Moses Abbey, așteptat înapoi în Bănie ca să joace pentru FCU Craiova în Liga 2. Situația jucătorului ghanez | EXCLUSIV

Daniel VLAD 29 May. 2024, 15:37 Liga 2
Moses Abbey, așteptat înapoi în Bănie ca să joace pentru FCU Craiova în Liga 2. Situația jucătorului ghanez | EXCLUSIV

Patronul FCU Craiova intenționează să îi prelungească contractul lui Moses Abbey (21 de ani), cu toate că mijlocașul ghanez nu a jucat niciun minut pentru echipa din Bănie în SuperLigă.

Adrian Mititelu a decis să nu mai meargă pe mâna lui Eugen Trică după retrogradarea în Liga 2 și a hotărât să îl reinstaleze pe banca tehnică pe Marius Croitoru, informație anunțată în exclusivitate de ProSport și devenită oficial ieri, marți, 28 mai.

Mititelu a vorbit în cursul zilei de marți despre structura lotului pe care echipa o va avea în noul sezon și a spus că îl așteaptă în lot și pe Abbey.

Adrian Mititelu îl așteaptă pe Moses Abbey să joace pentru FCU Craiova în Liga 2

Dar, situația lui Moses Abbey este una specială, mijlocașul ghanez având contract semnat cu FCU de la 1 iulie 2023 până la 30 iunie 2024. Acesta nu a apucat să mai debuteze în prima ligă pentru olteni, deoarece din luna august 2023 i-a expirat dreptul de ședere pe teritoriul României, el fiind jucător extracomunitar.

Ghenezul nu a mai putut apoi să-și obțină actele necesare pentru revenirea în România, însă se pare că între timp problema sa va fi rezolvată.

ProSport a aflat că de la 15 mai 2024 jucătorul și-a obținut permisul de muncă pentru România, rămânând să mai aștepte acum doar viza. Așa că, la reunirea echipei, programată în data de 16 iunie, este așteptat și Moses Abbey, jucător căruia Adrian Mititelu dorește să îi activeze clauza de prelungire a contractului său pe încă un an cu FCU.

”Bauza, dacă va pleca, va pleca pe o sumă importantă. Dacă nu, va rămâne aici. El este un jucător la care eu țin foarte mult și sunt dispus să fac sacrificii financiare pentru el, să mai stea încă trei-patru ani. L-aș da la un un club de afară, ca să câștige mai mult, dar, altfel, eu îl văd încă trei-patru ani la noi, fiindcă este un jucători de care îmi place foarte mult, în consider că este reprezentativ și atunci când este pe teren avem o echipă care arată foarte bine. În ciuda faptului că am avut acest parcurs foarte prost, Pepe este unul dintre cei mai buni fotbaliști din România, de departe. Și Baeten, chiar dacă nu a avut un sezon grozav, mai are multe de spus și are și o vârstă bună și este un jucător foarte important. Și toți ceilalți, Sidibe, Blănuță, Jibril, care acum va avea ocazia să prindă jocuri. Să sperăm că ajunge și Abbey. Mai sunt încă trei-patru jucători pe care vrem în plan să-i aducem. Și asta e echipa, o echipă foarte bună, care nu are niciun fel de motiv să nu câștige Liga a 2-a. A fost ce a fost, trebuie să ne revenim, să fim bărbați, să face o pregătire de vară foarte bună, vom avea 45 de zile, iar Marius mi-a promis că o să facem un tiki-taka cu care să distrugă fotbalul românesc în următorii doi-trei ani. O să încercăm să facem o echipă foarte bună ca peste un an să revenim în prima ligă și nu să revenim, ci să revenim ca și cum nu am fi fost niciodată plecați din liga întâi”, a spus, printre altele, Adrian Mititelu, în ziua în care FCU Craiova FC l-a prezentat ca antrenor pe Marius Croitoru.

Comunicatul FCU Craiova din luna septembrie 2023 în legătură cu Moses Abbey

În septembire 2023, oficialii clubului din Craiova și-au manifestat indignarea de situația în care se află un jucător pe care ei îl aveau sub contract de la 1 iulie 2023.

”Jucătorul se află sub contract cu clubul nostru începând cu data de 1 iulie 2023. Au fost demarate încă din luna iulie procedurile privind obținerea permisului de muncă, clubul făcând toate diligențele pentru eliberarea documentelor necesare obținerii dreptului de joc. Din nefericire, din cauza birocrației excesive existente în țara noastră, procedurile pentru eliberarea permisului de muncă sunt de-a dreptul exasperante și aberante.
Cu toate că jucătorul a obținut avizul de muncă încă din luna august, este sub contract, plătește taxe și impozite, a fost nevoit să părăsească România în luna august pentru că i-a expirat dreptul de ședere. Pentru obținerea vizei de muncă, Abbey urmează să susțină un interviu la ambasada României din Abuja – Nigeria, interviu care a fost programat pe data de 9 octombrie.
Prin urmare, deși jucătorul este sub contract, a obținut toate avizele legale de muncă, această viză poate fi obținută numai la ambasada României din Abuja – Nigeria, pentru că statul român nu are reprezentanță diplomatică în Ghana, țara de origine a lui Abbey. Deși am încercat toate căile legale pentru preschimbarea termenului din 9 octombrie, ne-am lovit de un zid de rea credință și dispreț din partea celor care administrează aceste proceduri. Astfel, Abbey va afla abia pe 9 octombrie dacă primește viza de muncă, ulterior acestei date urmând să ajungă în România pentru a obține permisul de muncă și abia apoi dreptul de joc”, se arată în comunicat.
Daniel VLAD 29 May. 2024, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă