Achiziție de la SC Oțelul pentru AFC Câmpulung Muscel după eliminarea din Cupă! Președintele vorbea de un fundaș central, la echipă ajunge un fundaș dreapta

Marius ANGHEL 29 Aug. 2024, 16:06 Liga 2
Achiziție de la SC Oțelul pentru AFC Câmpulung Muscel după eliminarea din Cupă! Președintele vorbea de un fundaș central, la echipă ajunge un fundaș dreapta

SC Oțelul nu numai ia jucători din Liga 2, în această vară, dar un lucru devenit obișnuință de când a promovat în prima ligă, ci și dă!

Clubul gălățean a anunțat joi, 29 august, cedarea lui Ștefan Farcaș la AFC Câmpulung Muscel, nou-promovată în liga secundă proaspăt eliminată din Cupa României de o echipă din Liga 3!

AFC Câmpulung Muscel așteaptă patru noi jucători. Unul vine de la SC Oțelul

După jocul de la Cluj-Napoca, desfășurat marți, în Play-off-ul Cupei României, în cadrul căreia s-a pierdut cu Sănătatea SP Cluj, scor 1-2, contra unei echipei din Liga 3, președintele Costin Ghiță spunea că este supărat pe toată lumea și anunța alte cel puțin patru achiziții până la încheierea perioadei de transfeuri.

”Presupun că se poate remedia toată situația care este la momentul acesta la echipă, dar toate acestea trebuie doar cu ambiție, dăruire și dorință, pentru că, altfel, o să ajungem să întâlnim aceeași problemă pe care am avut-o în urmă cu doi ani și ceva, când abia ne-am salvat de la retrogradare în ultima etapă. Acum este Liga a 2-a, o competiție mult mai grea, în care trebuie să înțeleagă toată lumea că acum trebuie să muncim de zece ori decât am muncit până acum.
Așa cum am spus și săptămâna trecută, încep întăririle la echipă. În seara asta o să semnăm un fundaș central, o să încercăm să aducem și un portar, un mijlocaș central, un atacant. Sunt discuții și până la finalul perioadei de transferuri o să se concretizeze aceste transferuri”, spunea Ghiță.

Astăzi este joi, iar clubul nu a mai comunicat nimic oficial de după eșecul cu Sănătatea.

Ștefan Farcaș, împrumutat de SC Oțelul la echipa din Câmpulung

A făcut-o, în schimb, SC Oțelul Galați, care a transmis că l-a cedat sub formă de împrumut pe fundașul dreapta Ștefan Teodor Farcaș la AFC Câmpulung Muscel.

”Fundașul dreapta Ștefan Teodor Farcaș va juca în sezonul 2024-25 pentru AFC Câmpulung Muscel, în Liga 2, el fiind împrumutat de SC Oțelul Galați la gruparea din județul Argeș până la finalul stagiunii în curs.
Talentatul fotbalist de 21 de ani a debutat în Superliga, pe finalul play-out-ului anului competițional 2023-24, în partida SC Oțelul Galați – FC Universitatea Cluj, scor 1-0, și a efectuat întreaga pregătire de vară sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu. Farcaș merge la AFC Câmpulung Muscel, în eșalonul secund, pentru a prinde constant meciuri oficiale. Îl așteptăm și mai puternic înapoi, printre roș-alb-albaștri.
Succes, Fane!”, a transmis SC Oțelul.

Farcaș, în vârstă de 21 de ani, a jucat în acest sezon în minutele de prelungiri ale partidei de acasă cu Farul, scor 0-0, iar în alt meci a rămas pe bancă, în 3-2 la FC Botoșani.

El a fost utilizat în sezonul trecut tot într-un meci, în prelungiri, în total prinzând lotul de 18 ori. A evoluat mai mult pentru gălățeni în sezonul 2022-2023, în 6 meciuri din Liga 2, timp de 392 de minute. SC Oțelul l-a mai avut cedat sub formă de împrumut și la Unirea Braniștea, în Liga 3.

  • Altfel, printre achizițiile din această vară are echipei lui Dorinel Munteanu s-au numărat mai mulți jucători care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2: Iustin Popescu (portar, Chindia), David Maftei (fundaș, Steaua), Cristian Chira (mijlocaș, Unirea Dej), Victor Bogaciuc (mijlocaș, Chindia), Maxim Cojocaru (atacant, Chindia) și Albert Hofman (atacant, Unirea Dej).

Președintele Costin Ghiță vorbea de un fundaș central, la echipă ajunge un fundaș dreapta!

Înainte de startul Ligii 2, în această vară, echipa antrenată de Costin Lazăr i-a mai anunțat oficial ca achiziții pe Marius Sanda (fundaș, Vedița Colonești), Antonio Niță (mijlocaș, Gloria Băneasa), Alexandru Ionuț Popescu (atacant, CSM Deva), Sergiu Bălănică (portar, CS Blejoi), Robert Ene (mijlocaș), Daniel Popescu (mijlocaș) și Darius Ciurea (mijlocaș, Unirea Bascov) și Bogdan Vasile (mijlocaș, FC Bihor), dar cu clubul au mai semnat și Alexandru Enache (mijlocaș, CS Afumați).

Costin Ghiță vorbea despre un fundaș central, însă la AFC Câmpulung Muscel a ajuns un fundaș dreapta, după cum l-a prezentat SC Oțelul. Experiența sa la nivelul primelor două ligi este infimă, astfel că un plus la acest capitol nu va aduce trupei lui Costin Lazăr.

Rămâne să vedem cine va mai semna cu trupa argeșeană, președintele spunând că se mai dorește un portar, un mijlocaș central și un atacant.

  • AFC Câmpulung Muscel, aflată pe locul 19 din 22 în Liga 2 după primele patru etape, cu 3 puncte, joacă în deplasare la Concordia Chiajna (locul 15, cu 4 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 5-a a campionatului.

Foto: SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL 29 Aug. 2024, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă