Academica nu vrea să pățească precum FC Voluntari: „Cu CF Brăila ne așteaptă o partidă încrâncenată”. Ce crede Urican despre meciul liderului de la Suceava

Marius ANGHEL 23 Apr. 2015, 17:22 Liga 2

Până la marele duel cu FC Voluntari, Academica Argeș trebuie să treacă peste meciul cu CF Brăila. Adversarii de sâmbătă ai piteștenilor, din etapa a 4-a a play-off-ului Seriei I, erau să producă surpriza în fața liderului, însă în final a obținut doar un egal pe terenul acestuia. Aflată la cinci puncte în spatele Voluntariului, trupa pregătită de Ciprian Urican nu-și permite pași greșiți până la finalul sezonului pentru a mai spera la promovare.

Despre meciul de sâmbătă, de la ora 11:00, de pe stadionul „Nicolae Dobrin”, a vorbit antrenorul secund Marcel Abăluță. Acesta nu-i desconsideră pe brăileni, dă nume de jucători care pot decide de unii singuri un meci și spune că îi așteaptă un joc încrâncenat.

„Venim după o victorie lejeră obținută săptămâna trecută acasă în fața echipei din Suceava, un meci pe care ni l-am făcut ușor pentru că am marcat în primele 20 de minute trei goluri, însă adversarii noștri nu formează deloc o echipă slabă. Sâmbătă ne așteaptă un nou joc dificil, în fața unei formații omogene, care are în componență jucători foarte buni ce oricând pot face diferența. Mă refer la Onofraș, Frunză sau Bogdan Ungureanu, acesta din urmă un foarte bun vârf de careu. Brăila este o formație ce a pus probleme serioase și celor de la Voluntari, așa că ne așteaptă o partidă încrâncenată. Noi, ca echipă, parcurgem o perioadă bună și consider că putem și mai mult. Cu fiecare antrenament pe care-l efectuăm lotul se omogenizează exact așa cum trebuie. Mai sunt șapte jocuri și cred că, dacă le câștigăm, suntem promovați. În play-off s-a văzut că celelalte echipe joacă fără presiune. Consider că era mai bun sistemul de dinainte, cel fără play-off și play-out. Așa era pe vremea când eu jucam fotbal. Acum se tot experimentează o serie de idei și echipele joacă fără motivație”, a declarat, citat de academica-arges.ro, Abăluță la conferința de presă premergătoare jocului cu CF Brăila.

Urican: „Am convingerea că Suceava nu va pierde cu Voluntari”

Antrenorul principal al Academicii, Ciprian Urican, consideră că toate meciurile rămase din actualul sezon au gradul lor de dificultate, inclusiv cel de sâmbătă, de pe teren propriu, cu CF Brăila. Acesta speră însă într-o răbufnire de orgoliu a celor de la Rapid CFR Suceava, pe care tocmai au bătut-o cu 6-0, grupare ce întâlnește acasă liderul FC Voluntari.

”Cu Brăila ne așteaptă un joc dificil cum, de altfel, vor fi toate meciurile rămase din play-off. În ceea ce privește jocul de la Suceava, am convingerea că echipa gazda nu va pierde cu Voluntari. Noi am avut o doză substanțială de noroc etapa trecută, din primele situații de poartă am și marcat. Suceava este o echipă redutabilă, nu uitați că au terminat sezonul regulat pe locul 2. În plus, nici pentru jucătorii și antrenorii care și-au demonstrat valoarea în acest sezon, nici pentru factorii de decizie ai comunității care susțin fotbalul, și nu în ultimul rând, nici pentru pasionații suporteri suceveni care iubesc echipa, nu ar fi o situație confortabilă să pierzi două jocuri la rând împotriva echipelor cărora le-ai fost egal un campionat întreg. De asta spun că Rapid nu va pierde sâmbătă”, a spus și Urican.

Deletic: „Nu au presiune, cred că o să ne pună probleme”

Milos Deletic, unul dintre golgheterii echipei Academica crede că CF Brăila le va pune probleme, însă vor face tot ce le stă în putință pentru a obține din nou trei puncte. Atacantul se gândește deja la meciurile cu FC Voluntari.

„Întâlnim o formație care evoluează fără presiune și cred că o să ne pună probleme, dar noi vom face tot ce ne stă în putință pentru a câștiga. După acest joc, ne așteaptă duelul cu FC Voluntari pe care suntem obligați să-l câștigăm. La echipă este liniște, iar eu mă bucur că fac parte dintr-o grupare unde stabilitatea financiară există. După cum se știe, nu multe echipe din fotbalul nostru se pot lăuda că sunt cu salariile și primele la zi. De asemenea, ne place foarte mult și terenul pe care evoluăm în partidele de acasă. Nu același lucru putem spune despre cele din deplasare. Acum rămâne ca de la meci la meci să vină la jocurile noastre din ce în ce mai mulți spectatori”, a spus Deletic.

Foto principal: Adi SOARE
Foto inferior: Academica Argeș

Marius ANGHEL 23 Apr. 2015, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă