Incertitudine la Ceahlăul! Nemțenii nu au nici antrenor, nici președinte executiv, iar mulți dintre jucătorii de bază sunt la final de contract. Cine conduce clubul după plecarea lui Cătălin Anton

Narcis POHOAȚĂ 03 Jun. 2024, 23:25 Liga 2
Incertitudine la Ceahlăul! Nemțenii nu au nici antrenor, nici președinte executiv, iar mulți dintre jucătorii de bază sunt la final de contract. Cine conduce clubul după plecarea lui Cătălin Anton

Viitorul Ceahlăului continuă să fie învăluit în ceață! Sub Pietricica domnește incertitudinea, clubul neavând nici antrenor, nici președinte și nici măcar o jumătate de echipă în momentul de față.

Stare de incertitudine la Piatra Neamț. Ceahlăul, fără antrenor, președinte și jucători

Deși au trecut aproape trei săptămâni de la plecarea lui Cristian Pustai, Ceahlăul încă nu a numit un antrenor principal. Și nici președinte executiv, după demisia lui Cătălin Anton atribuțiile executive fiind delegate lui Daniel Mahu Moisii, președintele Consiliului Director.

Multe semne de întrebare sunt și în privința lotului, în momentul de față doar Patrick Petre fiind sub contract dintre titularii din sezonul trecut.

Jucătorii aflați la final de contract sunt în discuții cu clubul pentru prelungire, dar la fel de bine pot pleca de la Piatra Neamț, mulți dintre ei având oferte. Spre exemplu, fundașul portughez Pedro Albino este dorit chiar și de echipe din prima ligă, de nou-promovarele Gloria Buzău și Unirea Slobozia.

Daniel Mahu Moisii: ”Până nu știm pe ce buget vom conta, nu putem numi un antrenor”

După plecarea președintelui executiv Cătălin Anton, Daniel Mahu Moisii a preluat atribuțiile demisionarului de la Ceahlăul. El a fost delegat să se ocupe de discuțiile cu jucătorii.

Acesta spune că atâta timp cât bugetul este încă neclar, Ceahlăul nu poate numi un antrenor.

”În momentul de față, eu sunt președintele delegat al echipei, până la numirea unui nou președinte. Momentan nu avem noutăți, nici legate de partea tehnică, nici de partea administrativă. Avem multe discuții cu jucătorii aflați la final de contract, dar încă nu avem nimic oficial. În ceea ce privește banca tehnică, suntem în discuții cu mai mulți antrenori. Dar nu putem numi un tehnician dacă nu știm pe ce buget ne bazăm. Trebuie rezolvată și finanțarea, să vedem pe ce buget mizăm. Dacă banii vor fi de ajuns, clar că obiectivul va fi intrarea în play-off. Dacă nu vom fi susținuți, probabil va fi un an de tranziție. Antrenor pui după ce știi pe ce bani te bazezi. Dacă obiectivul va fi menținerea în Liga 2, probabil nu vom mai merge pe un antrenor cu experiență, se va merge pe unul tânăr, care să formeze o echipă. Dar deocamdată nu putem spune mai multe”, a declarat Daniel Mahu Moisii pentru Liga2.ro.

Ceahlăul: ”Ne menținem la cote ridicate încrederea în ceea ce privește modul în care vom aborda viitorul sezon competițional”

După încheierea sezonului de Liga 2, Ceahlăul a anunțat despărțirea de antrenorul Cristian Pustai și încheierea contractelor cu Boison Wynney, Cristin Jalbă, Denis Benga, Tudor Oltean, Pier Larrauri, Sergio Cortelezzi și Mario Petkov. Doar despre portarul Alexandru Barna s-a transmis că a semnat prelungirea.

Ulterior, vinerea trecută, clubul mulțumea public Primăriei Piatra Neamț fiindcă i-a achitat 70 la sută din suma obținută prin proiect! Totodată spera că finanțatorul Anton Măzărianu să revină la sentimente mai bune față de Ceahlăul, dar se aștepta și un răspuns din partea Consiliului Județean Neamț.

”ACSM Ceahlăul Piatra Neamț transmite mulțumiri Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamț pentru achitarea a 70% din suma repartizată conform proiectului de finanțare depus de clubul nostru pentru anul 2024.
Sperăm ca acest fapt să mențină lângă asociația noastră noastră și pe domnul Ioan Anton Măzărianu ca și finanțator, dar să și arăte că la ACSM Ceahlăul este stabilitate și, astfel, se pot atrage și alți finanțatori sau sponsori.
De asemenea, așteptăm noutăți din partea Consiliului Județean Neamț în ceea ce privește sprijinul financiar despre care s-a discutat, pentru ca ACSM Ceahlăul Piatra Neamț să devină un pol de interes pentru oamenii din fotbalul românesc.
Ne menținem la cote ridicate încrederea în ceea ce privește modul în care ACSM Ceahlăul Piatra Neamț va aborda viitorul sezon competițional. Avem încredere că sprijinul financiar ne va fi bază pentru formarea unei echipe cel puțin la fel de puternice ca și în sezonul precedent, iar clubul nostru va reprezenta în cea mai fericită manieră orașul și județul în competițiile naționale.
HAI CSM Ceahlăul!”, anunța Ceahlăul.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 03 Jun. 2024, 23:25 Liga 2
Pe aceeași temă