Alexa: „Moraru a revenit asupra deciziei de a renunța”. Când ar putea ieși FC Rapid din insolvență

Marius ANGHEL 22 Oct. 2015, 22:41 Liga 2
Alexa:

Antrenorul formației Rapid, Dan Alexa, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că acționarul majoritar Valeri Moraru a renunțat la intenția de a ceda clubul și a precizat că anul viitor există șanse ca gruparea giuleșteană să iasă din procedura de insolvență.

„Am vorbit cu domnul Moraru și a revenit asupra deciziei de a renunța la Rapid. Luna viitoare este un termen important pentru club în dosarul de insolvență. Domnul Moraru mi-a dat asigurări că se va prelungi termenul pentru că s-au făcut pașii corecți. Nu vreau să mă gândesc la altceva. E un lucru pozitiv ce s-a întâmplat la Dinamo, cu ieșirea din insolvență. Avem asigurări că se poate scoate și Rapidul din insolvență de anul viitor, sperăm să și reușească să o facă. Ar fi senzațional”, a spus Alexa.

De asemenea, tehnicianul a adăugat că în zilele următoare jucătorii vor mai primi o parte din restanțele financiare. „E foarte important să avem liniște. Am înțeles că zilele acestea se vor plăti niște prime, iar la începutul săptămânii viitoare un salariu restant”, a menționat Alexa.

Referitor la partida cu Rapid Suceava din cadrul etapei a X-a a Ligii a II-a, antrenorul a menționat că aceasta este extrem de importantă, deoarece o victorie ar consolida poziția întâi a echipei în clasamentul Seriei I. „Întâlnim o contracandidată la promovare, o echipă formată din jucători cu experiență, foarte periculoasă pe contraatac. Rapid Suceava este una dintre echipele bune ale Seriei I și din acest motiv cred că vom avea un meci greu. După înfrângerea de la Pojorâta este foarte important să avem reacție, să avem o evoluție consistentă și să câștigăm. Trebuie să revenim pentru că acel eșec nu ne-a făcut bine niciunuia. Meciul cu Rapid Suceava este foarte important în economia campionatului și cred că o victorie ne consolidează locul întâi. Și așa avem șanse să terminăm turul pe locul întâi, ceea ce ne-ar da mai multă liniște”, a precizat tehnicianul.

Alexa susține că în partida pierdută cu scorul de 1-2 cu Bucovina Pojorâta, în etapa precendentă, echipa sa a fost dezavantajată de arbitraj și speră ca astfel de greșeli să nu se repete în partida cu Rapid Suceava. „După meci știam că am mai avut două lovituri de la 11 metri, lucru pe care mi l-au confirmat și fundașii de la Pojorâta pentru că au fost două hențuri clare. Ulterior am văzut și pe DVD aceste hențuri și acum îmi doresc ca astfel de greșeli de arbitraj să nu se mai întâmple. Eu am spus atunci că adversarii noștri au meritat victoria, pentru că și noi am greșit mult în defensivă, dar dacă ni se dădea ce aveam, cu siguranță alta ar fi fost soarta jocului. Dar faptul că mă plâng de arbitraj nu scuză deloc înfrângerea cu Pojorâta. Vreau să fiu bine înțeles, pentru că aștept mai mult de la unii dintre jucătorii mei”, a explicat Dan Alexa.

Prezent la conferința de presă, mijlocașul Andrei Cerlincă a declarat că toți jucătorii își doresc să demonstreze că eșecul cu Bucovina Pojorâta a fost doar un accident. „Este un meci greu, Suceava este o candidată la promovare. Au cam aceeași jucători de trei-patru ani, este o echipă omogenă. Dar noi ne gândim doar la victorie. Venim după o înfrângere rușinoasă, Pojorâta este o echipă promovată din Liga a III-a, așa că vrem să arătăm că a fost doar o greșeală”, a spus mijlocașul, care până în luna ianuarie a acestui an a evoluat la Rapid Suceava.

Formația Rapid București întâlnește, luni, de la ora 18.00, pe teren propriu, echipa Rapid Suceava, într-o partidă contând pentru etapa a X-a a Ligii a II-a.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 22 Oct. 2015, 22:41 Liga 2
Pe aceeași temă