Pansament pe rana eliminării dramatice din Cupă! Vestea bună primită de la FRF de Sporting Liești

Sporting Liești are din nou, oficial, toate punctele obținute pe teren, în clasamentul Ligii 3, Seria 1. Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a transmis, astăzi, clubului din Liești decizia luată în ședința de ieri: „Comisia a admis cererea de revizuire a Clubului Sportiv Sporting Liești și a anulat măsura sancționării cu depunctarea, cu 6 puncte”.

Sporting fusese depunctată de două ori în luna iulie și o dată în august, de fiecare dată cu câte două puncte, în urma unui litigiu cu Metalosport, generat de întârzierea plății indemnizației de formare în cazul legitimării fundașului Sandu. Între timp, Sporting închisese litigiul cu Metalosport, argument luat în considerare la decizia de ieri a Comisiei de Disciplină.

Astfel, Sporting rămâne cu cele 13 puncte acumulate în primele șase etape, bilanț cu care se află pe locul 5 în Seria 1, Liga 3, la egalitate de puncte cu AFK Miercurea Ciuc, cu un punct mai puțin ca Oțelul și Aerostar Bacău (locurile 2 și 3) și la trei puncte în urma liderului AFC Hărman.

„Sper ca această decizie să ajute la refacerea rapidă a moralului jucătorilor, afectat de modul dureros în care am fost eliminați din Cupa României”, a declarat Ionuț Niculcea, antrenorul echipei din Liești.

Miercuri, Sporting a pierdut după loviturile de departajare partida cu Dacia Unirea Brăila, din turul 4 al Cupei României. Lieștenii au revenit de la 0-2, iar cu trei minute înainte de finalul prelungirilor, la scorul 2-2, au ratat un penalty. La loviturile de departajare au cedat cu 2-4, după ce Munchiu și Bursuc au ratat.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă