FK Miercurea Ciuc l-a încântat pe Robert Ilyeș cu evoluția din partida cu Metaloglobus: ”Am făcut o primă repriză fantastică, un ritm foarte ridicat”. Strategia plănuită din vară

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2023, 18:58 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a bifat prima victorie de când a fost preluată de Robert Ilyeș. După un debut cu înfrângere, 1-2 cu Poli Timișoara, ciucanii au reușit, în etapa 3-a a play-out-ului de Liga 2, un succes pe teren propriu, în compania formației Metaloglobus. Scorul final a fost 2-1, după 2-0 la pauză.

FK Miercurea Ciuc, prima victorie cu Robert Ilyeș, 2-1 cu Metaloglobus

FK Miercurea Ciuc a marcat de două ori în primele 20 de minute. A punctat pentru 1-0 Lorant Kovacs, în minutul 13, pentru ca șapte minute mai târziu să dubleze avantajul de pe tabelă Dino Stancic.

Metaloglobus a revenit imediat după pauză, la trei minute de la reluare, prin Dragoș Huiban, care a punctat de la 11 metri, dar tot FK Miercurea Ciuc a reușit să se impună, să țină de rezultat până la final și să ia cele trei puncte.

În special prima repriză a fost evidențiată de Robert Ilyeș la declarațiile de la final, FK Miercurea Ciuc având o prestație cum își dorește să vadă și de acum înainte, până după ultima rundă din play-out.

Robert Ilyeș, reacție după ce FK Miercurea Ciuc a trecut de Metaloglobus: ”Am făcut o primă repriză fantastică, multe acțiuni”

Repriza a doua a fost începută mai slab, când a și marcat Metaloglobus, dar ulterior jucătorii au reușit să regleze și să mai acumuleze trei puncte în Grupa A a play-out-ului de Liga 2. E o perioadă de analiză pentru Robert Ilyeș, care nu știe pe cine va miza din vară și cum se va face strategia.

Am făcut o primă repriză fantastică, multe acțiuni, un ritm foarte ridicat și chiar mă bucură calitatea jucătorilor. Au fost ceva probleme în repriza a doua, echipa adversă a revenit în urma golului din penalty. S-a văzut apoi, imediat, că ne-am revenit, după ce am suferit 10-15 minute, că am făcut niște schimbări, am reechilibrat jocul și pot să spun că a fost o victorie meritată.

Am fost surprins plăcut de Metaloglobus, mi-a plăcut atitudinea lui Eusebiu Tudor, el are cam același stil ca al meu. Am urmărit câteva meciuri și joacă mult cu mingea a doua, la bătaie, mult contact. Azi, ambele echipe au încercat să inițieze de la portar, cu joc de posesie, de verticalizare, cu centrări și vreau să felicit adversarii”, a spus Robert Ilyeș la Sport Total FM.

FK Miercurea Ciuc poate schimba strategia din vară

Interesant este faptul că, din sezonul viitor, este posibil ca FK Miercurea Ciuc să nu mai tindă la calificarea în play-off, așa cum a fost în această stagiune. Sunt șanse ca ciucanii să urmărească mai mult promovarea tinerilor din academie, iar astfel nu mai pot emite pretenții la top șase, la finalul sezonului regular.

Deocamdată, pentru mine cel mai important e să cunosc jucătorii, pentru că vreau să iau o decizie în privința lor, ce jucători vom aduce din vară. Dacă vom avea ca obiectiv să ajungem în play-off, atunci trebuie să ne punem la masă, să discutăm concret obiectivele.

Dacă nu putem aduce jucători cu calitate, se schimbă treaba. Dacă vom crește jucătorii din academie, se schimbă situația. Vom lua o decizie abia în vară.

Dacă vrem să creștem copiii, trebuie să îi învățăm să joace fotbal, nu cu baloane lungi, pentru că doar așa pot face pasul către prima ligă. Mie îmi place jocul de posesie, cu verticalizări. Am și avut antrenori de la care am învățat, am și un model, Răzvan Lucescu, țin legătura cu el”, a mai spus Robert Ilyeș.

FK Miercurea Ciuc merge la Baia Mare în runda a 4-a

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 2 în Grupa A a play-out-ului de Liga 2, cu 32 de puncte, la egalitate cu liderul Unirea Slobozia și două puncte peste locul 3, CS Comunal Șelimbăr. În prima rundă din play-out, ciucanii au trecut de CSM Slatina, 2-0, partidă la care Ilyeș s-a aflat în tribunele stadionului noii sale echipe, iar ulterior au făcut 1-2 cu Poli Timișoara, la primul meci cu acesta din urmă pe bancă.

A venit prima victorie acum, 2-1 cu Metaloglobus, iar următoarea rundă va fi jucată în deplasare, cu Minaur Baia Mare. În sezonul regular, FK Miercurea Ciuc și Minaur Baia Mare s-au întâlnit în etapa a 6-a, la Miercurea Ciuc, iar gazdele s-au impus cu 3-0.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-din-play-out-cele-sase-meciuri-in-care-se-vor-clarifica-si-mai-mult-echipele-care-vor-retrograda-sau-merge-la-baraj-incep-de-la-ora-1100-19265897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remiza-cu-gloria-buzau-si-primul-punct-in-play-off-ul-de-liga-2-19266026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ripensia-a-reusit-cu-viitorul-pandurii-primul-punct-din-2023-iulian-muntean-poate-ca-am-fi-meritat-victoria-19266030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-victorie-cu-csc-dumbravita-19266019

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1230-ambele-echipe-au-nevoie-de-victorie-pentru-a-tine-pasul-cu-dinamo-si-a-mai-spera-la-al-doilea-loc-direct-promovabil-19265911

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2023, 18:58 Liga 2
Pe aceeași temă