Iarna s-a mutat la mijlocul primăverii! Nămeții fac probleme la Iași, Brașov și Miercurea Ciuc, municipii cu echipe în Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 05 Apr. 2023, 13:08 Liga 2

Viscolul care s-a abătut în ultimele 24 de ore asupra județelor din Moldova nu a afectat doar transportul rutier sau aerian, ci și fotbalul.

Cum la Iași ninge neîncetat de mai bine de 24 de ore, terenurile din Complexul ”Emil Alexandrescu” au fost acoperite cu un strat gros de zăpadă, iar activitatea echipelor din Copou a fost dată peste cap.

Meciul ”tineretului” Politehnicii Iași, din Cupa României, decalat cu cel puțin o oră

La ora 12:00, pe terenul sintetic din Copou ar fi trebuit să înceapă meciul dintre Politehnica Iași și Farul Constanța, din semifinalele grupelor Cupei României de Tineret, însă partida a fost decalată cu cel puțin o oră, dacă nu mai mult.

”Echipele Salubris, angajații administrației stadionului și ai clubului fac toate eforturile pentru desfășurarea în condiții optime a meciurilor programate astăzi. Partida Poli Iași – Farul, din semifinalele grupelor Cupei României de Tineret, era programată să înceapă la ora 12:00, dar probabil va începe în jurul orei 13;00, dacă terenul va fi curățat până atunci. De asemenea, echipa de seniori va disputa un meci amical cu Știința Miroslava, pe același teren, dar încă nu știm ora de start. Inițial s-a stabilit ora 16;00, dar partida va începe în funcție de cum se va termina meciul juniorilor. Cert este că de la primele ore ale dimineții se lucrează intens pentru îndepărtarea zăpezii de pe terenul sintetic din Copou”, a declarat Lucian Lucescu, ofițerul de presă al clubului Politehnica Iași.

Antrenamentele seniorilor echipei din Copou, perturbate de viscol

Dacă pe terenul sintetic s-a intervenit cu utilaje pentru îndepărtarea zăpezii, terenul 2 de antrenament și cel principal din Complexul ”Emil Alexandrescu” sunt acoperite la această oră cu un strat gros de zăpadă. Potrivit oficialilor ieșeni, instalația de degivrare funcționează, dar oricum terenul mare va fi menajat în următoarele zile, în condițiile în care Iașiul nu va avea meci pe teren propriu până la Paști.

Viscolul și ninsoarea a afectat și programul de pregătire al echipei lui Leo Grozavu. Marți dimineață, ieșenii s-au antrenat pe terenul din Agronomie, iar seara s-a intrat în sală. Cel mai probabil moldovenii se vor pregăti pe sintetic până vremea le va permite să intre pe terenurile de iarbă.

  • În etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2, Poli Iași joacă la București, în Ghencea, cu Steaua (marți, 11 aprilie, ora 19:00), pentru a se menține pe locul 1, iar în runda a 4-a va evolua acasă cu Unirea Dej, sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 14:15.

FC Brașov și FK Miercurea Ciuc au și ele probleme din cauza zăpezii

Nu doar Poli Iași, dintre echipele participante în Liga 2, are mari probleme din cauza zăpezii căzute în ultimele 24 de ore și a iernii venite la mijlocul primăverii.

Zăpadă de cel puțin 30 de centimetri s-a depus și la Brașov și Miercurea Ciuc, orașe din Ardeal reprezentate în campionatul Liga 2.

FC Brașov stă în etapa de la finalul acestei săptămâni, în timp ce FK Miercurea Ciuc are joc acasă cu Metaloglobus București, sâmbătă, de la ora 11:00.

Jucătorii echipei FC Brașov, antrenament în zăpadă la începutul lunii aprilie!
Jucătorii echipei FC Brașov, antrenament în zăpadă la începutul lunii aprilie!

Stadionul principal din Miercurea Ciuc (sus) și terenul cu gazon sintetic (jos) au fost acoperite cu zăpadă. Cel sintetic a fost curățat imediat de îngrijitorii săi.

Foto: Politehnica Iași, FC Brașov și FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-steaua-dinamo-a-fost-reprogramat-in-alta-zi-la-solicitarea-jandarmeriei-cand-are-loc-partida-din-ghencea-19265583

https://liga2.prosport.ro/program-tv/programul-celor-doua-etape-din-liga-2-din-preajma-pastelui-jocurile-din-play-off-sunt-intinse-pe-mai-multe-zile-in-play-out-runda-a-4-a-are-loc-vineri-nu-sambata-19265570

Narcis POHOAȚĂ 05 Apr. 2023, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă