Antrenorul echipei Pandurii, ironic după ce Felipe Acosta a plecat la rivala Viitorul Pandurii. Călin Cojocaru: ”Am crezut că vrea să meargă la un club adevărat, nu să meargă în jos”

Mircea OGLINDOIU 15 Aug. 2021, 09:28 Liga 2
Antrenorul echipei Pandurii, ironic după ce Felipe Acosta a plecat la rivala Viitorul Pandurii. Călin Cojocaru: ”Am crezut că vrea să meargă la un club adevărat, nu să meargă în jos”

Indignat de transferul columbianul Felipe Bayer Acosta la rivala Viitorul Pandurii Târgu Jiu, antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Călin Cojocaru, consideră că mijlocaşul de 26 ani a făcut un pas înapoi în carieră, chiar dacă va evolua tot în Liga 2 în noul sezon.

Acosta sosise vara trecută la Pandurii, de la FC Lorca (Liga 3 Spania) și avusese evoluții constante în cele 21 de partide jucate în liga secundă din România, interval în care a marcat de 5 ori.

”Am avut o discuţie cu Acosta şi am crezut că se va ţine de cuvânt. Am crezut că vrea să meargă în sus, să evolueze în carieră, nu să meargă în jos. Am crezut că vrea să meargă la un club adevărat. Din păcate, este alegerea lui. Nu plângem după nimeni. Nu e nici primul, nici ultimul jucător care pleacă de la Pandurii”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru, conform Radio Accent.

Pandurii a renunțat la columbian pentru că trebuia să îi plătească un salariu mare pentru nivelul Ligii 3

Felipe Acosta avea în contract o clauză de reziliere 1 milion de euro, iar oficialii de la Pandurii susțineau, luna trecută, că s-ar mulțumi și cu 400.000 de euro dintr-un eventual transfer, mai ales că de serviciile sud-americanului s-ar fi interesat și unele echipe de Liga 1.

În cele din urmă, mijlocașul columbian a fost lăsat, surprinzător, să plece gratis la Viitorul Pandurii.

”În acest sezon trebuia să îi dublăm salariul, iar la Liga 3 să dăm un salariu de 3.000 de euro, era deja o problemă delicată”, a justificat directorul sportiv de la Pandurii, Camilian Floroiu, plecarea lui Acosta.

”Nu avem un lot corespunzător pentru promovare”, a spus Cojocaru, după ultimul amical

După retrogradarea din Liga 2, Pandurii a pierdut mai mulți dintre componenții de bază, iar lotul n-a fost completat corespunzător, pentru ca echipa gorjeană să poată ataca promovarea. Drept dovadă și ultimul amical, în care Pandurii a remizat vineri seara, scor 3-3, cu CSM Jiul Petroșani, la Târgu Jiu.

”Când iei trei goluri, e normal să fii supărat. Din păcate, s-a adeverit că nu avem un lot corespunzător pentru promovare. Trebuie să mai aducem urgent minimum trei jucători ca să prestăm un joc ca în primele 60 de minute ale amicalului cu Jiul, când am condus cu 3-1. Săptămâna viitoare vom face tot posibilul să completăm lotul. Ne trebuie un fundaş central, un mijlocaş central şi un atacant”, a precizat Cojocaru.

Echipa sa a jucat amicalul cu CSM Jiul Petroșani în formula: Iovicin – Afrim, A. Stancu, Gomes, Truşescu, Earts, Mensah, M. Stancu, Robert Petre, Lupuleţ, Rasoveanu. În partea a doua a jocului au mai evoluat: Opriţa, Buţă – Peia, Cojocaru, Ciutacu, Habet, Patrik de Oliveira, Georgescu, B. Ilie, Obeng.

În ultimul amical al verii, Pandurii va juca cu Flacăra Horezu. Gorjenii vor afla marți seria în care vor evolua în noul sezon de Liga 3, programat să înceapă pe 27 august.

Puține transferuri parafate

Oficial, Pandurii a anunțat doar transferurile lui Sean Aerts (mijlocaș belgian de 26 de ani, adus din Liga 4 Polonia, de la Huragan Morag), Alfred Mensah (mijlocaș olandez de 24 de ani, ex Huragan Morag), Robert Petre (mijlocaș de 24 ani, ex Universitatea Craiova 2) și Ovidiu Bebeto Lupuleţ (atacant de 21 ani, ex CS Afumaţi).

După ce a promovat în Liga 3 cu Viitorul Șimian, mijlocașul de 21 ani, Andy Robert Stancu, va fi și el legitimat zilele viitoare, la echipa gorjeană.

Amicalele echipei gorjene în pauza de vară:

Universitatea Craiova – Pandurii 7-0
Viitorul Șimian – Pandurii 0-0
Pandurii – Jiul Rovinari 5-1
Pandurii – Viitorul Șimian 3-1
ACSO Filiași – Pandurii 1-3
CSM Slatina – Pandurii 6-0
Pandurii – CS Hunedoara 1-2
Pandurii – Jiul Petroșani 3-3

Foto:Leczki Jozsi și Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-pus-mana-pe-felipe-acosta-mijlocas-cu-clauza-de-un-milion-de-euro-gorjenii-si-l-au-asigurat-sub-forma-de-imprumut-cred-ca-e-in-top-cinci-mijlocasi-ofensivi-chiar-si-di-19195841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/columbianul-felipe-acosta-a-confirmat-in-liga-2-conducerea-clubului-pandurii-i-a-stabilit-o-clauza-de-reziliere-record-dar-mijlocasul-de-27-ani-poate-deveni-liber-de-contract-deoarece-n-a-fost-plat-19184056

Mircea OGLINDOIU 15 Aug. 2021, 09:28 Liga 2
Pe aceeași temă