Alin Dudea, vorbe grele despre antrenorul lui Dinamo: ”Mister Burcă, practic, ne-a vândut. A încercat o chestie psihologică și nu i-a ieșit. Apoi a fugit. Nu a avut barbăție, e un laș.” Ce s-a întâmplat la Săftica, versiunea fostului căpitan al ”câinilor”

Marius ANGHEL 22 Jan. 2023, 12:31 Liga 2
Alin Dudea, vorbe grele despre antrenorul lui Dinamo: ”Mister Burcă, practic, ne-a vândut. A încercat o chestie psihologică și nu i-a ieșit. Apoi a fugit. Nu a avut barbăție, e un laș.” Ce s-a întâmplat la Săftica, versiunea fostului căpitan al ”câinilor”

După Vasile Buhăescu și Ștefan Fara, și Alin Dudea și-a spus versiunea despre ceea ce s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni la Dinamo, când jucătorii s-au simțit ignorați de conducere, nu s-au antrenat, iar antrenorul Ovidiu Burcă a ieșit public și și-a atacat elevii într-o așa-zisă conferință, în fapt doar un monogol, fiindcă acesta a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, s-a ridicat și a plecat.

Dudea este unul dintre cei trei jucători de care Dinamo s-a despărțit în această iarnă, din totalul de cinci la care Burcă a decis să renunțe. Ceilalți doi sunt Marius Tomozei și Bogdan Gavrilă, ambii fără niciun meci disputat în acest sezon.

Alin Dudea: ”Mister a venit luni și ne-a spus să nu vorbim cu nimeni, să nu facem nimic, ne-a spus că nu sunt bani în club și, dacă află Bucurică, vin suporterii peste noi”

Alin Dudea, jucător originar din Craiova ajuns la Dinamo în 2014, a început actualul sezon ca titular și în primele două meciuri a purtat banderola de căpitan pe braț, ulterior pierzându-și statutul și inclusiv locul în formula de start. În primele 16 etape ale Ligii 2 a fost utilizat în 9 jocuri, în patru ca titular, și a totalizat 377 de minute pe teren.

În urma evenimentelor din această săptămână de la echipă, Dudea a fost considerat unul dintre liderii grevei, chemat de conducere și în cele din urmă s-a ajuns la rezilierea contractului.

Într-un interviu acordat Playsport, fundașul îl descrie pe antrenorul Ovidiu Burcă drept ”laș și mincinos” și și-a spus versiunea despre ceea ce a dus la tensiunile din vestiar din acest început de an.

”Următoarea zi după viza medicală, Vlad Iacob a venit și am vorbit despre restanțe. Ne-a promis că vor intra bani, ne-a spus că, până la sfârșitul săptămânii, ne dă un raspuns. Sâmbăta am avut antrenament la Buftea, iar căpitanul Răzvan Patriche, vocea vestiarului, așa a fost alegerea grupului, a transmis că vrem să avem un răspuns, că Vlad ne-a promis că o să primim niște bani și nu s-a întâmplat acest lucru. Duminică am avut liber. Și am transmis că luni o să facem ceva. 

Mister (n.r. – antrenorul Ovidiu Burcă) a venit luni și ne-a spus să nu vorbim cu nimeni, să nu facem nimic, să nu discutăm cu presa, ne-a spus că nu sunt bani în club și, dacă află Bucurică (n.r. Elias Bucurică, președintele Asociației Peluza Cătălin Hîldan și liderul galeriei Peluza Cătălin Hîldan), vin suporterii peste noi. «Vă dați seama ce o să iasă?» Fix așa ne-a transmis!

Elias a venit la Saftica, luni, după ce domnul Burcă a fugit din cantonament. S-a supărat și a plecat!”, a spus Dudea cum au decurs lucrurile până la gestul jucătorilor de a nu se mai antrena.

”Mister Burcă ne-a vândut, a vândut vestiarul când a spus ca nu sunt bani. A încercat o chestie psihologică și nu i-a ieșit. Apoi a fugit și s-a întors după două sau trei zile”

Căpitanul echipei Dinamo din primele două etape ale acestui sezon spune că jucătorii s-au simțit mințiți de Ovidiu Burcă.

”Elias ne-a spus că vineri au intrat banii în club. Că a virat sponsorul 888. După Elias a ajuns și domnul Vlad Iacob și ne-a transmis la fel, că banii au intrat vineri seara. Noi am întrebat și sâmbată, apoi și luni. Și am fost mințiți, ne-au transmis că nu au fost bani în club. 

Poate au vrut să facă altceva cu banii ăia? Elias a spus că saptămâna în curs intră banii. Elias a promis cu mâna la inimă, ne-a transmis siguranță. Și au intrat chiar luni. Noi am spus, luni, că vrem să discutăm, nu că nu ieșim la antrenament dacă nu intră salariile. Mister Burcă, practic, ne-a vândut, a vândut vestiarul când a spus ca nu sunt bani și, de fapt, erau bani. A încercat o chestie psihologică și nu i-a ieșit. Apoi a fugit și s-a întors după două sau trei zile, nu a avut puterea să dea ochii cu niciun jucător dintre cei cinci. Ne-a făcut greviști? Păi nu știe ce înseamnă! Să ne spună Burcă dacă vreun jucător a spus ca nu se antrenează dacă nu intră banii! Nu a existat așa ceva, am vrut să discutăm cu cineva, pentru că am fost mințiți. Problema e că nu a avut barbăție, e un laș.

Mister Burcă ne-a transmis că, dacă nu plecăm, cheamă suporterii. Ne-a trimis mesajele sale prin Justin, prin administratorul bazei. Mister Burcă ne-a evitat, stătea în camera, nu a avut bărbăția să se vadă cu noi. La masă ne evita, mânca separat. A vrut să ne dea afară, să cheme suporterii. M-am antrenat pe întuneric în prima zi după ce am fost anunțat că trebuie să reziliez, a doua zi nu m-a lăsat să particip la antrenament. A fost o discriminare! Asta cu plecatul de la Săftica, cu alungatul nostru, cred că este legată de faptul că el se simte acolo ca acasă. Acolo e casa lui, acolo locuiește”, a povestit Alin Dudea pentru Playsport.

Înainte de Alin Dudea, cu Dinamo și-au reziliat contractul și atacantul Vasile Buhăescu și portarul Ștefan Fara. Buhăescu l-a făcut pe Burcă mincinos, în timp ce Fara a transmis că l-a ”pufnit râsul” când a auzit monologul public al antrenorului.

Răzvan Zăvăleanu, despre monologul lui Burcă: ”Nu suntem chiar în comunism, încât să le interzicem oamenilor să vorbească”

Administratorul judiciar al clubului Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a fost pus și el să comenteze monologul antrenorului Ovidiu Burcă și situația tensionată din cadrul echipei, despre care susține că a fost depășită.

”Toate lucrurile neplăcute au încetat, s-au resetat și de acum ne ocupăm de muncă. Mai devreme sau mai târziu trebuie să vină (n.r. – și banii). Noi facem eforturi în acest sens. S-a achitat un salariu, urmează să intre banii după Sorescu și să revenim.

Am mai avut discuții telefonice cu ei (n.r. – jucătorii), am încercat să înțeleg ce s-a întâmplat. Cred că lucrurile puteau fi gestionate puțin altfel, dar, din nefericire, a fost așa cum a fost și acum nu mai putem întoarce timpul înapoi. Noi am comunicat în această perioadă, nu cred că mai e cazul de lămuriri suplimentare. Ne-am lămurit toți, eu sper să fie ok începând de astăzi.

(n.r. – Trebuia Burcă să iasă să vorbească?) Acum, nu suntem chiar în comunism, încât să le interzicem oamenilor să vorbească. Mi se pare în regulă să-și pună punctul de vedere, are o opinie, trebuie să și-o exprime. Nu știu de ce a fost așa criticat”, a spus Răzvan Zăvăleanu, citat de Sport.ro.

”Să le fie rușine, să le fie rușine pentru ceea ce au făcut zilele trecute. Pentru că, din punctul meu de vedere, nu aveau niciun drept să facă ceea ce au făcut. (…) Ceea ce au făcut ei este o mare pată pe obrazul acestui club. Tot ceea ce am încercat să realizăm în lunile astea au dat cu piciorul într-o zi. Și nu aveau absolut niciun motiv. Două luni de zile întârziere nu este o tragedie, mai ales când i-am rugat personal să aștepte, pentru că în această săptămână se vor rezolva din aceste probleme. De asta sunt foarte supărat, pentru că tot ceea ce am încercat să construim în lunile astea am stricat într-o zi. Săptămâna asta, pentru mine, a fost una extrem de complicată.

(…) Acest grup de jucători a picat testul loialității. Loialitate față de acest club, în primul rând, și față de oamenii care le-au plătit salarii, care le-au reparat vestiarele, care le-au trimis mâncare. Față de acești oameni au picat testul ăsta. Iar eu nu accept lucrul ăsta”, sună doar câteva dintre cuvintele adresate de Ovidiu Burcă împotriva jucătorilor săi.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-cs-paulesti-amical-terminat-la-egalitate-19258370

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-fara-crede-ca-tot-ce-s-a-intamplat-la-dinamo-in-ultimele-zile-a-fost-un-pretext-pentru-a-se-scapa-de-anumiti-jucatori-ce-salariu-avea-si-cum-i-s-a-parut-monologul-public-al-antrenorului-ovidiu-19258284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-buhaescu-atac-la-adresa-propriului-antrenor-dupa-declaratiile-facute-de-acesta-despre-situatia-tensionata-de-la-dinamo-burca-e-un-mincinos-pozitia-lui-vlad-iacob-19258160

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-furtunos-la-adresa-jucatorilor-sai-sa-le-fie-rusine-fata-de-suporteri-nu-aveau-voie-sa-faca-asa-ceva-pe-cine-santajam-oamenii-care-platesc-in-ddb-intreg-monologul-19258137

 

Marius ANGHEL 22 Jan. 2023, 12:31 Liga 2
Pe aceeași temă