Ștefan Fara crede că tot ce s-a întâmplat la Dinamo în ultimele zile a fost un pretext pentru a se scăpa de anumiți jucători. Ce salariu avea și cum i s-a părut monologul public al antrenorului Ovidiu Burcă: ”M-a pufnit râsul, cu tot respectul”

Marius ANGHEL 20 Jan. 2023, 14:39 Liga 2
Ștefan Fara crede că tot ce s-a întâmplat la Dinamo în ultimele zile a fost un pretext pentru a se scăpa de anumiți jucători. Ce salariu avea și cum i s-a părut monologul public al antrenorului Ovidiu Burcă: ”M-a pufnit râsul, cu tot respectul”

După Vasile Buhăescu, un alt jucător scos țap ispășitor pentru situația tensionată de la Dinamo iese în față și vorbește despre ceea ce s-a întâmplat la echipă la începutul acestei săptămâni.

Portarul Ștefan Fara a spus, joi seară, la DigiSport Special, că jucătorii au decis să nu se antreneze luni după ce conducerea clubului nu s-a ținut de promisiune, neprezentându-se la ședința în care ar fi trebuit să ofere informații despre situația financiară și restanțele existente.

Ștefan Fara: ”N-a fost vorba că noi, dacă nu ne primim salariile, nu ieșim la antrenament. Am vrut să primim niște răspunsuri, cum ni s-a spus”

La fel ca Buhăescu, și Fara susține că ceea ce s-a întâmplat luni nu poate fi considerat o grevă, așa cum a numit-o antrenorul Ovidiu Burcă, ci o ședință între jucători, toți fiind de acord să nu se antreneze până când nu primesc explicații.

”De marți am vorbit cu domnul Iacob și ne-a spus că vine sigur vineri și ne spune ceva concret. S-a făcut vineri, sâmbătă, nu a venit. Apoi am decis la comun și i-am transmis domnului antrenor că, dacă până luni nu vine cineva să vorbească cu noi, noi nu vom ieși la antrenament.

N-a fost vorba că noi, dacă nu ne primim salariile, nu ieșim. Am vrut să primim niște răspunsuri, cum ni s-a spus. Ni s-a zis că nu sunt bani la club, că se vor strânge și vor încerca să ne plătească niște salarii.

Asta a fost tot. Luni, după o ședință, ne-au intrat banii. Dar n-a fost nicio grevă, nu am spus că nu ne antrenăm dacă nu vom fi plătiți. Noi tot ce am aflat știam din presă”, a spus Fara, care miercuri și-a reziliat contractul cu Dinamo.

Fara, despre monologul lui Burcă: ”Sincer, m-a pufnit râsul, cu tot respectul”

Dacă Buhăescu l-a făcut pe Burcă mincinos și a spus că tot ceea ce a declarat antrenorul în așa-zisa conferință de presă susținută miercuri, în fapt doar un monolog al acestuia, a fost pentru a pica el în picioare, în fața suporterilor, după evenimentele din primele zile ale săptămânii, Fara a fost ceva mai rezervat în declarații, însă și el transmite că ”principalul” a jucat un rol în fața publicului.

”Nu știu spun, că, sincer, m-a pufnit râsul, cu tot respectul. Am văzut a spus nu a fost respectat.

Din contră, toți jucătorii l-au respectat în egală măsură, n-a fost vorba de așa ceva. Dânsul a înțeles greșit, a fost o lipsă de comunicare, dar nu din partea noastră, a comentat Fara.

Din informațiile ProSport, jucătorii de la Dinamo au vrut să discute cu Vlad Iacob, administratorul special al clubului, despre situația restanțelor financiare, iar Ovidiu Burcă a insistat să îl creadă pe el și nu a chemat conducerea. Jucătorii au făcut acea ”ședință” de luni, iar antrenorul s-a supărat fiindcă s-a ”trecut peste el” și a refuzat să se mai prezinte la antrenamente.

Fara câștiga 2.000 de lei la Dinamo. Era de 7 ani la club. ”Treaba asta cu greva a fost doar un pretext”

Ștefan Fara crede că totul a fost o regie pentru a scăpa de anumiți jucători, printre care și de el.

Vasile Buhăescu, Marius Tomozei, Ștefan Fara, Bogdan Gavrilă și Alin Dudea au fost considerați ”capii răutăților” pentru situația tensionată de la Dinamo, toți fiind chemați miercuri la discuții de administratorul special Vlad Iacob. ”Am vorbit cu domnul Vlad Iacob și persoanele de la insolvență pentru reziliere. Marți ni s-a spus ne prezentăm a doua zi la birouri”, a spus Fara.

Fara a fost întrebat cât câștiga la Dinamo.

”Toată treaba asta cu greva a fost doar un pretext. Acum trei luni, aveam 20 de milioane (n.r. – 2.000 de lei) salariul lunar. Stau la Săftica de un an și ceva.

Nu ne ducem așa departe (n.r. – întrebat dacă e adevărat că mașina sa are cauciururile dezumflate de când n-a mai mers cu ea, fiindcă nu are bani de motorină), dar… Oricum stau mai aproape de Ploiești decât de București, unde să mă duc? Nu a făcut nimeni grevă pentru bani”, a mărturisit Ștefan Fara la emisiunea DigiSport Special.

Ștefan Fara are 21 de ani și a ajuns la Dinamo de la Corvinul. În acest an intra în al optulea an de când a ajuns la clubul din ”Ștefan cel Mare”. În actualul sezon de Liga 2 nu a fost utilizat în niciun meci, Ovidiu Burcă preferându-i pe Filip Dujmovic (bosniac, 23 ani, 8 meciuri) și Denis Oncescu (18 ani, 8 meciuri).

În ediția 2020-2021, Fara a fost împrumutat de Dinamo la actuala Farul Constanța, pentru care a evoluat în două jocuri în prima ligă. Pentru Dinamo nu a apucat să joace în Liga 1.

  • În afară de Vasile Buhăescu și Ștefan Fara, Dinamo a reușit să se despartă și de Alin Dudea, astfel că din cei cinci jucători nemaidoriți de Ovidiu Burcă încă mai sunt legați contractual de club Tomozei și Gavrilă, ambii fără meci disputat în actualul sezon.
  • Filip Dujmovic, Daniel Iglesias și Gorka Larrucea vor să plece de la Dinamo, însă conducerea refuză să le dea drumul, cu toate că Burcă transmitea în acel monolog că nu-și dorește alături de el jucători care nu sunt ”motivați de un ideal”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-fotbalistii-straini-de-la-dinamo-vor-sa-plece-au-cerut-sa-fie-lasati-sa-se-transfere-dar-au-fost-refuzati-si-tensiunea-din-vestiar-e-maxima-exclusiv-19258268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-buhaescu-atac-la-adresa-propriului-antrenor-dupa-declaratiile-facute-de-acesta-despre-situatia-tensionata-de-la-dinamo-burca-e-un-mincinos-pozitia-lui-vlad-iacob-19258160

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-furtunos-la-adresa-jucatorilor-sai-sa-le-fie-rusine-fata-de-suporteri-nu-aveau-voie-sa-faca-asa-ceva-pe-cine-santajam-oamenii-care-platesc-in-ddb-intreg-monologul-19258137

Marius ANGHEL 20 Jan. 2023, 14:39 Liga 2
Pe aceeași temă