Adi Chică-Roșă, ghinionistul de serviciu la FC Brașov. Accidentarea care îl face să rateze cantonamentul din Turcia

Adi MARICA 31 Jan. 2023, 10:25 Liga 2
Adi Chică-Roșă, ghinionistul de serviciu la FC Brașov. Accidentarea care îl face să rateze cantonamentul din Turcia

Probleme pentru atacantul Adi Chică-Roșă (24 de ani). Fotbalistul echipei FC Brașov ratează cantonamentul din Antalya din cauza unei accidentări.

După ce și în prima parte a sezonului a avut ceva probleme la genunchi, Chică-Roșă s-a accidentat și în meciul cu Dinamo, ultimul din 2022. Tocmai părea că îți revine la forma din sezonul trecut, când a fost în topul golgheterilor din Liga a 2-a în tricoul Buzăului. Reușise să marcheze în Ghencea un gol spectaculos în victoria cu 1-0 în fața Stelei, ajunsese la cota de trei goluri pentru echipa lui Dan Alexa, însă în partida cu Dinamo s-a accidentat la gleznă și avea să fie înlocuit în minutul 52 cu Vasile Constantin.

Adi Chică-Roșă, doar un antremanent în 2023!

La reluarea pregătirilor, în acest an, Chică-Roșă a participat la primul antrenament, însă durerile la gleznă au persistat, astfel că a intrat pe mâna staffului medical. Chiar dacă inițial se vorbea de o operație, fotbalistul a primit vestea bună că poate scăpa de probleme, însă are nevoie de repaus.

Cum încă cel puțin o săptămână, Chică-Roșă nu se putea antrena, Dan Alexa a decis să-l lase la Brașov și să înceapă recuperarea.

”Nu am scăpat de problemele cauzate de accidentarea din meciul cu Dinamo. Medicii mi-au recomendat încă o săptămână de repaus, apoi să încep alergările ușoare. Se poate vorbi și de ghinion, ratez cea mai importantă parte a pregătirii. E o perioadă dificilă, însă cu o recuperare bună, sper să revin mai puternic pe teren”, spune Chică Roșă.

Blănaru, adus să concureze cu Angelov și Chică-Roșă pentru postul de titular în atac

Cel mai probabil, atacantul împrumutat de la FC Botoșani nu a fi complet refăcut la realuarea campionatului, la finalul lunii februarie.

Pe tot parcursul sezonului de toamnă, Alexa a repetat că are cei mai buni atacanți din Liga a 2-a. Însă Milcho Angelov (4 goluri) și Chică Roșă (3) sunt departe de evoluțiile din campionatul trecut.

”Angelov și Chică-Roșă sunt cei mai buni atacanți din Liga a 2-a. Am jucat cu ei în majoritatea meciurilor, sunt jucători foarte buni și au calitate. În startul sezonului ne-am creat multe ocazii, dar ne lipsea golul. Când atacanții au început să marcheze, au venit și punctele. E mult prea puțin la ce pot ei. E clar că și eu aștept mult mai mult de la ei, pentru că nu sunt jucători care să dea doar 3 sau 4 goluri pe un tur de campionat. La ce calități au cei doi, eu chiar mă aștept ca ei să marcheze 8, 9 goluri. Ambii au caractere frumoase, se antrenează bine și suferă mult atunci când nu marchează. Chică-Roșă nu a marcat cam șapte etape, s-a consumat mult, a și fost accidentat, apoi a marcat la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, și pentru el a fost o descătușare. Pentru un atacant cel mai greu este să se acomodeze cu noul club. Vom încerca să mai aduc un atacant să le creez concurență în partea a doua sezonului”, a spus Alexa.

Soluția găsită este Ștefan Blănaru, un atacant experimentat care a fost adus în această iarnă la FC Brașov după ce acesta s-a despărțit de CS Mioveni.

FC Brașov iernează pe locul 10 în Liga 2, cu 23 de puncte, la trei puncte de poziția a 6-a, ultima care duce în play-off, ocupată de Gloria Buzău. Campionatul se va relua în ultimul weekend din luna februarie, iar echipa lui Dan Alexa mai are trei meciuri în sezonul regular, cu Gloria Buzău (deplasare), Unirea Constanța (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FC Brașov

Adi MARICA 31 Jan. 2023, 10:25 Liga 2
Pe aceeași temă