Adrian Mititelu, promisiuni mărețe: ”E mai mare ardoarea să câștigăm Liga 2!” Patronul de la FCU Craiova implementează modelul autoritar și anunță: ”Vom juca tiki-taka, vom distruge fotbalul românesc”

Andrei PASCU 29 May. 2024, 16:21 Liga 2
Adrian Mititelu, promisiuni mărețe: ”E mai mare ardoarea să câștigăm Liga 2!” Patronul de la FCU Craiova implementează modelul autoritar și anunță: ”Vom juca tiki-taka, vom distruge fotbalul românesc”

Adrian Mititelu, patronul echipei FCU Craiova FC, a vorbit despre ce se va întâmpla cu oltenii după ce au retrogradat în Liga 2. Într-un interviu apărut pe pagina de Facebook a clubului, realizat înainte de numirea lui Marius Croitoru în funcția de antrenor, Mititelu a exclus altă variantă decât revenirea cât mai rapidă în SuperLiga României.

Omul de afaceri a ”plusat”, punctând clar că formația din Bănie nu va dori doar să se întoarcă în prima divizie, ci să câștige Liga 2!

Adrian Mititelu anunță planurile FCU Craiova FC pentru Liga 2

Se pare că momentul retrogradării a fost deja uitat de conducerea de la FCU Craiova FC, pentru că Adrian Mititelu a vorbit încrezător și optimist despre ce va urma. Bugetul va fi unul consistent, iar patronul oltenilor a nominalizat și câteva dintre echipele cu care se va lupta pentru promovare, Concordia Chiajna, Corvinul Hunedoara (care urmează să obțină dreptul legal de promovare), Campionii FC Argeș și FC Voluntari, aceasta din urmă retrogradată și ea în Liga 2 la finalul sezonului trecut de primă divizie.

Mititelu senior are de gând și să aplice un model autoritar la echipă, posibil să facă referire la o implicare mai mare în deciziile de ordin sportiv, făcând trimitere, indirect, la FCSB, campioana României. A promis că va aborda o astfel de strategie din vară, în mandatul revenitului Marius Croitoru.

(…) ”FCU nu numai că va continua activitatea, va fi și mai mare ardoarea să… nu ne împiedicăm noi de un astfel de moment, chiar dacă e dureros. Nu este un motiv ca noi să abandonăm proiectul! Am cheltuit mulți bani, energie, asta facem de 20 de ani și am fost în situații și mai grele. (…)

(N.r. – Se va bate echipe la promovare?) Clar, nici nu se pune problema să nu promovăm din primul an. Știu că va fi greu, sunt adversari grei, Argeș, Corvinul, Voluntari, Chiajna și alte echipe. Sunt convins că vom avea adversari buni, cum am avut și când am promovat în prima ligă. Vom lupta și vom vrea să promovăm, dar nu va fi ușor.

Vor fi și momente grele, și momente bune, dar vom lupta să câștigăm Liga 2! Avem șanse să câștigăm Liga 2, pentru că avem un lot foarte bun, va fi un restart important, vom schimba politica… va exista autoritate mai mare la club, o să încerc să îmi schimb comportamentul, pentru că acolo unde e autoritate excesivă lucrurile merg bine și știm lucrul acesta de la echipe din fotbalul românesc, unde s-au făcut lucruri bune. (…)”, a transmis Adrian Mititelu.

Mititelu cedează jucătorii de bază doar pe sume importante

A fost anunțat faptul că FCU Craiova FC se va reuni pe 16 iunie, iar până la începerea noului sezon de Liga 2 va efectua un stagiu de pregătire centralizat care va fi decis împreună cu noul staff tehnic.

Adrian Mititelu a promis că plecările de la echipă vor fi limitate de acum înainte, iar cei șapte fotbaliști care au terminat sau reziliat contractele cu FCU Craiova FC după retrogradare ar fi plecat oricum, chiar și în cazul în care oltenii se salvau de la retrogradare.

Sunt șanse ca fotbaliști să mai plece, dar doar pe sume importante de bani, pentru că există interes pentru cei care au avut evoluții bune, precum Juan Bauza, William Baeten sau Vladislav Blănuță, după cum a transmis chiar Mititelu. Vor urma și câteva achiziții, iar o ”noutate”, dacă poate fi numită așa, este și Moses Abbey.

Lotul de jucători se știe. Jucătorii care au plecat până acum, oricum plecau, chiar și dacă nu retrogradam. Restul rămâne și vor mai veni patru-cinci jucători. Există discuții pentru Bauza, iar Blănuță e cel mai căutat. Baeten, Sidibe, dar sunt doar la capitolul discuții.

Vă spun că nu este obligatoriu să plece. Ce dacă joacă Bauza în Liga 2, îi cad gradele?! Sau lui Baeten. Au contracte, își primesc banii, să nu mai ducă grija mea (n.r. – anumiți oameni din Craiova) că nu pot să plătesc sau ce fac. Echipa trăiește datorită mie, a eforturilor mele financiare și nu a celor care dau din gură și mă critică.

Avem o echipă puternică, trebuie să câștige Liga 2. O să fie greu după ce s-a întâmplat, dar trebuie să revenim în Liga 1, să arătăm că a fost un accident ce s-a întâmplat, să facem o echipă care să nu mai fie ca acum, pentru că a culminat cu ceva foarte prost! (…)”, a mai punctat Adrian Mititelu.

  • FCU Craiova FC a câștigat ultima dată campionatul Liga 2 în sezonul 2020-2021, cu Eugen Trică antrenor. Este una dintre cele șapte formații care au primit trofeul Ligii 2 de când FRF a început acest obicei. Îl mai au în vitrină Dunărea Călăraşi (2017-2018), Chindia Târgovişte (2018-2019), UTA Arad (2019-2020), Petrolul Ploiești (2021-2022), Politehnica Iași (2022-2023) și Unirea Slobozia (2023-2024).

Adrian Mititelu vrea să vadă spectacol la FCU Craiova FC: ”Să distrugem fotbalul românesc”

În privința stilului în care va evolua echipa, Marius Croitoru va încerca să obțină rezultate bune, dar și să ofere un joc pe placul omului de afaceri, pentru ca FCU Craiova FC să impresioneze și la capitolul imagine.

Mititelu vrea să vadă tiki-taka, iar la întoarcerea în prima divizie FCU Craiova FC să aibă evoluții foarte bune, peste ce a arătat în stagiunea 2023/ 2024.

Va fi o echipă foarte bună, care nu are motiv să nu câștige Liga 2! Trebuie să ne revenim, să facem o pregătire bună de vară. Marius mi-a promis că vom face un tiki-taka care va distruge fotbalul românesc în următorii doi-trei ani! Să ajungem să facem o echipă bună, să revenim în Liga 1 ca și cum n-am fost niciodată retrogradați în Liga 2. (…)”, a mai precizat Adrian Mititelu.

Declarația lui Adrian Mititelu, în privința planurilor de la FCU Craiova FC:

Foto și video: FCU Craiova FC

Andrei PASCU 29 May. 2024, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă