Vasile Buhăescu, atac la adresa propriului antrenor, după declarațiile făcute de acesta despre situația tensionată de la Dinamo: ”Burcă e un mincinos!” Poziția lui Vlad Iacob

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 18 Jan. 2023, 20:18 Liga 2

Vasile Buhăescu (34 de ani), unul dintre jucătorii despre care s-a spus că ar fi fost capii revoltei de luni de la Dinamo, când antrenamentul n-a mai avut lot, îl acuză pe Ovidiu Burcă că este mincinos, în ziua în care antrenorul a ieșit public și a ”tunat” la adresa elevilor săi.

Atacantul care în sezonul trecut a evoluat la Steaua spune că Burcă a făcut afirmații pentru a ”cădea el în picioare”, cel mai probabil în fața suporterilor, după evenimentele petrecute la club în acest început de săptămână, când jucătorii au refuzat să se antreneze, iar Burcă nu s-a mai prezentat nici el la ședințele de pregătire.

Vasile Buhăescu, Marius Tomozei, Ștefan Fara, Bogdan Gavrilă și Alin Dudea sunt considerați ”capii răutăților” pentru situația actuală tensionată de la Dinamo, toți fiind chemați astăzi la discuții de administratorul special Vlad Iacob.

Vasile Buhăescu: ”Burcă e un mincinos!”

Buhăescu și-a și reziliat astăzi contractul cu Dinamo, alături de portarul Ștefan Fara, acesta din urmă fără meci în acest sezon de Liga 2.

”Burcă e un mincinos! Zice doar jumătate de adevăr. Zice doar ce vrea el, să cadă el în picioare”, a spus Vasile Buhăescu pentru ProSport.

Din informațiile ProSport, jucătorii de la Dinamo consideră că ceea ce s-a petrecut la echipă luni nu a fost o grevă, ci o ședință. Aceștia au vrut să discute cu Vlad Iacob, administratorul special al clubului, despre situația restanțelor financiare, iar Ovidiu Burcă a insistat să îl creadă pe el și nu a chemat conducerea. Jucătorii au făcut acea ”ședință”, iar antrenorul s-a supărat fiindcă s-a ”trecut peste el”.

Vasile Buhăescu a semnat în vară cu Dinamo și în prima parte a sezonului a evoluat în 13 meciuri de Liga 2 din totalul de 16, în șapte dintre ele fiind titular și de patru ori fiind înlocuit. A marcat 3 goluri în cele 657 de minute în care a fost pe teren, în eșecul cu SC Oțelul (1-3) și victoriile cu CSC Dumbrăvița (4-1) și FC Brașov (2-0).

Din informațiile Liga2.ro, Buhăescu a fost ofertat încă de la finalul anului trecut de Minaur Baia Mare, maramureșenii fiind și acum în căutarea unui atacant experimentat.

Ovidiu Burcă: ”Să le fie rușine. Nu aveau niciun drept să facă ceea ce au făcut. Ce au făcut ei este o mare pată pe obrazul acestui club”

În așa-zisa conferință de presă susținută astăzi, în fapt doar un monolog al lui Ovidiu Burcă, care după ce a terminat ceea ce avea de spus s-a ridicat și a plecat din fața presei fără să răspundă la întrebări, antrenorul a transmis că s-a simțit trădat de jucătorii săi, având în vedere faptul că el garantase pentru ei, credea că idealul este unul comun și, spune el, ar fi băgat mâna în foc că aceștia îndură situația grea pe care o traversează clubul.

Câteva dintre declarațiile făcute de Ovidiu Burcă împotriva jucătorilor săi:

”Să le fie rușine, să le fie rușine pentru ceea ce au făcut zilele trecute. Pentru că, din punctul meu de vedere, nu aveau niciun drept să facă ceea ce au făcut. (…) Ceea ce au făcut ei este o mare pată pe obrazul acestui club. Tot ceea ce am încercat să realizăm în lunile astea au dat cu piciorul într-o zi. Și nu aveau absolut niciun motiv. Două luni de zile întârziere nu este o tragedie, mai ales când i-am rugat personal să aștepte, pentru că în această săptămână se vor rezolva din aceste probleme. De asta sunt foarte supărat, pentru că tot ceea ce am încercat să construim în lunile astea am stricat într-o zi. Săptămâna asta, pentru mine, a fost una extrem de complicată.”

”Acest grup de jucători a picat testul loialității. Loialitate față de acest club, în primul rând, și față de oamenii care le-au plătit salarii, care le-au reparat vestiarele, care le-au trimis mâncare. Față de acești oameni au picat testul ăsta. Iar eu nu accept lucrul ăsta.”

”Nu am nimic personal cu absolut nimeni. Vreau lângă mine oameni care să fie motivați dincolo de aspectul material. Nu condamn pe nimeni. Un om e motivat de bani. La Dinamo nu vii astăzi să câștigi bani, e simplu. Dinamo poate să-ți ofere astăzi alte lucruri. Poate să-ți ofere pasiune, poate să-ți ofere apartenența la un club imens, cum e Dinamo și nu ai voie să înșeli așteptările oamenilor.”

”O luăm din nou de la zero, pornim din același punct, dar, încă o dată, mie nu-mi place să fiu șantajat, suporterilor lui Dinamo nu le place să fie șantajați. Noi nu ne ducem să forțăm oamenii, să le băgăm mâna în buzunar. Pe cine șantajăm, nu ieșim la antrenament, cui să-i spunem asta? Oamenilor care plătesc în DDB? Oameni buni, noi nu mai ieșim la antrenament dacă nu ne dați banii.”

”Veți vedea că vine unul, pleacă altul. Nu am absolut nimic cu nimeni. Vreau să rămână lângă mine doar jucătorii care cred în acest ideal, care cred în obiectivul care în vară era imposibil și de care ne-am apropiat puțin, am dat speranțe oamenilor, am dat speranțe clubului, celor care cred în noi și o să continuăm tot pe drumul ăsta. Dar la drumul ăsta se înhamă niște oameni care au altfel de valori altfel de idealuri.”

Vlad Iacob: ”Susținem total poziția antrenorului principal, Ovidiu Burcă și îi mulțumim încă o dată pentru devotamentul demonstrat”

Ulterior, clubul Dinamo a emis un comunicat în care administratorul special Vlad Iacob anunță că susține total poziția antrenorului principal.

”Susținem total poziția antrenorului principal, Ovidiu Burcă și îi mulțumim încă o dată pentru devotamentul demonstrat. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, clubul a fost susținut necondiționat de către suporteri, prin Programul “Doar Dinamo București”. În cursul săptămânii trecute, jucătorilor li s-a explicat momentul dificil în care ne aflăm și li s-a spus ca vom achita o parte considerabilă din drepturile salariale restante, în această săptămână. Această plata a fost efectuată chiar în cursul zilei de luni. Situația a fost ulterior clarificată, iar prima echipă a clubului se va concentra de acum doar asupra planului sportiv”, spune Iacob.

Iacob: ”Suntem nevoiți să ajungem la o înțelegere cu o parte din componenții lotului și să încetăm în mod amiabil relațiile contractuale”

Mai mult, în situația în care Dinamo are interdicție din partea FIFA să facă transferuri sau să legitimeze noi jucători, Vlad Iacob anunță că clubul e nevoit să renunțe la o parte dintre componenții lotului. Administratorul special spune și el că neparticiparea la antrenamentul de luni a fost o decizie comună a jucătorilor.

”Din cauza dificultăților financiare ale clubului, suntem nevoiți să ajungem la o înțelegere cu o parte din componenții lotului și să încetăm în mod amiabil relațiile contractuale cu aceștia.
În replică la informațiile apărute în presă cu privire la jucători cu care Dinamo dorește să ajungă la un acord pentru încetarea relațiilor contractuale, dezmințim ferm faptul că aceștia au fost inițiatori ai refuzului primei echipe de a participa la antrenamentul din dimineața zilei de luni, 16.01.2023. Decizia de a nu participa la antrenamentul respectiv a fost una colectivă, iar acea situație s-a rezolvat în cursul aceleiași zile.
Dinamo are nevoie de liniște și de unitate. Din postura de Administrator Special al clubului, voi face tot ceea ce ține de mine, în acest sens. Le mulțumim suporterilor pentru devotement, pentru dedicare și mai ales pentru susținerea financiară. Vom lupta pentru a readuce Dinamo acolo unde îi este locul”, mai declarat oficialul clubului Dinamo.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-furtunos-la-adresa-jucatorilor-sai-sa-le-fie-rusine-fata-de-suporteri-nu-aveau-voie-sa-faca-asa-ceva-pe-cine-santajam-oamenii-care-platesc-in-ddb-intreg-monologul-19258137

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/vlad-iacob-a-lamurit-situatia-grevei-de-la-dinamo-pot-sa-ii-inteleg-intr-o-anumita-masura-19582732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-iacob-a-vorbit-despre-viitorul-jucatorilor-grevisti-de-la-dinamo-nu-putem-sa-rupem-contractele-reactia-presedintelui-afan-19258121

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 18 Jan. 2023, 20:18 Liga 2
Pe aceeași temă