Administratorul special al Dunării Călărași, afirmații incredibile: ”Consumăm bani cu jucători care se cred mercenari. Fotbaliștii au făcut febră musculară.” ”Săgeți” involuntare către conducere: ce sume se cheltuiau lunar

Andrei PASCU 17 Oct. 2021, 19:43 Liga 2
Administratorul special al Dunării Călărași, afirmații incredibile: ”Consumăm bani cu jucători care se cred mercenari. Fotbaliștii au făcut febră musculară.” ”Săgeți” involuntare către conducere: ce sume se cheltuiau lunar

La Dunărea Călărași planează o continuă stare de tensiune. Acest lucru a ieșit din nou la iveală după o conferință de presă organizată recent, în cadrul căreia a vorbit și administratorul special din cadrul procedurii de insolvență a clubului, Aurel Ionel Stan. Discursul său a fost unul apăsat, cu acuze spre jucători.

Declarații incredibile ale lui Aurel Ionel Stan: ”Clubul consumă foarte mulți bani cu acești jucători care se cred mercenari” 

Practic, în momentul venirii la Dunărea Călărași, Aurel Ionel Stan a observat că fotbaliștii nu aveau prea multă motivație, iar mulți dintre ei, după cum chiar el a declarat, erau mai preocupați de menținerea contractelor destul de mari și nu de a arăta ce pot, să ajute echipa în Liga 2.

Stan a dat dovadă, astfel, că deși nu are ”carnet” de antrenor, are înclinații în această direcție, care îl recomandă să facă afirmații puternice, în privința modului în care se pregătesc jucătorii. E important de precizat faptul că în trecut a fost primarul unei comune.

Referitor la partea salarială a jucătorilor de la Dunărea Călărași, întrebarea e cine a acceptat să-i aducă pe aceștia, pe remunerații atât de mari, de care vorbește Aurel Ionel Stan? Oare înțelegerile au fost semnate unilateral? Greu de crezut!

Atacuri indirecte către conducerea clubului: ”Am găsit la club 23 de jucători veniți din alte regiuni ale țării, jucători pentru care noi plătim 1.000 de lei pe lună cazare”

Cert este că din punct de vedere economic clubul Dunărea Călărași stă mult mai bine, din informațiile comunicate de administratorul special. Dacă în octombrie anul trecut era nevoie de o cheltuială lunară de 727.000 de lei (aproape 150.00 de euro), acum aceasta s-a redus la jumătate, 367.000 de lei (aproape 75.000 de euro).

Tăieri se vor mai face, pentru că la echipa mare vor fi promovați mai mulți tineri. Nu, nu tineri din anumite zone ale țării, ci tineri din județ, pentru că Dunărea Călărași nu-și mai permite să asigure nici cazarea, de 1.000 de lei pe lună!

Altfel spus, până să intre în insolvență Dunărea Călărași a întins elasticul cât a putut, iar acum are de suferit.

O altă măsură pe care am luat-o, este de a promova jucători călărășeni. Clubul consumă foarte mulți bani cu acești jucători care se cred mercenari, nu îi interesează atmosfera care este în Călărași. Tocmai de aceea trebuie să promovăm sportivii noștri din Călărași și vom avea măsuri ample de atragere a tinerilor în clubul de fotbal Dunărea Călărași.

Mă mândresc la ora actuală cu ce se întâmplă la under 19, acesta este viitorul echipei de fotbal Dunărea Călărași: copiii crescuți de noi. Dacă de-a lungul timpului, acum cinci-șase ani de zile, se aloca importanță juniorilor din cadrul echipei de fotbal, acum nu mai aveam nevoie de acei străini cu care cheltuim sume importante. Am găsit la club 23 de jucători veniți din alte regiuni ale țării, jucători pentru care noi plătim 1.000 de lei pe lună cazare.

Înmulțiți dumneavoastră să vedeți ce economie putem să facem prin atragerea jucătorilor din Călărași. Ca o formă de reorganizare pe care ne-o impune și legea este aceea de renegociere a tuturor contractelor, inclusiv cele de prestări sportive.

În luna octombrie a anului trecut, necesarul de bani pentru funcționarea clubului de fotbal era de 727.000 de lei. Prin negocierea pe care am purtat-o cu jucătorii, cu stafful și cu toți factorii care sunt implicați am reușit, la data de astăzi, să avem necesar 367.000 de lei. Probabil că această sumă se va reduce pe măsură ce jucătorii care nu au activitate sportivă competițională, veniți din alte părți, îi vom înlocui cu juniorii noștri”, a declarat Aurel Ionel Stan, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Observator Călărași.

Aurel Ionel Stan i-a acuzat direct pe anumiți jucători ai echipei: ”Am adus, în primul rând, un preparator fizic și, după primele trei antrenamente cu fotbaliștii, aceștia au făcut febră musculară” 

Dar criticile la adresa jucătorilor au continuat. Aurel Ionel Stan nu s-a oprit aici și a continuat să arunce acuze, în special la adresa numelor care au plecat de la echipă, după începerea campionatului. A fost, practic, o lovitură indirectă și pentru conducerea clubului, că a adus fotbaliștii respectivi care, din punctul său de vedere, de fost primar, nu aveau ce căuta la Dunărea Călărași.

Despre tineri se tot vorbește în această perioadă în club, dar în acest moment echipa stă rău în Liga 2 și riscă retrogradarea. Călărășenii sunt pe locul 18 în campionat, cu numai 3 puncte adunate după 10 etape. Mai rău decât ei stau doar Dacia Unirea Brăila și Astra.

Mirel Condei, în pericol să plece și din poziția de șef al centrului de copii și juniori? 

Mirel Condei, fostul antrenor al Dunării Călărași și actual șef al centrului de copii și juniori al echipei, nu a scăpat nici el nesancționat de discursul războinic al lui Stan, care l-a acuzat de faptul că are ”lacune în comportament” și a lăsat impresia că e posibil să fie demis și de acolo.

La data de 20 august am fost numit de către Adunarea Generală a Acționarilor în funcția de administrator special al AFC Dunărea 2005. Încă de la preluare, am constatat foarte multe nereguli la acest club de fotbal, în sensul că jucătorii nu erau motivați să joace deși oferta lor salarială era foarte bună; inclusiv factorii de decizie, factorii de conducere ai clubului nu aveau o atitudine corespunzătoare, în sensul că nu se ocupau de antrenament, ci mai mult se ocupau de atmosfera din cadrul clubului.

Înclinația jucătorilor era spre a nu participa la joc, fiind cumva acoperiți de contractele pe care le-am găsit la club, este un contract care are o sumă fixă de prestație a activității sportive și nu o motivare a aportului adus în joc. Din păcate, la ora actuală, trebuie să păstrăm aceste contracte până pe 30 iunie 2022.

Imediat cum am constatat aceste aspecte la club, am adus, în primul rând, un preparator fizic și, după primele trei antrenamente cu fotbaliștii, aceștia au făcut febră musculară, ceea ce nu este normal la o echipă de fotbal profesionistă. Am renegociat salariile cu toți jucătorii și cu stafful tehnic și am oferit în această perioadă oportunitatea de joc pentru toți jucătorii.

Cei care nu acceptau oferta care le-a fost făcută de club au avut posibilitatea să plece la alte echipe, unde considerau că pot să obțină salarii mai bune. Iar pe activitate organizatorică am propus și am schimbat antrenorul de fotbal, care, din păcate, și la ora actuală, deși i-am dat o sarcină foarte importantă pentru județul Călărași, aceea de a fi șeful centrului de copii și juniori, încă mai are reminiscențe și lacune în comportament pe care le vom discuta și vom lua măsuri”, a mai declarat Aurel Ionel Stan.

Vasile GheorgheGeorge CotigăMarius Fotescu, Alexandru Ciucur, Gelu VeliciBogdan ȘandruBaudouin Kanda, Adrian Bedea și Alexandru Iulian Stoica sunt fotbaliști cu realizări în Liga 2, dar care au plecat de la Dunărea Călărași din cauza propunerilor de micșorare a salariilor.

Andrei PASCU 17 Oct. 2021, 19:43 Liga 2
Pe aceeași temă