Academica se mută la Mioveni. La stadionul din Pitești încep lucrările de modernizare: „Intenționăm să acoperim o parte din tribună”

Marius ANGHEL 05 Mar. 2015, 15:16 Liga 2
Academica se mută la Mioveni.** La stadionul din Pitești încep lucrările de modernizare:

Primarul interimar al orașului Pitești, Cornel Ionică, a anunțat, miercuri, la conferința de presă săptămânală, unde își va disputa următoarele meciuri din campionat Academica Argeș, echipa adoptată vara anului trecut de instituția pe care o conduce. Lucrările care vor începe de săptămâna viitoare la stadionul „Nicolae Dobrin” a obligat cluburile CS Mioveni și Academica să își caute un alt loc unde să joace în Liga 2.

Dacă gruparea antrenată de Claudiu Niculescu va reveni pe stadionul din propriul oraș, lucrările de la arenă fiind grăbite în ultimul timp, pentru Academica Argeș se propusese săptămâna trecută Câmpulung ca variantă de rezervă. Totuși, primarul interimar al Piteștiului a anunțat ieri că și echipa pregătită de Marius Baciu va juca la Mioveni pentru câteva etape. Totuși, în acest weekend, meciul cu CS Balotești se joacă pe „Nicolae Dobrin”.

„Săptămâna viitoare vom începe însămânțarea gazonului cu sămânță germinată. Inițial, luasem în calcul ca Academica să dispute câteva meciuri pe stadionul de la Câmpulung. Acum câteva zile, am avut o discuție cu domnul primar Georgescu, de la Mioveni, care și-a dat acceptul să ne lase să jucăm câteva etape pe stadionul de la Mioveni. Va fi nevoie de ceva timp până când se va reface gazonul care este într-o stare deteriorată”, a spus, citat de curier.ro, Cornel Ionică, care are în vedere și alte lucrări la arena din Trivale: „Intenționăm să începem și lucrările pentru acoperirea unei părți din tribune. Avem deja banii prevăzuți în buget pentru asemenea lucrări. Anul viitor, când se va face omologarea pentru Liga 1, vom avea o tribună acoperită. Pentru celelalte modernizări pe care intenționăm să le facem la stadion, vom accesa fonduri europene”.

Lăzărescu: „Ne dorim cu ardoare să readucem Argeșul în Liga 1”

Despre partida de sâmbătă cu CS Balotești, contând pentru etapa a 18-a a Ligii 2, președintele grupării Academica Argeș, Dan Lăzărescu, spune că nu se teme, dar îi avertizează pe jucătorii săi pentru a nu avea surprize.

„Toate meciurile vor fi grele în această parte a doua, așa cum au fost și cele din tur. S-a văzut. Sper să nu mai facem pași greșiți prea mulți și să-i ajungem la puncte pe cei de la Voluntari, ba chiar să-i depășim, pentru că ne dorim cu ardoare să readucem Argeșul în Liga I. Atunci cred că și suporterii din acest județ s-ar apropia mai mult de echipa noastră. Cât despre cei de la CS Balotești, din informațiile pe care le am, s-au întărit în această pauză. Bogdan Pătrașcu, fostul nostru jucător din turul de campionat, plus Hristu Chiacu și Herea, fratele fostului jucător de la Rapid, se numără printre jucătorii care ne pot pune probleme. Mai au și alți fotbaliști la care trebuie să fim atenți. Una peste alta, jocul nu este câștigat nici pe departe dinainte, nu pornim favoriți, în niciun joc nu trebuie să ne considerăm superiori adversarilor. Trebuie să fim modești, umili și să muncim pe zi ce trece și mai mult”, a spus, pentru ziarulargesul.ro, Lăzărescu.

Marius ANGHEL 05 Mar. 2015, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă