Alin Minteuan, sincer după ce a semnat cu CSM Reșița: ”Înainte să vin, am analizat lotul. Am găsit probleme, echipa este într-o situație mai delicată”

Răzvan STÎNGĂ 06 Nov. 2020, 15:14 Liga 2
Alin Minteuan, sincer după ce a semnat cu CSM Reșița: ”Înainte să vin, am analizat lotul. Am găsit probleme, echipa este într-o situație mai delicată”

Alin Minteuan a venit la CSM Reșița într-un moment extrem de delicat, în care echipa are probleme foarte mari, cea mai importantă fiind cea din punct de vedere sportiv. Noul antrenor al formației din Valea Domanului a scos în evidență, la prima declarație după ce a semnat contractul, că va avea mult de muncă și că nu-i va fi ușor să readucă echipa pe linia de plutire, dar că va încerca.

Alin Minteuan: ”Am găsit probleme, echipa este într-o situație mai delicată, cu un punctaj destul de slab” 

Minteuan a afirmat că nu a acceptat din prima propunerea reșițenilor, înainte de a spune ”da” făcând o analiză asupra lotului, pentru a vedea dacă e capabil să aducă un plus echipei. Acum, este convins că poate să ducă Reșița în partea superioară a clasamentului.

”Există anumite probleme, dar situația se poate redresa împreună cu jucătorii. Am văzut o reacție fantastică din partea lor. Sunt anumite probleme pentru că dacă nu erau, astăzi nu mai eram aici. Am găsit probleme, echipa este într-o situație mai delicată, cu un punctaj destul de slab. Programul pe care-l avem este unul destul de greu, dar am mare încredere în băieți.

Înainte să vin la Reșița am analizat un pic lotul acestei echipe și am văzut că sunt mulți jucători care au evoluat la nivel de primă ligă. Nu-mi pare rău că am semnat cu Reșița și după primele două antrenamente am văzut o reacție fantastică din partea jucătorilor. Acest lucru mă bucură și sută la sută îmi dă încredere pentru primul meci. Nu mă interesează în acest moment jocul echipei, ci rezultatele. În acest moment trebuie să adunăm puncte”, a declarat Alin Minteuan pentru Radio Reșița.

Alin Minteuan: ”La meciul de sâmbătă îmi doresc să-i văd pe jucători că evoluează cu plăcere” 

În primă fază, Minteuan are în plan să lucreze la psihicul jucătorilor, atât de afectat din cauza rezultatelor slabe din această primă jumătate a sezonului regular din Liga 2. Speră să-i motiveze și să-i aducă la un nivel cât mai bun din punct de vedere mental, până la primul meci pe care îl va conduce, cu CS Mioveni.

”Primul obiectiv al meu este să aduc zâmbetul pe fața jucătorilor. Am avut niște discuții cu ei și i-am văzut cu capul în pământ. Acest lucru în sport nu există. Trebuie să facă cu plăcere această meserie. Acest lucru am încercat să fac și în mare parte cred că am reușit. Trebuie să așteptăm să vină și rezultatele, care nu vor veni dacă nu vom fi sută la sută motivați. Avem sprijinul conducerii, dar totul depinde de ei. Noi antrenorii, conducătorii și cei de la club suntem în slujba jucătorilor. Reșița are un public fantastic, țin minte de pe vremea când eram jucător, dar totul ține de rezultate.

Fără rezultate nu se poate construi nimic. La meciul de sâmbătă îmi doresc să-i văd pe jucători că evoluează cu plăcere. Vreau să vad că nu și-au ales această meserie în zadar. Lotul este cam complet, am înțeles că mai sunt 2 jucători care încă n-au scăpat de acest virus. Acka este suspendat, în rest toată lumea este bine”, a continuat Alin Minteuan.

Alin Minteuan: ”Cât timp voi fi eu la Reșița jucătorii vor da totul la fiecare meci” 

Noul antrenor al Reșiței a transmis un mesaj și pentru suporteri, cărora le-a promis că va face tot posibilul să îi mulțumească și să ducă echipa acolo unde își doresc. În primă fază, vor vedea o schimbare la nivel de atitudine, a declarat Minteuan.

”Vreau să-i asigur pe suporteri că am venit aici să construiesc ceva și mă voi implica sută la sută. Îi asigur că voi face tot ceea ce va depinde de mine. Și fotbaliștii vor face la el. Cât timp voi fi eu la Reșița jucătorii vor da totul la fiecare meci. Nu cred că va exista vreun fotbalist care atunci când va ieși de pe teren să nu aibă echipamentul murdar. Fotbalul se joacă cu sacrificiu”, a încheiat Alin Minteuan.

CSM Reșița are meci cu CS Mioveni în etapa următoare, a 11-a

CSM Reșița a câștigat două meciuri în Liga 2 în acest sezon. Este pe locul 18 din 21 după 10 etape, iar singurele victorii au venit în partidele din deplasare, cu Aerostar Bacău (1-0) și SCM Gloria Buzău (1-0). În celelalte confruntări de pe teren advers a înregistrat un egal cu una dintre cele mai în formă echipe ale sezonului, Metaloglobus (0-0), și un eșec cu Turris Oltul (1-4).

Pe teren propriu, bilanțul este foarte slab, cu un singur punct câștigat, cu ASU Poli (0-0). În rest, a înregistrat eșecuri pe linie, cu Petrolul (0-4), Unirea Slobozia (0-3) și Pandurii (1-2).

Următorul meci este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren advers, cu CS Mioveni. Va fi primul cu antrenorul Alin Minteuan la conducere, dar CSM Reșița își va întâlni și fostul antrenor. Alexandru Pelici a semnat de săptămâna trecut cu echipa argeșeană.

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Nov. 2020, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă