Adrian Mihalcea a comentat, după eșecul în fața fostei sale echipe, faptul că e regretat la Buzău, acolo unde sezonul trecut abia s-a așteptat încheierea contractului său

Marius ANGHEL 07 Nov. 2023, 19:50 Liga 2
Adrian Mihalcea a comentat, după eșecul în fața fostei sale echipe, faptul că e regretat la Buzău, acolo unde sezonul trecut abia s-a așteptat încheierea contractului său

În momentele grele se vede cel mai bine adevăratul caracter al unui om, se spune nu numai în fotbal.

La Buzău, Gloria a trecut, nu cu mult timp în urmă, prin cel mai delicat moment din acest sezon, când a legat două eșecuri în Liga 2, 0-1 la Concordia Chiajna și 0-2 acasă cu CFC Argeș, rezultatel care, însă, nu au coborât echipa de pe locurile calificabile în play-off, acolo unde alte cluburi cu mari pretenții din competiție doar visează, precum CFC Argeș, Chindia sau Steaua.

Cele două înfrângeri au stârnit reacții imediate din partea liderilor celor doi acționari majoritari ai clubului, primarul Buzăului și președintele Consiliului Județean Buzău, care, prin intermediul celui de-al treilea acționar, cel privat, o societate media locală, prin intermediul căruia se fentează regulamentul și Gloria a obținut drept de promovare, au pornit un linșaj mediatic la adresa antrenorului Andrei Prepeliță. Cel mai vehement a fost Petre Neagu, președintele CJ Buzău, care a spus și faptul că regretă despărțirea de fostul antrenor al echipei, Adrian Mihalcea, întors în vară pentru a treia oară pe banca Unirii Slobozia.

Președintele CJ Buzău spunea că regretă despărțirea de Adrian Mihalcea, antrenorul actual al Unirii Slobozia nu e interesat de ce se spune la Buzău

Luni, Gloria Buzău a jucat chiar la Slobozia, împotriva echipei antrenată de fostul său ”principal”, Adrian Mihalcea, iar jucătorii lui Andrei Prepeliță au reușit să câștige cu scorul de 1-0 împotriva Unirii, liderul clasamentului în ultimele trei etape și formația cu cea mai bună defensivă. Prepeliță le-a închis gura contestatarilor săi, mai ales că Gloria venea după o altă victorie importantă, 1-0 acasă în fața campioanei Farul Constanța, joc desfășurat la mijlocul săptămânii trecute, în etapa a 2-a din faza grupelor Cupei României.

La finalul meciului de la Slobozia, Adrian Mihalcea nu avea cum să nu fie întrebat și despre situația actuală de la Gloria Buzău, fosta sa echipă, mai ales că președintele CJ Buzău pronunțase numele său.

”Nu mă interesează pe mine ce dorește lumea de la Buzău. Până una, alta, anul trecut cred că a fost cel mai bun al Buzăului în ultima perioadă, cu mine antrenor. Ne-am despărțit, nu a fost niciun fel de problemă. Am rămas prieten cu o parte dintre conducători. Nu aveam cum cu toată lumea. Le doresc baftă în continuare. Mi-ar plăcea să fim ambele în play-off. Până la urmă, pe mine mă interesează, în momentul de față, doar soarta echipei mele”, a declarat Adrian Mihalcea la microfonul DigiSport.

Lui Mihalcea nu i s-a oferit un nou contract la Gloria Buzău, chiar dacă a ajuns cu echipa, norocos, la barajul cu UTA

Interesant este că la finalul sezonului trecut, Adrian Mihalcea nu era regretat la Buzău nici măcar de către Petre Neagu, drept dovadă că antrenorului nu i s-a oferit un nou contract și după ce l-a încheiat a fost liber să meargă unde dorea. Astfel s-a întors la Slobozia, acasă, pentru a conduce din nou echipa, a treia oară.

Gloria Buzău a început sezonul trecut cu Cristian Pustai pe banca tehnică, antrenor care s-a bucurat la început de susținerea conducerii, însă când a intervenit o situație dificilă în sezonul regular a fost îndepărtat. A fost adus Mihalcea, liber de contract după rezultatele slabe obținute în prima ligă cu Chindia, iar echipa buzoiană a urcat în play-off, unde a terminat pe locul 5 din 6. Profitând de faptul că Steaua, superioară ei în clasament, aflată pe locul 2, nu avea drept de promovare, a privit cadou participarea în barajul de promovare cu UTA, unde nu a avut nicio șansă, după 0-0 la Buzău și 1-5 la Arad.

Probabil președintele CJ Buzău are mintea scurtă și a uitat cum lui Mihalcea publicul îi cerea demisia când Gloria avea la jumătatea play-off-ului doar o victorie, trei remize și un eșec și tuturor le era frică de faptul că echipa ar putea pierde și locul 5.

Vor rămâne pe retina suporterilor buzoieni, și nu numai, și unele evenimente generate de Adrian Mihalcea ca antrenor la Gloriei Buzău, tot în play-off, când a primit de două ori cartonașul roșu. La jocul de acasă cu Steaua, din etapa a 5-a a play-off-ului, în minutul 88, Mihalcea a împiedicat un fotbalist advers să joace mingea și arbitrul Lucian Rusandu l-a eliminat direct. Ulterior, abia revenit la bancă, la jocul din Crâng cu SC Oțelul, antrenorul ialomițean a ieșit din spațiul tehnic și s-a dus să-l împiedice pe Ionuț Neagu să ia mingea din afara terenului. S-a băgat în fața mijlocului gălățenilor, ca și cum ar proteja mingea, și apoi a avut o simulare penibilă că ar fi fost lovit. S-a tăvălit pe jos mai ceva ca în vremea în care activa ca fotbalist, însă arbitrul Viorel Flueran a văzut foarte bine ceea ce s-a întâmplat și l-a eliminat pe Mihalcea!

Atunci, conducătorii Gloriei abia așteptau să scape de Mihalcea, acum președintele CJ Buzău spune că îl regretă. ”Schimbările care s-au făcut pentru acest campionat nu cred că au adus ceva benefic, ba, din contră, e un regres. Ca o părere personală de microbist, eu regret și acum îndepărtarea lui Mihalcea de la club. El avea experiență, am intrat în play-off, am jucat barajul, a fost singurul antrenor venit la club, de când noi am intrat parteneri financiari, care și-a îndeplinit obiectivul”, a spus, în urmă cu o săptămână, Petre Neagu, de parcă Prepeliță a fost cel care a renunțat la aproape toți jucătorii avuți de Gloria în sezonul trecut.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-13-a-a-ligii-2-antepenultima-din-2023-debuteaza-joi-si-se-incheie-luni-cele-patru-meciuri-alese-pentru-a-fi-televizate-liderul-nu-starneste-interes-19292260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumitrache-a-dat-2-goluri-in-liga-2-a-fost-convocat-la-nationala-u20-si-a-fost-luat-de-val-19292248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-unirea-slobozia-gloria-buzau-0-1-19292233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-ese-in-partida-cu-gloria-buzau-scor-0-1-in-etapa-12-din-liga-2-19292106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-pregatit-sa-preia-gloria-buzau-19292023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-au-pus-pe-andrei-prepelita-aventura-de-la-gloria-buzau-decisa-19290820

Marius ANGHEL 07 Nov. 2023, 19:50 Liga 2
Pe aceeași temă