Adversarii au tras concluziile după derby-ul Bucovinei. Meciul revanșă are loc pe Areni, iar învinsa își ia adio de la Liga 2

Marius ANGHEL 13 May. 2016, 12:04 Liga 2
Adversarii au tras concluziile după derby-ul Bucovinei.** Meciul revanșă are loc pe Areni, iar învinsa își ia adio de la Liga 2

Derby-ul județean al Ligii a II-a dintre Bucovina Pojorâta și Rapid Suceava, disputat la mijlocul acestei săptămâni, s-a încheiat cu victoria dramatică, cu scorul de 3-2, a formației pregătite de Dănuț Mândrilă, Bogdan Grosu și Mihăiță Szekely, golul decisiv al întâlnirii fiind marcat chiar la ultima fază a partidei. Cea de-a doua parte a acestui duel va avea loc sâmbătă, pe Areni, echipa pierzătoare urmând să rămână cu șanse minime de menținere în eșalonul secund.

Succesul de miercuri a fost savurat la maximum de fotbaliștii Pojorâtei, care au acum moralul necesar pentru a lupta până la capăt pentru salvarea de la retrogradare. „A fost un meci deosebit de disputat și cred că noi am fost echipa mai bună, chiar dacă am fost nevoiți să evoluăm ultimele 10 minute în inferioritate numerică. Suntem bucuroși că am reușit să câștigăm și să vedem că șansele noastre de salvare cresc de la un meci la altul. Ne-a fost frică de incursiunile lui Bălan și Semeghin pe benzi, dar am pregătit foarte bine meciul și am reușit să-i blocăm așa cum trebuie. Principalul nostru atu este forța grupului, iar în aceste momente dificile contează foarte mult unitatea existentă în vestiar. Mergem să câștigăm și pe Areni, știu că va fi un nou meci tensionat, dar sper să avem din nou o evoluție bună și să ne întoarcem la Pojorâta cu toate cele trei puncte”, a declarat mijlocașul Cornel Căinari, cel mai bun jucător de pe teren în confruntarea de miercuri.

Mândrilă: „În sfârșit, am reușit să câștigăm și noi un meci în prelungiri”

Antrenorul Dănuț Mândrilă a ținut să evidențieze importanța acestui rezultat și i-a felicitat pe jucătorii săi pentru prestația din meciul cu Rapid. „În sfârșit, am reușit să câștigăm și noi un meci în prelungiri după ce în precedentele cinci ocazii am pierdut puncte importante pe seama golurilor încasate pe final de meci. Nu pot decât să-mi felicit jucătorii pentru că au dat dovadă de caracter și au crezut în victorie până în ultimele secunde. Am făcut și greșeli, dar am evoluat cu multă dăruire și poate am avut și un dram de noroc. Mai sunt 15 puncte puse în joc și țin să-i asigur pe fani că ne vom juca șansa până la capăt. Sunt sigur că sâmbătă, pe Areni, cei de la Rapid vor dori să-și ia revanșa, însă noi mergem încrezători în forțele noastre”, a precizat Dănuț Mândrilă.

Bălan: „Nu ne gândim decât să ne luăm revanșa”

Extrem de supărat imediat după încheierea partidei de la Pojorâta, antrenorul-jucător Daniel Bălan s-a mai calmat ieri, când a vorbit despre cauzele acestui eșec. „Vreau să încep prin a-i felicita pe adversarii noștri, care au crezut în șansa lor până la capăt, iar eforturile le-au fost răsplătite chiar în ultima secundă. În ce ne privește, am pierdut pe fondul unor grave greșeli personale și pe lipsă de concentrare. Am avut meciul în mână la 2-1 pentru noi. Din punctul meu de vedere este inadmisibil să primim gol în minutul 94, într-un moment în care aveam și un om în plus pe teren. Păcat de ocaziile pe care le-am avut. Așteptăm meciul de sâmbătă și nu ne gândim decât să ne luăm revanșa. Șanse matematice de salvare mai sunt, important este să nu mai repetăm aceste greșeli, pentru a putea duce lupta până la capăt”, a declarat Daniel Bălan.

Meciul revanșă dintre Rapid CFR Suceava și Bucovina Pojorâta are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Areni. Rapid e pe locul 4 cu 18 puncte, iar Bucovina e pe 5 cu 17 puncte. Ambele poziții sunt retrogradabile.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 13 May. 2016, 12:04 Liga 2
Pe aceeași temă