Ajunși în play-out, rapidiștii nu-și mai permit rateuri dacă vor să rămână în Liga 2. 15 meciuri consecutive fără victorie au sucevenii

Marius ANGHEL 08 Apr. 2016, 12:52 Liga 2
Ajunși în play-out, rapidiștii nu-și mai permit rateuri dacă vor să rămână în Liga 2.** 15 meciuri consecutive fără victorie au sucevenii

Fără victorie în campionat de câteva luni bune, gruparea suceveană Rapid va debuta în play-out sâmbătă, pe Areni, în compania grupării CS Balotești. În condițiile în care trei din cele șase formații aflate în competiție vor retrograda direct, iar o a patra echipă va fi nevoită să joace un meci de baraj pentru menținerea în eșalonul secund, fotbaliștilor pregătiți de Costel Ilie nu li se mai îngăduie pași greșiți, având nevoie de toate cele trei puncte puse în joc.

„Ne așteaptă un meci deosebit de dificil, așa cum vor fi, de altfel, toate cele zece jocuri din play-out. Trebuie neapărat să câștigăm acest joc, pentru a putea ieși, în sfârșit, din blocajul în care ne aflăm. Trebuie să fim conștienți că avem o mare responsabilitate față de fani și față de oamenii care ne plătesc, de aceea am încredere în dorința de revanșă a jucătorilor mei. Fac un apel la caracterul lor și mă aștept ca fotbaliștii care vor intra pe teren să dea totul pentru echipă”, a declarat tehnicianul sucevean.

În urmă cu doar o lună, Rapid și CS Balotești s-au întâlnit în sezonul regulat pe terenul formației ilfovene, partida încheindu-se nedecis, 0-0. „Acel joc s-a desfășurat în condiții foarte grele, pe un teren mult îngreunat din cauza ploii, rezultând un meci de luptă, ambele formații fiind obligate să abuzeze de mingi lungi. Pentru sâmbătă se anunță vreme favorabilă, gazonul este bun, așă că datele problemei vor sta cu totul altfel”, a mărturisit Costel Ilie.

VEZI un material VIDEO cu avancronica meciului de sâmbătă cu Balotești

Antrenorul principal a venit la conferința de presă săptămânală a clubului Rapid însoțit de juniorii Alexandru Boiciuc și Alin Dudea. Cei doi au ajuns pe Areni în această iarnă, sub formă de împrumut de la CSMS Iași și Dinamo București, mărturisind la unison că s-au acomodat bine la Suceava și că se înțeleg excelent cu noii lor coechipieri. Din păcate, ambii au probleme medicale, nu s-au antrenat normal în această săptămână, așa că există posibilitatea ca ei să nu fie opriți în lot pentru meciul cu CS Balotești.

„Dudea și Boiciuc sunt doi tineri cu reale calități, care cochetează cu loturile naționale de juniori ale României și Republicii Moldova. Chiar dacă în prezent se confruntă cu probleme de sănătate, sper ca Alin și Alex să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele”, a precizat Costel Ilie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 08 Apr. 2016, 12:52 Liga 2
Pe aceeași temă