Au fost stabilite meciurile 8-imilor Cupei României. Petrolul întâlnește Poli Iași, ”U” Cluj primește vizita echipei UTA, iar la ASU Poli ajunge Astra. Noroc pentru Dunărea Călărași și Turris Oltul

Marius ANGHEL 12 Jan. 2021, 12:00 Cupa României

Federația Română de Fotbal a stabilit, astăzi, 12 ianuarie 2021, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului, prin tragere la sorți, meciurile din faza optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2020/2021. Jocurile din acest tur vor avea loc în perioada 9-11 februarie.

În 8-imile Cupei României s-au calificat nouă echipe din Liga 1 și șapte din Liga 2, acestea fiind repartizate în două urne, A și B, în funcție de cum au avut parcursul în sezonul trecut și ce rezultate au înregistrat în turul precedent.

Meciurile din faza 8-imilor de finală ale Cupei României rezultate în urma tragerii la sorți:

Universitatea ClujUTA Arad
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaș
Dunărea Călăraşi – Turris Oltul Turnu Măgurele
ASU Politehnica Timișoara – Astra
Petrolul Ploiești – Politehnica Iaşi
Farul Constanţa – Chindia Târgoviște
Dinamo – FCSB
FC Botoşani –
Universitatea Craiova

  • Jocurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Tragerea la sorți a 8-imilor Cupei României:

https://www.youtube.com/watch?v=BEF-zbZNNqw

Patru echipe din Liga 2 în Urna A și altele trei în Urna B la tragerea la sorți

Din urca capilor de serie au făcut parte și patru echipele din Liga 2: Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, Turris Oltul Turnu Măgurele și Farul Constanța.

Primele două și-au menținut acest statut pe care l-au avut și înaintea turului 16-imilor, în timp ce Turris Oltul și Farul au ajuns în această postură după ce la finalul anului trecut au eliminat Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, respectiv Academica Clinceni, formații care au făcut parte din Urna A.

Din Liga 2, în Urna B au fost Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara și Dunărea Călărași.

La tragerea la sorți, s-au grupat echipele din Urna A cu echipe din Urna B (4 jocuri) şi, în continuare, cele opt echipe rămase în Urna A s-au grupat între ele (4 jocuri), rezultând, astfel, cele opt meciuri care vor avea loc în faza optimilor.

REZULTATELE TURULUI 1, 2, 3, 4 și 16-imile Cupei României

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A

Universitatea Craiova
Astra
FC Botoşani
FCSB
Chindia Târgoviște
Turris Oltul Turnu Măgurele
Farul Constanţa
Gaz Metan Mediaş
Politehnica Iaşi
Dinamo
Petrolul Ploiești
Universitatea Cluj

URNA B

UTA Arad
Viitorul Pandurii Târgu Jiu
ASU Politehnica Timişoara
Dunărea Călăraşi

REZULTATELE TURULUI 1, 2, 3, 4 și 16-imile Cupei României

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/16-imi-cupa-romaniei-fk-csikszereda-uta-arad-incepe-la-ora-1400-e-ultimul-meci-din-aceasta-faza-a-competitiei-ko-19160569

 

Marius ANGHEL 12 Jan. 2021, 12:00 Cupa României
Pe aceeași temă