Aerostar Bacău e la numai un punct de ultimul loc, dar Daniel Munteanu e încrezător în salvarea de la retrogradare: ”Șanse sunt și nu puține”. Argumentele antrenorului

Andrei PASCU 30 Nov. 2020, 16:05 Liga 2
Aerostar Bacău e la numai un punct de ultimul loc, dar Daniel Munteanu e încrezător în salvarea de la retrogradare: ”Șanse sunt și nu puține”. Argumentele antrenorului

Aerostar Bacău este în coada clasamentului în Liga 2, pe penultimul loc, 20. Are doar 8 puncte în 13 meciuri, dar în ultimele patru partide a înregistrat câteva rezultate surprinzătoare. A învins Petrolul cu 4-1, a făcut două rezultate de egalitate, cu U Craiova 1948 SA, 0-0, și cu ASU Poli, 2-2, și a pierdut cu greu în fața Rapidului, 2-3.

De aceste ultime partide se leagă și antrenorul Daniel Munteanu în momentul în care vorbește despre salvarea de la retrogradare. Este convins că evoluțiile vor continua pe aceeași traiectorie, asta pentru că moralul va conta foarte mult. Daniel Munteanu recunoaște că a fost surprins de prestațiile din meciurile amintite, mai ales că echipele respective vor să promoveze și au jucători cu experiență în Liga 1.

Daniel Munteanu: ”Jucăm de la egal la egal cu pretendentele la promovare” 

Moldovenii se bazează, cu precădere, pe fotbaliști tineri, iar antrenorul a mai spus că odată cu trecerea timpului aceștia prind experiență și evoluțiile nu au cum să nu fie și mai bune în acest final de an, dar și în 2021.

(N.r. – Ultimele rezultate: remiză pe terenul Craiovei, victorie cu 4-1 în fieful Petrolului, egalul smuls vice-liderei Politehnica Timișoara) ”Da, și asta în condițiile în care am întâlnit echipe cu jucători cu foarte multe meciuri jucate în Liga I. Noi, cu excepția lui Vraciu și Chirilă, nu avem în lot nici măcar jucători cu foarte multe prezențe în eșalonul secund. După cum s-a văzut, însă, asta nu ne împiedică deloc să jucăm de la egal la egal cu pretendentele la promovare.

Dăm încredere acestor copilași, iar ei cresc de la un meci la altul, dezvoltându-și plăcerea de a juca fotbal. Sigur, continuă să apară și greșeli, în special pe faza defensivă, dar facem tot posibilul pentru a le corecta sau, dacă se poate, chiar elimina. În fotbal, ca și în viață, trebuie să înveți din greșeli.

Ca să dau un exemplu, a fost o greșeală din partea mea că nu am tăiat în carne vie încă din momentul în care am revenit la echipă. Mi-am zis să mai dau unora o șansă, m-am gândit că poate ei aduc plus-valoare, dar plus-valoarea era doar la nivel verbal. În teren, lucrurile stăteau altfel, iar după punerea pe liber a patru jucători din această categorie, Aerostar a început să arate altfel. Nu spun că doar ei erau problema, dar e clar că ar fi fost o greșeală să continuăm cu ei”, a declarat Daniel Munteanu pentru Deșteptarea.

În ceea ce privește efectiv lupta la evitarea retrogradării, Daniel Munteanu nu se teme de poziția din clasament și de distanța față de celelalte echipe. Se pot întâmpla multe schimbări în ierarhie până când se trage linia de final, crede el, și este convins că Aerostar Bacău va prinde un loc în Liga 2 și în sezonul următor.

Daniel Munteanu: ”Campionatul e lung. Ceea ce mă bucură este că echipa noastră și-a regăsit bucuria jocului” 

Sunt anumite probleme pe care antrenorul moldovenilor le-a identificat la echipa sa și încearcă să le rezolve de ceva timp. A remarcat mai multe carențe pe faza defensivă.

(N.r. – Despre salvarea de la retrogradare) ”Șanse sunt și nu puține. Campionatul e lung. Ceea ce mă bucură este că echipa noastră și-a regăsit bucuria jocului. Asta îmi dă o mare încredere că ne putem salva. Trebuie să nu mai comitem aceleași veșnice erori pe faza defensivă.

Pentru asta muncim. Avem o echipă tânără, care crește de la un meci la altul, iar campionatul este lung. Există încă foarte multe puncte puse în joc și eu spun că vom reuși să adunăm un punctaj suficient încât să ne mențină deasupra liniei”, a mai spus Daniel Munteanu.

Aerostar Bacău mai are un singur meci în acest an. Pe 5 decembrie va juca în etapa a 15-a din Liga 2, în deplasare cu SCM Gloria Buzău. Formația lui Ilie Stan stă mai bine în clasament, fiind pe poziția a 7-a, cu 20 de puncte în 13 meciuri.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ianis-zicu-se-teme-de-orgoliul-ranit-al-universitatii-cluj-dupa-cele-trei-esecuri-la-rand-din-liga-2-analiza-facuta-de-antrenorul-farului-inaintea-restantei-din-etapa-11-19160583

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-doar-din-pasiune-povestea-fotbalistului-de-la-u-cluj-care-joaca-pe-gratis-costel-enache-a-debutat-cu-husana-husi-alti-doi-jucatori-iar-unul-a-si-marcat-19160558

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primaria-targu-jiu-vrea-sa-se-retraga-din-asocierea-cu-clubul-pandurii-edilul-marcel-romanescu-are-alte-planuri-pregatim-proiectul-de-hotarare-sper-sa-am-si-sustinerea-19160543

 

 

 

Andrei PASCU 30 Nov. 2020, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă