Fotbaliștii Unirii Slobozia și-au dat seama că ”nu au jucat deloc bine” la Hunedoara! Adrian Mihalcea: ”Mă bucură asta!” Antrenorul recunoaște că însuși el a pregătit meciul în perspectiva următoarei partide din play-off

Marius ANGHEL 11 Apr. 2024, 15:39 Liga 2

Unirea Slobozia era singura echipă dintre cele șase calificate în play-off-ul Ligii 2 care câștigase primele două meciuri din turneu. Miercuri seară s-a aliniat cu cel puțin trei colege, CSC Șelimbăr, FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni, ultimele două învinse chiar de ea, suferind primul eșec.

Trupa ialomițeană a cedat cu scorul de 0-1 în deplasarea de la Corvinul, cu un gol primit destul de repede, în minutul 14.

În ciuda eșecului, unul venit după o serie de patru partide câștigate, formația antrenată de Adrian Mihalcea are șanse mari să rămână pe locul 1 în play-off, fiind greu de crezut că CSC Șelimbăr va reuși astăzi un succes la patru goluri distanță în deplasarea de la Buzău.

Unirea Slobozia a suferit la Hunedoara primul eșec din play-off. Adrian Mihalcea: ”Play-off-ul ăsta îți oferă și astfel de surprize”

Partida de la Hunedoara, din cadrul etapei a 3-a a play-off-ului Ligii 2, a început cum nu se poate mai prost pentru ambele echipe. În chiar primul minut, la un duel în careul Unirii, Flavius Iacob și Florian Ibrian au lovit în același timp mingea și amândoi au avut de suferit la nivelul genunchiului. Căpitanul ialomițenilor nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit imediat, în timp ce fundașul Corvinului a mai rezistat pe teren până în minutul 13.

La doar un minut după schimbarea Corvinului, după o centrare dintr-un corner din dreapta, Antoniu Manolache a înscris cu capul din fața lui Ștefan Pacionel, din 7 metri, aproape de vinclul din stânga.

Unirea a avut o replică modestă, inexistentă în ofensivă, în timp ce Corvinul a mai avut câteva șuturi de la distanță, în minutul 37 Rusu respingând din fața transversalei.

În partea a doua, jocul a fost și mai plictisitor, iar situații de poartă au avut tot hunedorenii. Coman (55) a avut o lovitură slabă de cap din 5 metri, după una dintre multiplele faze fixe ale echipei sale, iar Lupu (84) a trimis și el tot cu capul, deși avea mască pe față pentru a-și proteja nasul, însă a lovit la fel de departe de poartă.

Adrian Mihalcea a taxat, după joc, atitudinea jucătorilor săi. Antrenorul Unirii nu s-a arătat îngrijorat după acest eșec, mai ales că a venit în fața unui adversar care nu are drept de promovare, însă a spus că e mai preocupat de cum va face să recupereze fizic jucătorii după această deplasare, fiindcă urmează un meci important.

”Felicit echipa gazdă, a fost mult mai pragmatică. Jocul nu a fost deloc spectaculos. Noi am resimțit oboseala și am avut și o atitudine un pic delăsătoare. Cam aici s-a făcut diferența mai mult, să zic în prima repriză, unde ei au fost mult mai reactivi. Noi n-am reușit nici să-i blocăm, nici să avem un joc de posesie și tranziție ofensivă, n-am reușit aproape nimic. Din păcate, am luat bătaie, dar play-off-ul ăsta îți oferă și astfel de surprize. Important e să trecem peste cât mai repede, pentru că în patru zile ne așteaptă un alt meci la fel de important și de dificil. Problema mea, în momentul de față, este să ne recuperăm fizic, avem un drum lung înapoi, deci aici trebuie să lucrez, pentru că la capitolul moral stăm bine. Astăzi mi-a plăcut reacția băieților în vestiar, când au spus-o că nu au jucat deloc bine și lucrul acesta mă bucură, fiindcă și-au dat seama. Dacă nu și-ar fi dat seama, atunci ar fi fost o problemă”, a comentat Mihalcea după finalul jocului de la Hunedoara.

Mihalcea a alcătuit echipa pentru meciul cu Corvinul cu gândul la jocul cu Gloria Buzău, o rivală adevărată în lupta pentru promovare din play-off!

Antrenorul Unirii a fost întrebat și dacă accidentarea lui Ibrian i-a schimbat în vreun fel planul pentru acest meci. Mihalcea a recunoscut că a gândit jocul cu Corvinul ”în perspectiva următorului meci”! În runda următoare, ialomițenii joacă acasă cu Gloria Buzău, una dintre cele patru formații care activează în acest sezon în play-off cu drept de promovare, spre deosebire de CSC Șelimbăr și Corvinul, care nu pot urma în SuperLigă și indiferent pe ce poziție vor termina tot în Liga 2 vor rămâne.

După ce în primele două meciuri din play-off Mihalcea a început cu aceiași jucători, contra Corvinului i-a titularizat pe Vlăduț Andreș, Mihai Șandru și Serges Ekollo, în locul lui Gabriel Lazăr, Constantin Toma și Florin Purece. Toma nu s-a aflat nici măcar în lot, iar pe bancă au revenit Iliya Dimitrov și Mihăiță Lemnaru, fiul președintelui clubului, lipsind de această dată și Dragoș Lazăr.

”Am gândit acest meci în perspectiva următorului meci. Deci noi am încercat să odihnim trei jucători importanți, trei titulari, și, din păcate, în minutul 2 sau 3 s-a accidentat un alt jucător important și se pare că e o accidentare mai gravă. Cei care au intrat în locul lor nu s-au ridicat la un nivel competitiv și aici am suferit. Schimbările de la pauză au fost cu un joc mult mai bun, dar cei care au intrat de la început – aproape deloc, fapt care m-a făcut să schimb. Deja la pauză aveam trei schimbări făcute.

O să avem o analiză, avem discuții, suntem încă într-o poziție ok, deci nu trebuie să disperăm. Important este că trebuie să revenim la calitățile noastre și la atitudinea care ne-a adus în această poziție, că azi nu le-am avut aproape deloc”, a spus Mihalcea.

În minutul 70, Cosmin Atanase a ieșit și el accidentat la câteva minute după ce a fost faultat dur din spate de Manolache, fază la care arbitrul Găman a arătat doar cartonaș galben. Atanase a avut noroc la faza din mintuul 64 că nu s-a ales cu piciorul rupt sau cu o accidentare care să-l scoate imediat de pe teren.

Echipele din Liga 2 nu pot juca din trei în trei zile, e de părere antrenorul Unirii Slobozia: ”Nu avem metodele necesare de a ne recupera”

Înainte de joc, Adrian Mihalcea spunea că meciul de la Hunedoara va fi câștigat de echipa care va reuși să gestioneze mai bine ”factorul oboseală”. Corvinul, echipa care jucase trei meciuri într-o săptămână și jumătate, cu unul mai mult spre deosebire de Unirea Slobozia, care nu mai este de o bună perioadă de timp prezentă și în Cupa României, a ieșit învingătoare și a avut o prestație, per total, mai bună decât adversara de miercuri.

Mihalcea spune că echipele din Liga 2 nu sunt pregătite să joace din trei în trei zile, fiindcă nu dispun în primul rând de condiții necesare pentru a efectua recuperarea.

”E destul de greu (n.r. – să se joace din trei în trei zile). S-a văzut că nici Corvinul și nici noi nu mai puteam să stăm în picioare. Nu suntem obișnuiți. Am declarat și înainte și nu am luat-o ca pe niciun fel de alibi. Nu. Ăsta este purul adevăr. Sunt deplasări lungi, trei zile pe drum, în două zile jucăm iarăși, nu avem metodele necesare de a ne recupera, deci va fi în continuare, și am văzut și în meciul de la 17 (n.r. – FK Miercurea Ciuc – CS Mioveni 1-1), aceeași problemă. Problema fizică și de oboseală. Dar, știți cum e, competiția e pentru toți, trebuie să o acceptăm, ne vom chinui, dacă trebuie, în continuare, dar dacă e să suferim, trebuie să suferim cu demnitate și o să avem meciuri pe care le vom câștigă și de maniera aceasta”, este părerea lui Adrian Mihalcea.

În play-off-ul Ligii 2 vor mai fi alte două runde intermediare în acest sezon, în etapele 6 și 9.

Unirea Slobozia, în eșecul cu Corvinul: D. Rusu – Ibrian (cpt.)(Atanase 4′, D. Bujor 70′), Andreș, Pospielov, Mih. Șandru (Cojocari 46′) – Coadă, Șt. Pacionel (Purece 46′) – Dorobanțu, Ekollo (Dimitrov 62′), Vlăsceanu – Afalna. Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Gab. Lazăr, Aioanei, Mih. Lemnaru.

Mihalcea crede că absența sa de pe bancă s-a văzut: ”Se pare că în momentul în care nu sunt lângă ei nu reacționează la fel de bine”

La Hunedoara, Adrian Mihalcea a stat în tribună, fiind suspendat în urma cartonașului galben primit după bucuria marcării celui de-al doilea gol al echipei sale în victoria cu 2-0 în fața Ciucului, runda trecută. Antrenorul Unirii Slobozia crede că absența sa de pe bancă s-a văzut, fiindcă jucătorii n-au reacționat la fel ca atunci când strigă el la ei. Acum, indicații de pe margine a dat antrenorul secund Costea Enache, fost în cel puțin două rânduri antrenor principal al echipei, printre care și în sezonul în care s-a reușit promovarea în Liga 2.

”Am fost suspendat. Asta e o problemă pe care eu trebuie să o rezolv, pentru că se pare că în momentul în care nu sunt lângă ei nu reacționează la fel de bine. Dar a trecut. De mâine vom fi din nou împreună și nu-mi fac probleme că nu vom regla la chestiile tehnico-tactice și atitudinea va reveni. Că, dacă nu, e problema jucătorilor și atunci vor avea ei de suferit”, a mai spus Mihalcea după jocul cu Corvinul.

Unirea Slobozia încheie și etapa 3, cel mai probabil, pe locul 1 și va juca cu Gloria Buzău

Corvinul a acumulat 42 de puncte și s-a menținut pe locul 3 în play-off-ul Ligii 2, în timp ce Unirea Slobozia a rămas cu 46 de puncte și stă cel puțin până astăzi pe locul 1, când ar putea fi depășită de CSC Șelimbăr doar dacă aceasta ar câștiga la Buzău cu patru goluri diferență în fața Gloriei, lucru greu de crezut.

În etapa a 4-a, Unirea Slobozia va juca duminică, de la ora 11:00, acasă cu Gloria Buzău, fosta echipă a lui Adrian Mihalcea, cu care în sezonul trecut juca baraj de promovare cu UTA, pierdut la Arad.

Foto: Călin CorpaciuCorvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antoniu-manolache-a-adus-prima-victorie-in-play-off-pentru-corvinul-hunedoara-19307252

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-corvinul-unirea-slobozia-1-0-19305827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-unirea-slobozia-joaca-la-hunedoara-in-etapa-3-din-play-off-ul-ligii-2-19305714

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cs-mioveni-deschid-etapa-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-19305698

Marius ANGHEL 11 Apr. 2024, 15:39 Liga 2
Pe aceeași temă