Adio, fotbal! Ciprian Petre își pune ghetele în cui la 41 de ani. Penultimul meci al Buzăului în acest sezon, ultimul pentru mijlocașul care se identifică cu perioada de glorie a Gazului Metan Mediaș

Andrei PASCU 28 Apr. 2022, 12:57 Liga 2

Ciprian Petre a decis să se retragă din fotbal, din cariera de jucător, la 41 de ani! Când mulți dintre colegii săi de generație au deja câțiva ani în antrenorat, mijlocașul de bandă a hotărât să își agațe ghetele în cui. Ultima partidă a lui Ciprian Petre va avea loc sâmbătă.

Ciprian Petre se retrage! Ultima partidă pentru el, FC Buzău – Unirea Constanța

Mijlocașul a primit acordul clubului ca ultimul său meci din cariera de jucător să aibă loc în runda imediat următoare din play-out-ul Ligii 2, a 6-a, când, la Buzău, FC Buzău va primi vizita formației Unirea Constanța. Cum grupa pentru retrogradare nu mai are neapărat o miză pentru buzoieni, meciul cu formația lui Leonard Strizu va fi, practic, un eveniment special.

FC Buzău a decis, pentru ca spectatorii să vină într-un număr cât mai mare la partidă, să lase intrarea liberă.

Ciprian Petre s-a hotărât. Îşi agaţă ghetele în cui!

Pro Sport l-a numit «Nemuritorul»! La echipa din Crâng are supranumele „Il Capitano”!

Ultimul meci, oficial, îl va disputa sâmbătă, 30 aprilie, în Crâng.

Vă invităm, dragi fani ai fotbalului buzoian, să fim alături, cât mai mulţi, pentru nemurirea spiritului fotbalistic din Crâng!”, a scris FC Buzău pe contul de Facebook.

Ciprian Petre, asimilat cu cea mai bună perioadă din istoria echipei Gaz Metan Mediaș

Mijlocașul lateral, de 1.72 m, a evoluat pentru FC Buzău în ultimele două sezoane. În lunga sa carieră, Ciprian Petre a mai jucat la echipele CSM Focșani, SCM Gloria Buzău, Daco-Getica, Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, Unirea Urziceni sau Jiul Petroșani.

Cel mai mult a evoluat la Gaz Metan Mediaș, șase ani (2011 – 2017), pentru care a jucat în peste 150 de partide. De altfel, la nivelul Ligii 1, Ciprian Petre are peste 300 de meciuri bifate.

Poate cel mai important moment al carierei lui Ciprian Petre se leagă tot de Gaz Metan Mediaș. A jucat în ambele meciuri ale medieșenilor din 2011, din turul 3 al Europa League, când era obținut un succes important, eliminarea nemților de la Mainz din competiție, în urma loviturilor de la 11 metri.

Ciprian Petre, în august 2021: ”Fotbalistul face ce-i place și pe deasupra mai primește și bani”

Ciprian Petre ar fi putut continua cel puțin un sezon în fotbal, dacă FC Buzău ar fi promovat în Liga 1 la finalul acestei stagiuni. Anul trecut, mijlocașul recunoștea că visul său pe final de carieră este să evolueze cu echipa din Crâng pe prima scenă a fotbalului românesc.

”E o ambiție, o nouă provocare, plus că lucrez cu Pustai, antrenorul cu care am avut cele mai mari performanțe ca sportiv. Sunt acasă și nu simt că am luat totul de la zero (…).

Mă bucur că încă pot juca fotbal. M-am întâlnit cu foști colegi și-mi spuneau că ei abia mai merg pe stradă și eu încă joc fotbal la nivel de liga a doua. Colegii mă respectă, dar mai sunt și glume, nu răutăcioase, ci amuzante, pentru că mulți dintre colegi sunt cu 4-5 ani mai mari decât băiatul meu. Fotbalistul face ce-i place și pe deasupra mai primește și bani, ca un hobby plătit.

(N.r. – După ce se retrage) Vreau să rămân în fotbal, nu știu dacă în birou poate tot pe teren, lângă jucători”, spunea Ciprian Petre în august anul trecut.

Andrei PASCU 28 Apr. 2022, 12:57 Liga 2
Pe aceeași temă