Adrian Iencsi nu se entuziasmează după victoria Rapidului cu Viitorul Pandurii: ”Să nu vă așteptați la un joc foarte bun, pentru că e mult de muncă”. Plusurile și minusurile remarcate după prima etapă din Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 30 Aug. 2020, 15:46 Liga 2
Adrian Iencsi nu se entuziasmează după victoria Rapidului cu Viitorul Pandurii: ”Să nu vă așteptați la un joc foarte bun, pentru că e mult de muncă”. Plusurile și minusurile remarcate după prima etapă din Liga 2

Rapid a debutat cu victorie în noul sezon din Liga 2, 3-1 cu Viitorul Pandurii, la Târgu Jiu. Nu a avut un meci ușor chiar dacă a fost la controlul jocului în prima repriză și a deschis scorul. Adversarii au egalat și ulterior au avut mai multe șanse de a trece în avantaj. La finalul confruntării, antrenorul Adrian Iencsi a remarcat acest lucru, dar nu a dat vina pe jucători, ci pe faptul că pauza de vară a fost scurtă și nu a avut suficient timp de pregătire.

Adrian Iencsi: ”Eu în continuare încerc să reglez anumite aspecte” 

Rapid se află încă în punctul în care testează și vrea să contureze o echipă omogenă. Iencsi nu consideră că acest lucru se poate întâmpla foarte repede, ci după disputarea mai multor partide. Practic, meciul cu Viitorul Pandurii a fost al doilea pentru Rapid după terminarea play-off-ului din sezonul trecut. A mai jucat un amical cu Academica Clinceni.

Aveam nevoie neapărată de cele trei puncte, aveam nevoie să câștigăm, să ridicăm moralul jucătorilor, mai ales celor care au jucat în competițiile oficiale, în play-off. Nu a fost un meci ușor, ba chiar a fost un meci foarte, foarte dificil. Spun asta pentru că avem mulți jucători noi la dispoziție, că avem jucători care au alt ritm de joc, iar alții nu au ritm, nu au evoluat în competiții. Cei care trebuie să se adapteze, trebuie să se adapteze într-un timp scurt.

Un alt aspect important este că nu am avut prea multe meciuri de pregătire, am jucat doar 45 de minute cu Clinceni, acum câteva săptămâni. Acești jucători nici nu au ritmul de pregătire. Eu în continuare încerc să reglez acest lucru, pentru că nu am știut pe cine trebuie să pun în teren, ce sistem să joc. Să nu vă așteptați ca Rapidul să aibă un joc foarte bun, pentru că e mult de muncă. Mai avem mult de muncit, nu suntem omogeni”, a declarat Adrian Iencsi pentru FC Rapid 1923.

În privința jucătorilor tineri din lot, antrenorul crede că s-au ridicat la un nivel foarte apropiat de cel al oamenilor experimentați. Au reacționat bine în momentele dificile, a precizat Iencsi, care se așteaptă ca randamentul lor să crească de la o etapă la asta.

Adrian Iencsi: ”Începe concentrarea pe următorul meci”

Acum, Adrian Iencsi se concentrează doar pe confruntarea din etapa următoare, cu Pandurii Târgu Jiu. De această dată, meciul nu va mai avea loc în Gorj, ci în ”Regie”.

Nu vreau să mă gândesc la acest lucru, că e un dezavantaj faptul că avem jucători tineri la mijlocul terenului. Poate doar lipsa de experiență, pentru că jucătorii de acolo sunt la nivelul întregului lot. Valoarea e bună. Așa se pot dezvolta, eu le dau libertate chiar dacă greșesc. Pot crește. Doar jucând se pot dezvolta. Avem tineri de bună perspectivă. Deocamdată nu e conjunctură favorabilă pentru toți tinerii, dar în timp pot juca la prima echipă. Sunt și tineri care acum fac parte din echipa a doua.

Azi am câștigat prin forța grupului, prin mult entuziasm, dorință și determinare. Mă bucur că acest pas a fost făcut cu dreptul și am luat cele trei puncte. Sunt preocupat de ceea ce urmează, mă gândesc la meciul cu Pandurii. M-am bucurat de acest meci, m-am bucurat alături de jucători, dar pentru mine începe concentrarea pentru următorul meci”, a mai punctat Adrian Iencsi.

Rapid a deschis scorul cu Viitorul Pandurii prin Antonio Sefer, în minutul opt. Mijlocașul a șutat de la marginea careului și a marcat primul gol al giuleștenilor din noul sezon. Atacurile au continuat, dar Viitorul Pandurii a egalat. În minutul 58 s-a făcut 1-1, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Gabriel Paraschiv. Rapid a trecut în avantaj din nou în minutul 65, după reușita semnată de Cătălin Hlistei, și a închis tabela în minutul cinci al prelungirilor, prin Daniel Benzar.

Răzvan STÎNGĂ 30 Aug. 2020, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă