Adi Chică-Roșă e în top și la nivel european! Golgheterul Ligii a 2-a, pe locul 7 într-un clasament special al celor mai buni marcatori din diviziile secunde ale continentului

Răzvan STÎNGĂ 18 Feb. 2022, 14:32 Liga 2

Adi Chică-Roșă a avut o primă parte de sezon de Liga 2 foarte bună la FC Buzău. Pe lângă faptul că echipa se află în luptă pentru locurile de play-off, cu șanse foarte mari să bifeze acest obiectiv, atacantul a pus umărul serios la performanțele de până acum, fiind golgheterul campionatului.

Adi Chică-Roșă, locul 7 în clasamentul golgheterilor din ligile secunde ale Europei, în privința mediei de goluri 

Atacantul născut la Botoșani, în vârstă de 23 de ani, nu doar în România a atras atenția. El se poate mândri cu o performanță extrem de interesantă, care îl plasează în rândul fotbaliștilor de atac cu cel mai bun randament din ligile secunde ale Europei.

Grație celor 11 goluri marcate în 14 meciuri pe care le-a bifat în Liga 2, Adrian Chică-Roșă se află pe locul 7 în clasamentul realizat pe baza mediei de goluri din diviziile secunde ale Europei.

Atacantul Buzăului are o medie de 0.78 goluri/ meci, devansând chiar golgheterul din Germania, Guido Burgstaller, de la FC St. Pauli, cu o medie de 0.72 (16 goluri în 22 de meciuri), pe unul dintre liderii clasamentului golgheterilor din Italia, Gianluca Lapadula, cu o medie de 0.66 goluri/ meci sau pe veteranul din liga a doua din Spania, Cristhian Stuani, de la Girona, cu medie de 0.65.

Adrian Chică-Roșă, sub Aleksandar Mitrovic sau cei mai buni marcatori din Austria și Olanda 

Topul, prezentat de FRF, este dominat de Haris Tabakovic, de la Austria Lustenau, golgheterul la zi al eșalonului doi din Austria, cu 1.35 goluri/meci. Podiumul este completat de Aleksandar Mitrovic, de la Fulham (liga a doua din Anglia), cu 1.10 goluri/ meci și Thijs Dallinga, de la Excelsior (liga a doua din Olanda), cu 1.03 goluri/ meci.

Împrumutat de FC Botoșani la FC Buzău în iarna lui 2020, Adi Chică-Roșă a evoluat în 32 de meciuri în Liga 2 și a marcat de 14 ori. Cum spuneam, 11 dintre reușite au venit în acest campionat, pe parcursul celor 14 meciuri jucate de atacant în 16 etape disputate de echipa sa.

Adrian Chică-Roşă: ”Văd în FCSB posibilitatea de a ajunge mai departe în străinătate” 

Adrian Chică-Roşă își face planuri pe termen lung și visează ca în timp, peste câțiva ani, să ajungă la o echipă de top din România, la FCSB. Speră ca prin evoluțiile sale să atragă atenția, iar cineva de la vicecampioana Ligii 1 să îl remarce și să îi propună un contract.

Văd în FCSB posibilitatea de a ajunge mai departe în străinătate. Mă antrenez serios. Nici de criticile lui Gigi Becali nu îmi este frică. Să ajung eu acolo şi mai vedem. Visez frumos şi mă antrenez serios. Momentan mai am multe de arătat.

Sunt sigur că la forma mea a contribuit şi domnul Pustai, şi domnul antrenor secund. Nu aş fi reuşit să am momentul ăsta de explozie dacă nu erau ei. Şi colegii mei de echipă, desigur. Că nu joc singur la Buzău”, spunea atacantul la începutul acestui an.

Adrian Chică-Roşă are o poveste de viață foarte interesantă. Ea poate fi citită AICI.

Foto: Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-are-si-nemultumiri-dupa-ce-fc-buzau-a-invins-la-scor-poli-iasi-poate-ca-in-perioada-asta-inca-nu-sunt-chiar-atat-de-responsabili-un-fundas-basarabean-si-un-atacant-19219777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-nu-si-pierde-increderea-dupa-esecul-sever-cu-fc-buzau-nu-sunt-ingrijorat-sunt-doar-suparat-pe-rezultat-ce-spune-despre-protestele-la-adresa-arbitrului-care-i-au-adus-19219697

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-a-facut-scor-cu-poli-iasi-intr-un-meci-amical-costel-enache-eliminat-pentru-proteste-a-vrut-sa-scoata-echipa-de-pe-teren-dupa-primul-gol-marcat-de-gazde-19219619

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Feb. 2022, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă