o să înceapă nicăieri. După primele cazuri de infectare nu vor mai vrea jucătorii să intre pe teren, să vină la antrenamente… Echipele vor să încaseze banii din drepturile tv, televiziunile au nevoie de fotbal, dar trebuie să se înțeleagă că și sănătatea jucătorilor e importantă.

Și din ce am văzut, studiile spun că la sportivi se ia cel mai ușor. Cel mai important lucru este sănătatea și trebuie să fim oameni”, a declarat Călin Cojocaru pentru Gazeta de Sud.

Antrenorul recunoaște că ”înghețarea” sezonului ar avantaja echipa pe care o pregătește. Astfel, dacă se ia decizia ca meciurile rămase de disputat din Liga 2 să nu mai aibă loc, Pandurii Târgu Jiu poate rămâne încă un sezon în eșalonul secund: ”Cred că sunt și cluburi din Liga 1 care nu-și permit să facă toate cerințele. Nu cred că cineva o să favorizeze fotbaliștii privind testele. Plus că trebuie să aștepți rezultatele o perioadă și la câți fotbaliști și câte echipe sunt… Realitatea este că pe noi ne avantajează să nu se reia Liga a 2-a, să fim sinceri până la capăt, dar nu văd cum s-ar mai relua. E foarte greu să mergi și să găsești cazare, să respecți condițiile pe care le-am văzut la Liga 1.”

Pandurii a acumulat doar opt puncte în 24 de etape 

Pandurii Târgu Jiu se află într-o situație critică. Gorjenii sunt pe ultimul loc, 16, după 24 de etape, cu numai opt puncte. Distanța față de prima poziție care asigură salvarea de la retrogradare, 15, este de 16 puncte. Ultimul și singurul succes în acest sezon a fost înregistrat în septembrie 2019, 1-0 în deplasare la Metaloglobus.

Începutul de an a fost unul cu rezultate dezamăgitoare pentru Pandurii Târgu Jiu. În singurele trei partide jucate în acest an, gorjenii nu au reușit să adune nici măcar un punct și au cedat la scor în toate confruntările. Au pierdut cu 1-4 împotriva echipei CSM Reșița, cu 0-4 împotriva Viitorului Pandurii Târgu Jiu și 0-4 împotriva celor de la Campionii FC Argeș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ganduri-negre-la-ripensia-timisoara-finantatorul-se-gandeste-sa-nu-mai-inscrie-echipa-in-sezonul-urmator-de-liga-2-actualul-sistem-este-de-sorginte-bolsevica-s-a-inlocuit-23-aug-19131729

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-fc-rapid-1923-dupa-ce-curtea-de-apel-bucuresti-a-permis-utilizarea-marcii-rapid-si-de-catre-afc-rapid-nu-a-pierdut-dreptul-de-utilizare-al-numelui-si-continuam-litigiul-pe-speta-util-19131755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-poate-trai-un-cosmar-in-finalul-campionatului-calin-cojocaru-nu-stiu-daca-jucatorii-vor-fi-de-acord-sa-semneze-pentru-inca-o-luna-singura-solutie-pentru-ca-gorjenii-sa-se-19131623

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2020, 11:18 Liga 2
Pe aceeași temă