Al doilea meci cu Paul Codrea antrenor, a doua victorie pentru Poli Timișoara: ”Nu vreau să fiu nesimțit, să mă laud, dar chiar am simțit că se mai poate întâmpla ceva.” Șansele de salvare de la retrogradare s-au mărit după succesul de la Slobozia

Anda DELIU 08 Apr. 2023, 22:31 Liga 2
Al doilea meci cu Paul Codrea antrenor, a doua victorie pentru Poli Timișoara: ”Nu vreau să fiu nesimțit, să mă laud, dar chiar am simțit că se mai poate întâmpla ceva.” Șansele de salvare de la retrogradare s-au mărit după succesul de la Slobozia

Poli Timișoara a câștigat dramatic, cu scorul de 2-1, pe terenul Unirii Slobozia, după ce golul victoriei a fost marcat la ultima fază, dar după ce ialomițenii reușiseră egalarea în minutul 90.

Speranțele alb-violeților de a mai prinde locul de baraj de menținere au crescut, în contextul rezultatelor din această rundă a 3-a a play-out-ului, disputată sâmbătă.

Paul Codrea spune că a simțit că echipa sa va avea forța să revină.

Fabian Marincu, omul meciului la Slobozia pentru Poli Timișoara

Poli a deschis scorul din minutul 5, când a dat lovitura după un corner la poarta sa. Alb-violeții au plecat pe contraatac, iar Radu a centrat pentru Fabian Marincu, tânărul atacant pe care îl titularizase și Octavian Benga. Fotbalistul de 17 ani l-a învins pe portarul Mario Contra, care a reușit doar să atingă mingea, nu să și evite golul.

Replica Unirii a fost una subțire, cu ocazii slabe ale lui Rus. Din minutul 35, Bocșan s-a accidentat și a fost schimbat cu Tiihonen. Poli a mai avut o ocazie bună în minutul 42, dar Contra a respins șutul lui Bîrnoi din unghi închis.

Final incendiar la Slobozia

Din minutul 50, și Tudor Călin a ieșit accidentat la timișoreni, care au pierdut astfel două schimbări. În minutul 57, Gavra a comis henț în careu, dar nu s-a dictat nimic. Slobozia a avut ocazii prin Ibrian, iar în minutul 89, nou-intratul Ben Levy a trimis în bara transversală.

Până la urmă, cum Poli a stat la cutie, în minutul 90 Robert Silaghi a egalat, cu un șut de la 17 metri. În prelungiri, greșeala lui Perju a făcut ca poliștii să reintre în posesie. Gavra a fost din nou altruist și a trimis perfect pentru Marincu, ce a avut o execuție din marginea careului la care Contra nu a mai avut ce face.

Paul Codrea nu s-a speriat la 1-1

La al doilea meci din Liga 2 cu Paul Codrea antrenor, Poli Timișoara a obținut a doua victorie. Firește. A fost fericit și a spus că și la 1-1 simțea că echipa va câștiga.

”A fost o primă repriză foarte bună din partea noastră. Cred că puteam să intrăm la cabine chiar cu 2-0. Am avut câteva situații foarte bune, am reușit să marcăm… Și ăsta era regretul meu la pauză, pentru că știam că ocaziile se pot răzbuna. Pe final au reușit ei să egaleze și, sincer, chiar am mai crezut, așa, puțin, nu vreau să fiu nesimțit, să mă laud, dar chiar am simțit că se mai poate întâmpla ceva. Și uite că inspirația lui Gavra și execuția lui Marincu ne-au făcut fericiți. Îi felicit pe băieți pentru efortul depus, chiar a fost un efort monumental… mai ales că ieri am făcut 12 ore cu autocarul până aici, dar nu ne-am căutat scuze, am fost pozitivi și tot timpul am căutat victoria”, a spus Codrea după meci.

Poli Timișoara în meciul din play-out cu Unirea Slobozia: Murariu – D. Radu, Vlaicu, Bocșan (Tiihonen 38’), Taub, Oanea – Marincu, Târșa, Tud. Călin (Porumb 50’), Bîrnoi (Gîdea 78’) – Gavra (cpt.). Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Mada, Țurcaș, M. Oprea.

Accidentările au stricat debutul tinerilor Politehnicii

Au apărut două probleme medicale, iar asta a stricta planul antrenorului de a mai debuta copii. ”Am spus că politica noastră e să dăm încredere tinerilor care au valoare, care demonstrează că vor să facă ceva. După el o să urmeze și alții. Acum n-am reușit să-l introduc și pe Oprea, voiam să-l debutez, dar am făcut schimbările mai repede, s-au accidentat Bocșan și Tudor Călin, am făcut două opriri și nu mai puteam să fac opriri. Bocșan va face un RMN când ajunge la Timișoara, Tudor e mai bine, și-a mai revenit. Problema va fi la Bocșan și, din păcate, Murariu va fi suspendat, după ce a luat iar cartonaș galben”, a punctat Codrea despre acest aspect.

Codrea și Politehnica speră la o minune

Minaur a stat, iar Metaloglobus a pierdut runda aceasta la Miercurea Ciuc (scor 1-2), în condițiile în care bucureștenii au un meci mai puțin ca bănățenii. Totuși, apropierea la doar trei puncte de echipa din Pantelimon îi dă speranțe antrenorului Politehnicii.

”Noi jucăm în continuare la fel, mai avem trei meciuri, încercăm, în primul rând contează următorul, să câștigăm noi, după aceea ne uităm la celelalte rezultate. Echipa nu trebuie să simtă presiunea asta, pentru că e aproape imposibil ce încercăm noi să facem. Dar știm că dacă vrem cu adevărat, imposibilul devine posibil. Cred că suporterii s-au apropiat din nou de echipă și mă aștept să dublăm numărul spectatorilor față de meciul trecut”, a mai spus antrenorul principal al Politehnicii Timișoara.

Poli Timișoara a ajuns la 19 puncte, dar e tot ultima în Grupa A de play-out, pe locul 7. În Vinerea Mare, de la ora 11:00, va juca acasă cu CS Comunal Șelimbăr (locul 3, 30 puncte), în etapa a 4-a.

Foto: Politehnica Timișoara și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-incasat-la-chiajna-prima-infrangere-din-acest-an-cosmin-stan-ne-au-dat-la-goluri-cat-n-am-luat-in-ultimele-sapte-meciuri-19266109

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ripensia-a-reusit-cu-viitorul-pandurii-primul-punct-din-2023-iulian-muntean-poate-ca-am-fi-meritat-victoria-19266030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-prima-victorie-cu-robert-ilyes-cu-metaloglobus-19266076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-din-play-out-cele-sase-meciuri-in-care-se-vor-clarifica-si-mai-mult-echipele-care-vor-retrograda-sau-merge-la-baraj-incep-de-la-ora-1100-19265897

Anda DELIU 08 Apr. 2023, 22:31 Liga 2
Pe aceeași temă