ACS Petrolul 52 nu va participa nici la a doua licitație pentru obținerea mărcilor FC Petrolul. Anunțul președintelui Costel Lazăr a atras reacții dure din partea suporterilor. Trupa ploieșteană din Liga 2 riscă să rămână și fără sprijinul fanilor: ”Urmăm o singură echipă, cea cu scutul pe piept!”

Marius ANGHEL 22 Jul. 2021, 18:45 Liga 2
ACS Petrolul 52 nu va participa nici la a doua licitație pentru obținerea mărcilor FC Petrolul. Anunțul președintelui Costel Lazăr a atras reacții dure din partea suporterilor. Trupa ploieșteană din Liga 2 riscă să rămână și fără sprijinul fanilor: ”Urmăm o singură echipă, cea cu scutul pe piept!”

Actuala echipă a Ploieștiului aflată în Liga 2, ACS Petrolul 52, rămasă din 18 iunie 2021 fără licența exclusivă a mărcilor FC Petrolul, după ce a expirat perioada de patru ani în care câștigase la licitație dreptul de a deține mărcile și a se considera continuatoare multiplei campioane a României, riscă să rămână fără sprijinul suporterilor, cei care dau, mai degrabă, identitatea unui club de fotbal.

Costel Lazăr a anunțat că ACS Petrolul 52 nu va participa nici la a doua licitație pentru obținerea mărcilor FC Petrolul: ”Nu consider că avem dialog cu primăria!”

Pierderea partenerului finanțator Veolia după a treia ratare a promovării în Liga 1 și incapacitatea actualilor conducători ai clubului de a ajunge la un acord de asociere cu autoritățile locale, cele care dețin și brandul FC Petrolul și vor drept de veto în conducere, au adus echipa într-un punct în care și-ar putea pierde și suporterii. ”Lupii galbeni” amenință că dacă clubul nu va participa nici la a doua licitație pentru achiziționarea siglelor și va începe campionatul fără emblema Petrolului pe piept, atunci nu vor mai urma echipa.

Cu trei zile înainte de meciul amical de pe ”Ilie Oană” cu Concordia, în care clubul ploieștean își va prezenta lotul pentru noul sezon de Liga 2, președintele executiv Costel Lazăr a anunțat prin intermediul Gazeta de Prahova că nu se va participa nici la a doua licitație organizată de primăria Ploiești pentru cedarea licenței de folosire a mărcilor FC Petrolul. Prima a avut loc în data de 9 iulie și nu a atras niciun cumpărător, asta deși ACS Petrolul 52 își anunțase prezența indiferent de condițiile financiare pe care le va traversa.

”Nu voi plăti niciodată din banii copiilor de la Petrolul către primărie mărci sau orice altceva taxe, în loc să fie invers! ACS Petrolul ’52 are marcă înregistrată la OSIM. De ce să se plătească alte mărci la licitație? Atâta timp cât nu se răspunde, în scris, la adresele noastre de solicitare a mărcilor pe termen limitat, nu consider că avem dialog cu primăria! Pe cei interesați, îi rog să studieze legea 215/2001 republicată, art 36, al 7, lit a: Consiliul Local! De subliniat că tocmai pe această lege s-a funcționat la Giurgiu, cu Astra, eu însumi semnând acolo contractul de asociațiune prin participațiune, pe 10 ani, cu prelungire pe încă 10. Și, nota bene, fără vreun drept la veto al primăriei locale! Să știe toată lumea că se poate, numai la Ploiești nu se vrea!”, spune, revoltat, Costel Lazăr, cel care are la activ o ratare a promovării cu Petrolul, în sezonul trecut, iar acum are probleme în a găsi finanțare pentru ca echipa să își continue activitatea.

  • Situația asocierii dintre actuala echipă a orașului Ploiești din Liga 2 și primărie a intrat în impas, după ce conducătorii clubului, glorii ale Petrolului, s-au ambiționat să nu accepte condițiile impuse de autoritățile locale, dreptul de veto în decizii.
Claudiu Tudor, Costel Lazăr și Nicolae Constantin, directorul sportiv, președintele executiv și antrenorul principal al ACS Petrolul 52, la prezentarea oficială în funcție a celui dintâi și ultimului. Foto: Cristi Stavri / Petrolul

”Avem stema noastră. Mărcile Petrolului pot să rămână în cabinetul primarului”

După 18 iunie, data la care a expirat dreptul de a folosi, printre altele, sigla FC Petrolul, scutul, echipa antrenată de Nicolae Constantin a acoperit emblema pe piept, în așteptarea unui răspuns în privința asocierii cu primăria. Cum orgoliile sunt mari din ambele părți, neajungându-se la niciun consens privind un parteneriat, deci nici la posibilitatea intrării din nou în posesie celor șase sigle, ACS Petrolul 52 susține prin președintele ei, Costel Lazăr, că are deja o siglă aprobată de OSIM și că o va folosi pe aceasta în campionat, în timp ce primăria poată să rămână cu identitatea clubului în sertar.

”Nu voi pune nicio stemă aflată la primărie, nici nu avem cum, în acest moment, pot să rămână cu ele în sertar, dacă așa văd că se intenționează! Avem stema noastră (n.r. – prezentă pe echipamentul purtat în toamna anului 2019 de către antrenorul principal de atunci Flavius Stoican) și mă întreb dacă a fost contestată atunci când era expusă în public, la antrenamente filmate. Nu, nu a fost contestată deloc de nimeni! Deci, nu există acum vreo altă entitate care s-o conteste, putând-o folosi noi, fiind recunoscută și înregistrată de OSIM. În caz contrar, ne-ar fi fost refuzată. Este, deci, recunoscut faptul că suntem singura persoana juridică ce a folosit-o fără niciun fel de probleme. Ce m-a surprins a fost o declarație a cuiva, nu-i dau numele, este bine cunoscută persoana respectivă, cum că mărcile ar fi ale cabinetului primarului! Pe cale de consecință, acolo pot rămâne sau – dacă are bani să le achiziționeze acea persoană – se poate duce la cea de-a doua licitație s-o facă!”, a mai spus Lazăr pentru Gazeta de Prahova.

Președintele Costel Lazăr susține că echipa ploieșteană va evolua în Liga 2 pe pieptul jucătorilor cu sigla înregistrată la OSIM, cea pe care Stoican o avea pe tricou la un moment dat când antrena Petrolul. Foto: FCP TV

Peluza Latină și DoarPetrolul.ro: ”URMĂM O SINGURĂ ECHIPĂ, CEA CU SCUTUL PE PIEPT!”

Declarațiile lui Costel Lazăr nu au rămas fără reacție din partea suporterilor.

Peluza Latină, un grup important de suporteri al clubului Petrolul, a cerut demisia tuturor celor ”implicați în denigrarea numelui și a istoriei echipei noastre”, adică a conducătorilor ACS Petrolul 52, care, prin vocea președintelui Costel Lazăr, vor să nu participe la licitație și intenționează să folosească o siglă care nu are legătură cu originalul club ploieștean. Fanii amenință că își retras sprijinul pentru echipă dacă aceasta nu va mai avea ”scutul” pe piept.

”În urma declarațiilor apărute în presă, conform cărora «fostele glorii», au anunțat că nu vor participa la licitația pentru preluarea mărcilor FC PETROLUL PLOIEȘTI, alegând să meargă pe un drum care îndepărtează această echipă de vechiul spirit petrolist, Peluza Latină solicită în mod imperativ demisia tuturor celor implicați în denigrarea numelui și a istoriei echipei noastre!
Nu vom accepta niciun compromis, mesajul nostru este clar: URMĂM O SINGURĂ ECHIPĂ, CEA CU SCUTUL PE PIEPT!”, a transmis Peluza Latină.

Mesajul a fost distribuit pe rețelele sociale și de ”DoarPetrolul.ro”, site-ul suporterilor petroliști.

”URMĂM SINGURĂ ECHIPĂ, CEA CU SCUTUL PE PIEPT!”, a scris DoarPetrolul.ro.

Se lasă cu scandal la amicalul cu Concordia? Suporterii vor să se facă auziți privind situația actuală a clubului

Sâmbătă, de la ora 20:00, pe stadionul ”Ilie Oană”, ACS Petrolul 52 joacă un amical cu Concordia Chiajna, ultimul înainte de startul noului sezon de Liga 2, ocazie cu care și-a invitat suporterii la arenă pentru a le prezenta lotul de jucători și noul staff tehnic.

Înainte de acest amical va avea loc și un joc demonstrativ între ”Old Boys” FC Petrolul și ”Old Boys” Naționala României, de la ora 17:30.

Evenimentul în sine ar putea atrage reacții de revoltă din partea suporterilor. DoarPetrolul.ro a lansat o invitație către suporterii echipei, pentru a veni în număr cât mai mare la acest amical și a-și face vocea auzită privind situația actuală prin care trece clubul de fotbal.

”TOATA LUMEA PE STADION! PENTRU PETROLUL si IMPOTRIVA GROPARILOR!
Sambata e timpul sa ne facem vocea auzita in privinta situatiei actuale! Groparii Petrolului si-au schimbat forma din Bercea si Luca in Costel Lazar, Grigore, Fane Chibrit(Constantin Stefan) ori Ion Haralambie. Acestia sunt girati, din pacate, printr-o tacere inexplicabila inclusiv de fratii Dridea!
Cea mai mare greseala ar fi sa stam acasa! Toata lumea la stadion! Din primul pana in ultimul minut: DOAR PETROLUL!”, sună invitația celor de la DoarPetrolul.ro.

Costel Lazăr, Octavian Grigore, Ion Haralambie și Constantin Ștefan, toți foști jucători ai Petrolului și actuali conducători ai clubului, sunt considerație ”groparii Petrolului” de către site-ul suporterilor găzari.

Marius ANGHEL 22 Jul. 2021, 18:45 Liga 2
Pe aceeași temă