Alex Raicea, primul meci ca titular la Șelimbăr, primul gol: ”Sper să o țin tot așa.” Eugen Beza scoate altceva în evidență

Marius ANGHEL 21 Sep. 2022, 17:26 Liga 2

Fără victorie în ultimele trei meciuri din campionat, CS Comunal Șelimbăr a reușit în weekend, în deplasarea de la Chiajna, să treacă de această pasă mai slabă. Cu 1-0 s-a impus echipa sibiană pe terenul secund al Concordiei, unicul gol al jocului din etapa a 7-a fiind reușit în minutul 70 de Alexandru Raicea.

La momentul respectiv, Șelimbărul revenea cel puțin pentru o zi pe primul loc în clasament, ulterior fiind depășită la golaveraj de Unirea Slobozia și cu un punct de SC Oțelul Galați.

Alexandru Raicea, pasă de gol la debutul la Șelimbăr și gol la primul meci în care a început ca titular

Dacă în meciul de debut la CS Comunal Șelimbăr, în care a intrat pe teren pe parcurs, a pasat decisiv pentru Octavian Ursu, în 1-1 cu Unirea Dej, Alexandru Raicea a reușit cu Concordia Chiajna, la a doua prezență în tricoul sibienilor și la prima în care a fost folosit ca titular, să marcheze golul victoriei.

”Mă simt foarte bine la Șelimbăr, am găsit un grup minunat, mulți băieți care au trecut pe la Liga 1, cu foarte mare experiență și mă bucur foarte mult că am ajuns aici.
Sperăm să o ținem tot așa, trebuie să câștigăm fiecare meci în parte. Toate meciurile sunt grele. Mă bucur foarte mult că am reușit să marchez și sper să o țin tot așa”, a spus Raicea la finalul jocului de la Chiajna.

Despre ultima achiziție, adus sub formă de împrumut de la ”FC U” Craiova, a vorbit și antrenorul Eugen Beza: ”Raicea este un jucător de mare calitate, chiar dacă l-am adus pe ultima sută de metri. Este un băiat de caracter, care se integrează perfect în grupul nostru pe care l-am format.”

Adrian Mititelu, încurajare pentru Raicea după primul gol la Șelimbăr

La interviul cu Alex Raicea postat de clubul din Șelimbăr pe pagina sa de Facebook unul dintre comentarii i-a aparținut lui Adrian Mititelu, patronul clubului de care aparține contractual jucătorul.

”Bravo! Felicitări! Cred că o să dai peste 12 goluri anul ăsta!”, a scris patronul ”FC U” Craiova, comentariul său atrăgând un ”like” atât din partea lui Raicea, cât și a clubului sibian.

Gestul lui Adrian Mititelu rar îl poți întâlni în fotbalul românesc în spațiul public.

Eugen Beza, după victoria cu Concordia: ”Trebuie scoasă în evidență, în primul rând, munca clubului. Noi suntem cei care arătăm ce se muncește în spate”

La finalul meciului câștigat cu Concordia Chiajna, Eugen Beza s-a referit în discursul său și la precedentul joc din campionat, în care Unirea Dej a egalat la Râmnicu Vâlcea în minutul 90+3, la ultima fază.

”Avem o echipă nebună, cu băieți de mare caracter. Nu mi-a fost foarte greu să-i remontez după semi-eșecul cu Dej, pentru că s-a pierdut victoria la ultima fază. Au suflet în primul rând și sufletul îți dă energie”, a comentat antrenorul echipei sibiene aflate la a doua prezență din istoria sa în Liga 2.

Întrebat unde speră să ajungă cu Șelimbăr, având în vedere că echipa revenise pentru cel puțin o zi pe primul loc în clasament, însă, cu toate acestea, nu are drept de promovare, fiind de drept public, Eugen Beza a spus ce le transmite jucătorilor săi.

”Nu mă prea uit, fără falsă modestie, la clasament, pentru că îmi place să iau fiecare joc în parte. Eu, personal, mă dezvolt dacă iau fiecare joc în parte și atunci, oarecum, iau și presiunea de pe jucători, dacă vom fi la final pe locurile de play-off, pe care eu cred că fiecare și le doresc. Și eu îmi doresc, ca și antrenor tânăr în meseria asta, și poate, ce e mai important, și le spuneam băieților înainte de joc: «Haideți să câștigăm, să ne batem, să rămânem cu cei mai buni din liga a asta, pentru că acolo este valoarea voastră și v-o puteți arăta»”, a spus Eugen Beza, care a mai declarat că rezultatele nu se datorează numai echipei, ci și conducătorilor, a muncii lor de a asigura stabilitate și condiții bune: ”În spate e o muncă de un an și ceva. Avem o echipă omogenă, am ținut grupul cu jucători de sezonul trecut în mare parte, am mai adus un mare lider, cum este Dandea, care ne ajută foarte mult. Cred că asta trebuie scoasă în evidență, în primul rând, munca clubului. Noi suntem cei care arătăm ce se muncește în spate. Dar munca clubului este foarte importantă și, mai mult decât atât, avem o susținere totală din parte primarului Marius Grecu și a consilierilor locali.”

Șelimbărul organizează la Mediaș meciul din Cupa României cu Petrolul

Într-un clasament intermediar al Ligii 2, etapa a 7-a nefiind încheiată, CS Comunal Șelimbăr ocupă locul 3, cu 14 puncte și golaveraj 10-4.

Următorul meci îl va avea cu Petrolul Ploiești, în play-off-ul Cupei României, miercuri, 28 septembrie, de la ora 18:45, pe stadionul Gaz Metan din Mediaș.

Clubul prezintă organizarea acestui meci la Mediaș ca o surpriză pentru fani, nu fiindcă era nevoit să găsească un stadion apropiat și care să aibă instalație de nocturnă, având în vedere ora la care a fost programat de televiziuni jocul cu formația din prima ligă.

”Surpriză pregătită pentru fanii noștri! Meciul din Cupa României cu FC Petrolul Ploiesti se va juca în nocturnă, la Mediaș, iar intrarea va fi liberă!
Meciul din Play-off-ul din Cupa României este programat miercuri 28 Septembrie de la ora 18:45.
Vă așteptăm in număr cât mai mare să îi susținem împreună pe șelimbărenii noștri în meciul cu „lupii galbeni”, iar atmosfera creată în tribune să-I conducă pe „călăreții roșii” în grupele Cupei României!”, informează CS Comunal Șelimbăr.

În campionat, în runda a 8-a, Șelimbărul joacă sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11:00, acasă, la Râmnicu Vâlcea, cu Steaua.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-dej-chiajna-targu-jiu-baia-mare-si-bucuresti-gazdele-meciurilor-care-incep-de-la-ora-1100-jocul-stelei-nu-se-mai-disputa-astazi-19245744

Marius ANGHEL 21 Sep. 2022, 17:26 Liga 2
Pe aceeași temă