A venit nota de plată pentru episodul ”Chiloții”! Valentin Lazăr, suspendat și amendat după gestul împotriva antrenorului Ovidiu Burcă. Vlad Iacob e nemulțumit

Silvian BĂDULESCU 07 Mar. 2023, 16:26 Liga 2
A venit nota de plată pentru episodul ”Chiloții”! Valentin Lazăr, suspendat și amendat după gestul împotriva antrenorului Ovidiu Burcă. Vlad Iacob e nemulțumit

A venit nota de plată pentru episodul ”Chiloții”!

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbel a decis luni, 6 martie, ca Valentin Lazăr, fotbalistul legitimat acum la CS Păulești, în Liga 3, să fie suspendat două etape și amendat cu suma de 2.270 de lei pentru că într-un amical cu Dinamo, disputat la începutul acestui an, a aruncat înspre banca tehnică, cu mesaj către fostul său antrenor Ovidiu Burcă, două perechi de bikini.

Contactat, acesta nu a dorit să ofere nicio reacție.

În schimb, ProSport a luat legătura cu Vlad Iacob, administratorul special al clubului Dinamo, care a subliniat că pedeapsa pentru Lazăr este una prea mică în raport cu gestul în sine.

Valentin Lazăr, suspendat două jocuri și amendat cu 2270 de lei după ce a aruncat cu bikini spre Ovidiu Burcă

La finalul lunii ianuarie, Dinamo a susținut, la Buftea, un amical cu CS Păulești (scor 0-0), formație din Liga 3. Pentru echipa prahoveană a jucat și Vali Lazăr, fost jucător în mai multe rânduri la Dinamo, ultima dată chiar în startul actualului sezon.

În timpul primei reprize, într-un moment al jocului în care se afla aproape de Ovidiu Burcă, antrenor cu care a fost în conflict în ultimul descălecat la ”câini”, jucătorul a scos din jambiere și a aruncat spre antrenor două perechi de chiloți de damă, roz și mov.

Ulterior acestui gest, Dinamo a făcut o sesizare către Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

O lună și jumătate mai târziu, acum, a venit nota de plată pentru mijlocaș. ”Admite sesizarea. În temeiul art. 52/1/a din RD, jucătorul Lazăr Valentin se suspendă 2 (două) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 2270 lei”, sună decizia comisiei.

ProSport l-a contactat pe fotbalist, dar acesta nu a dorit să comenteze în vreun fel decizia luată de Comisia de Disciplină.

  • 3 perioade diferite a avut Valentin Lazăr la Dinamo ca jucător: 2013-2017, 2020, 2022.

Vlad Iacob: ”Ar fi existat niște circumstanțe agravante care ar fi putut să fie luate în considerare”

În schimb, ProSport l-a contactat telefonic pe Vlad Iacob. Administratorul special al ”câinilor” și-a exprimat punctul de vedere cu privire la decizia luată luni, 6 martie.

”Sincer, mi se pare foarte puțin pentru ceea ce a făcut domnul Lazăr. Este un gest incalificabil. Clubul a sesizat Comisia de Disciplină în acest sens la momentul respectiv. Totuși, rămâne decizia lor și nu putem decât să o respectăm. Ar fi existat niște circumstanțe agravante care ar fi putut să fie luate în considerare, dar, repet, respectăm decizia finală pe care au luat-o”, a comentat Iacob.

Conform ”Articolului 52” din ”Regulamentul de Disciplină”, ”Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului”, jucătorul ar fi putut primi maximum șase etape de suspendare.

”Art. 52/1/a – fapta unei persoane care, prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputației, demnității sau imaginii publice a unei persoane, se sancționează altfel: a. dacă autorul este jucător sau antrenor, cu măsura suspendării de la 2 la 6 jocuri.”

Pe lângă gestul din timpul partidei, la final de meci, la flash-interviu, Lazăr a adresat câteva cuvinte dure la adresa lui Ovidiu Burcă.

”[…] Are impresia că e Dumnezeu pe pământ […] Și-a luat fustița și a plecat […]”

Ovidiu Burcă nu a oferit nici până acum vreo declarație cu privire la acest incident, la vremea respectivă spunând că nu e de comentat gestul fostului său elev.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezvoltarea-sanatoasa-dorita-pentru-dinamo-de-noii-actionari-andrei-nicolescu-despre-fotbalisti-de-o-anumita-factura-ridicarea-interdictiei-la-transferuri-si-ce-presupune-progresu-19262472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dinamo-si-a-prezentat-noii-actionari-majoritari-eugen-voicu-vrem-sa-gestionam-acest-club-impreuna-cu-un-grup-de-antreprenori-19262430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamovistii-joaca-pe-o-prima-consistenta-la-meciul-cu-poli-timisoara-cel-care-le-poate-aduce-calificarea-in-play-off-19262417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-la-actionat-pe-valentin-lazar-la-comisii-19258543

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/explicatiile-lui-valentin-lazar-dupa-ce-a-aruncat-catre-ovidiu-burca-cu-doua-perechi-de-chiloti-nu-a-avut-curaj-sa-ma-priveasca-pe-mine-in-ochi-19584329

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-lazar-se-intoarce-in-liga-3-echipa-cu-care-a-semnat-mijlocasul-dupa-despartirea-cu-scandal-de-dinamo-19257616

Silvian BĂDULESCU 07 Mar. 2023, 16:26 Liga 2
Pe aceeași temă