Analiza lui Tiberiu Curt după ce Farul a ratat la mustață accederea în play-off: ”Așa este în sport.” Consolarea primită de echipă, obiectivul din play-out și condițiile în care Ianis Zicu rămâne antrenorul ”marinarilor”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2021, 13:20 Liga 2
Analiza lui Tiberiu Curt după ce Farul a ratat la mustață accederea în play-off: ”Așa este în sport.” Consolarea primită de echipă, obiectivul din play-out și condițiile în care Ianis Zicu rămâne antrenorul ”marinarilor”

Farul Constanța a ratat play-off-ul Ligii 2 din cauza rezultatelor directe cu celelalte trei echipe cu care s-a clasat la egalitate de puncte la finalul sezonului regular.

Tot 32 de puncte au avut și FK Csikszereda, ASU Poli și Viitorul Pandurii, însă în clasamentul special dintre acestea, primele două au stat mult mai bine, astfel că acestea au ocupat ultimele două poziții din grupa de promovare, în timp ce constănțenii și gorjenii au căzut în play-out.

Este al doilea sezon consecutiv al Ligii 2 în care Farul ratează accederea în play-off. În ediția trecută, una afectată din plin de pandemia de COVID-19 și orpită brusc după 24 de etape, echipa de la malul mării nu era inclusă într-un play-off creat special pentru a se putea determina promovatele. Farul se afla în acel moment pe locul 9, la patru puncte în spatele ultimei formații (locul 6, Rapid) care era acceptată în play-off. Pentru ocupantele pozițiilor 7-19 sezonul a fost ”înghețat”.

Analiza lui Tiberiu Curt la finalul sezonului regular al Ligii 2. Farul a ratat accederea în play-off și va evolua în play-out

De această dată, Farul a ratat la mustață accederea în play-off, iar managerul clubului, Tiberiu Curt, a vorbit pe larg despre finalul nefericit pentru echipa sa. Într-un interviu publicat de site-ul oficial al formației din Constanța, Curt dezvoltă subiecte ca obiectivul din play-out, situația actuală a clubului din punct de vedere administrativ sau planurile de viitor ale alb-albaștrilor.

Interviul integral îl puteți citi în rândurile ce urmează:

– Finalul de sezon regular nu s-a încheiat așa cum își dorea clubul Farul, cu o accedere în play-off.
– Da, din păcate, nu a ieșit așa cum ne doream cu toții. Am sperat până în ultima clipă că rezultatele ne vor oferi șansa să mergem în play-off. Așa este în sport, trebuie să știi și să câștigi, și să pierzi. De data asta, noi am pierdut, însă, chiar dacă am fost cu toții puțin triști după aflarea rezultatelor, încă de ieri am discutat cu Ciprian și cu Ianis (n.r. – Ciprian Marica, principalul acționar, și Ianis Zicu, antrenorul principal) ceea ce avem de făcut pe viitor. Concluzia este că încercăm să luăm lucrurile bune care s-au întâmplat la această echipă, parcursul destul de bun de-a lungul campionatului, și vrem să continuăm această serie de rezultate bune din acest an și în play-out.
În acest sens, ne-am fixat ca obiectiv câștigarea play-out-ului. Vrem să demonstrăm că meritam să fim în primele șase echipe și că această echipă va continua să crească pentru a ajunge în sezonul viitor să tragem cu șanse și mai mari la promovare. Asta ne dorim, vrem să luăm lucrurile pozitive. Am analizat ceea ce am făcut bine, am analizat ce am făcut greșit. Toți am dat sută la sută, nu avem ce să le reproșăm nici jucătorilor, nici antrenorului, nici colegilor mei din club. Ne-am confruntat și cu unele lucruri care nu au ținut de noi, cum au fost cazurile de COVID-19 din finalul anului trecut. Acestea și-au pus amprenta asupra rezultatelor echipei, din cauza numeroaselor absențe. Și să nu uităm despre problemele legate de arbitraje, care au influențat rezultatele unor partide și care ne-au privat de puncte importante, puncte care ne-ar fi adus în fruntea clasamentului la finalul sezonului regular. Din păcate, anul acesta nu s-a putut, dar sunt convins că anul viitor o vom face.

”Toată lumea în oraș ne-a felicitat, toată lumea a încercat să ne consoleze după ratarea acestui obiectiv”

Va continua proiectul pe termen lung?
Sigur că da. Acel plan pe care l-am avut, de a ajunge în prima ligă și de a face performanță acolo, merge în continuare. Nu s-a schimbat absolut nimic. Ceea ce mă bucură este faptul că toată lumea în oraș ne-a felicitat, toată lumea a încercat să ne consoleze după ratarea acestui obiectiv, simt că percepția asupra clubului în oraș este total schimbată față de acum doi ani, de când am preluat echipa. Lumea este mult mai aproape, știe mult mai multe lucruri despre ce se întâmplă în cadrul echipei, este mult mai interesată de noi, și asta îmi dă semne că ceea ce am făcut până acum la nivel administrativ și sportiv începe să dea roade.
Din păcate, așa este în sport, cineva trebuie să câștige, cineva trebuie să piardă, însă consider că este un drum pe care trebuie să-l facem, să ni-l asumăm, și trebuie să muncim cu toții în continuare, poate și mai mult, pentru a ajunge în Liga 1, acolo unde ne este locul.

Cum decursese procesul de licențiere a clubului pentru Liga 1?
Am primit felicitări pentru dosarele de licențiere pentru Liga 1 din partea firmei care a făcut audit și este acreditată de către federație, pentru ce conțin aceste dosare, pentru acuratețea documentelor, pentru faptul că, în acest moment, clubul are zero datorii față de jucători și staff, către autoritățile fiscale. Am depus dosarul și pentru clasificarea Academiei, unde, la fel, am primit felicitări, și din partea reprezentatului federației care a fost prezent la Constanța, pentru numărul de copii legitimați, care a ajuns la aproape 470 de sportivi, pentru dezvoltarea continuă și multitudinea de activități desfășurate și parteneriate, pentru implicarea în educație școlară a copiilor și juniorilor. Lumea începe să-și dea seama că aici se face un lucru corect și profesionist și asta nu poate decât să ne bucure. Așa cum spuneam în urmă cu un an, este foarte important pentru noi să punem niște baze aici. Cred că am pus deja aceste baze, suntem un grup unit, toți punem umărul pentru binele clubului și, având o fundație dură și stabilă putem să clădim în continuare pentru ca echipa să obțină rezultate și pe plan sportiv.
Pentru asta, pe această cale, vreau să-mi felicit toți colegii, din partea administrativă, cu care lucrăm zilnic împreună la club.

Ianis Zicu rămâne, pentru moment, antrenorul Farului: ”Depind și de stabilitatea pe care o vom avea în viitor și de sprijinul autorităților locale”

Va fi folosit acest play-out pentru a construi pentru sezonul viitor?
În primul rând, obiectivul în play-out va fi să câștigăm toate meciurile. Bineînțeles că vom încerca și să practicăm un fotbal cât mai bun și să pregătim sezonul următor, însă obiectivul principal rămâne același.

Toată lumea se întreabă dacă Ianis Zicu va continua.
Chiar ieri am avut o întrevedere cu el și Ciprian și ne dorim să continuăm în aceeași formulă. Însă, aceste lucruri depind și de stabilitatea pe care o vom avea în viitor și de sprijinul autorităților locale, al firmelor cu care am avut contracte, pentru a ne creiona un buget și a avea premisele pentru a trage la promovare și în sezonul următor.
Deocamdată, suntem într-o fază incipientă, le-am discutat, știm ce avem de făcut. Noi suntem adepții stabilității la nivel de staff tehnic, am fost foarte mulțumiți de activitatea depusă până acum și suntem convinși că, în aceeași formulă, vom ajunge acolo unde ne este locul.

Farul începe play-out-ul ca lider al Grupei A

Farul Constanța a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 7, primul de deasupra pozițiilor care duc în play-off. Cu 32 de puncte acumulate în 19 de meciuri disputate în 21 de etape a fost la egalitate cu FK Csikszereda (locul 5), ASU Poli (locul 6) și Viitorul Pandurii (locul 8).

Pentru Farul urmează în acest sezon încă șase meciuri în șapte etape, în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. Echipa constănțeană pornește cu punctele acumulate în sezonul regular și va fi lider în Grupa A. De altfel, toate echipele vor avea punctajul obținut în prima parte a campionatului.

Farul va fi în grupă cu Metaloglobus (30 puncte), ”U” Cluj (29 puncte), Fotbal Comuna Recea (23 puncte), Ripensia (22 puncte), CSM Slatina (15 puncte) și Pandurii (13 puncte) și, în urma tragerii la sorți, va disputa meicurile în următoarea ordine: Ripensia (acasă), Metaloglobus (deplasare), în etapa a 3-a stă, Recea (acasă), Slatina (deplasare), ”U” Cluj (acasă) și Pandurii (deplasare).

În prima etapă, Farul o întâlnește pe teren propriu, sâmbătă, 3 aprilie 2021, de la ora 11:00, pe Ripensia Timișoara.

La finalul play-out-ului, ultimele două clasate vor retrograda în Liga 3, iar ocupanta poziției a 5-a va juca un baraj în dublă manșă cu ocupanta locului 5 din Grupa B a play-out-ului, iar învingătoarea ca rămâne în Liga 2.

Foto: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-metaloglobus-u-cluj-recea-ripensia-csm-slatina-si-pandurii-isi-afla-astazi-programul-din-play-out-ul-ligii-2-tragerea-la-sorti-are-loc-la-ora-1100-19176567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-meciurilor-din-prima-etapa-a-play-off-ului-si-play-out-ului-ligii-2-runda-incepe-de-ziua-pacalelilor-ofera-un-meci-la-ora-aproape-de-champions-league-si-se-incheie-dupa-c-19176857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-farul-da-peste-u-cluj-iar-petrolul-intalneste-viitorul-pandurii-si-concordia-cand-se-stabileste-programul-jocurilor-19176388

Marius ANGHEL 01 Apr. 2021, 13:20 Liga 2
Pe aceeași temă