Dinamo nu stă cu mâinile în sân după gestul lui Valentin Lazăr față de Ovidiu Burcă. Decizia luată de clubul din ”Ștefan cel Mare” în privința mijlocașului

Andrei PASCU 23 Jan. 2023, 14:28 Liga 2
Dinamo nu stă cu mâinile în sân după gestul lui Valentin Lazăr față de Ovidiu Burcă. Decizia luată de clubul din ”Ștefan cel Mare” în privința mijlocașului

Despărțirea dintre Dinamo și Valentin Lazăr nu s-a produs în cele mai bune condiții, iar în momentul în care jucătorul a întâlnit fostul club, sâmbătă, într-un amical cu noua sa echipă, CS Păulești din Liga 3, s-a răzbunat pentru modul în care a fost tratat de Ovidiu Burcă.

Mijlocașul a făcut un gest care a surprins și care a atras antipatia chiar și din partea dinamoviștilor, care încă îl simpatizau în ciuda faptului că nu mai era legitimat în ”Ștefan cel Mare”.

Dinamo, plângere la comisie după gestul lui Valentin Lazăr

Astfel, în timpul partidei de sâmbătă, de la Buftea, Valentin Lazăr nu a mai ținut cont de nimic și a aruncat cu două perechi de lenjerie intimă de damă către banca tehnică a lui Dinamo, ținta fiind Ovidiu Burcă.

Din acest motiv, Dinamo a luat decizia, luni, 23 ianuarie, să îl pârască pe Lazăr și să îl reclame la Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. Clubul solicită, în comunicatul emis și public, sancționarea cât mai aspră a jucătorului.

București, 23 ianuarie 2023. Dinamo 1948 București, prin administratorul special Vlad Iacob, precizează prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram următoarele:

Clubul nostru condamnă ferm gestul și declarațiile jucătorului Valentin Lazăr și va sesiza Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal cu privire la comportamentul reprobabil al acestuia din timpul și de la finalul meciului amical Dinamo București vs CS Păulești, desfășurat sâmbătă, 21 ianuarie 2023, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

Jucătorul celor de la CS Păulești a avut un comportament incalificabil, mediatizat în presa centrală de reprezentanții mass-media prezenți la Buftea, pe care nu îl consider demn de a fi expus în amănunt în prezentul comunicat.

Avem încredere în factorii responsabili din Federația Română de Fotbal și sperăm că aceștia vor lua atitudine și vor decide să condamne ferm gesturi de asemenea factură, dând dovadă de toleranță zero față de astfel de comportamente.

Consider că astfel de manifestări sunt intolerabile și nocive pentru fotbalul românesc, un fotbal care ar trebui să promoveze valori precum respectul, integritatea și fair-play-ul”, a anunțat Dinamo pe Facebook.

Valentin Lazăr și Ovidiu Burcă, conflict din momentul plecării jucătorului de la Dinamo

A fost și un ”război” al declarațiilor după meci, la interviuri, față de ceea ce a făcut Valentin Lazăr, în care și jucătorul și antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, au încercat să demonstreze că nu au greșit cu nimic în relația care a dus la separare.

Reacția lui Valentin Lazăr, cu privire la gest în sine și situația de la Dinamo:

A reușit (n.r. – Ovidiu Burcă) să dea liderii vestiarului afară (n.r. – referitor la jucătorii care au plecat după greva de la Săftica). Nu a avut curaj să mă privească pe mine în ochi, n-a avut curaj să-i privească în ochi pe cei cinci. Se băga prin căsuță, pe acolo, pe la Săftica. Sunt mai multe lucruri la mijloc. Băieții și oamenii din jurul lui Dinamo știu ce face acest psiholog.

Nu m-a supărat cu nimic, știam de o lună că va face asta (n.r. – că îl va da afară). Are impresia că e Dumnezeu pe pământ și îi tratează așa pe ceilalți care l-au ajutat să ajungă la un punct de play-off…îi dai afară și numai jucătorii sunt de vină. Domnul psiholog nu e de vină, că are niște cărți în fața altora. Nu e așa, hai să n-o mai dăm așa.

Foarte mare grevă a fost la Dinamo. Au întrebat și ei despre bani, de 2-3-4 săptămâni, cu activități pe zoom, cu toată lumea. Domnii din imagine au spus că se rezolvă, de Sărbători, de Crăciun, de Paște, se rezolvă.

Și când au venit băieții la antrenament, au întrebat și ei dacă vine cineva în fața lor să le explice. Și omul a plecat și apoi s-a dus pe la conducere, că nu poate să lucreze cu acei jucători. Asta e atitudine de mare-mare antrenor, părerea mea, un fel de Del Bosque în România”.

Ulterior, a venit și reacția lui Ovidiu Burcă, încercând să demonstreze că a acționat corect la Dinamo, indiferent de situațiile în care s-a aflat:

”Vreau să-mi cer scuze pentru faptul că, la ultima conferință de presă (n.r. – conferința organizată după greva de la Săftica), am plecat. Eram prea aprins și am considerat că mai bine plec, decât să vorbesc nu știu ce prostii.

Atmosfera în vestiar e una bună, poate fi și mai bună. O să lucrăm la lucrul ăsta, să construim din nou acest spirit care ne-a adus aproape de play-off.

Am văzut că foarte multă lume a vorbit despre acea conferință. Relația mea cu jucătorii este una bună. Ne cunoaștem mai bine, chiar dacă a fost un moment mai tensionat. Consider că din această situație vom ieși mult mai puternici.

S-au făcut multe discuții pe tema banilor. Eu am luptat mereu pentru drepturile jucătorilor și le-am oferit toată dragostea mea. Niciodată n-a fost în intenția mea să nu las jucătorii să aibă punct de vedere. Să aibă personalitate, curaj să spună ceea ce gândesc. Doar le-am cerut o păsuire!

Știu că foarte multă lume m-a acuzat că nu sunt corect. Au început să facă teorii de leadership. Ăsta sunt, nu vreau să fiu politically correct, nu vreau să mulțumesc pe nimeni. Am o relație foarte bună cu jucătorii mei.

S-au reziliat contractele pentru că, din punct de vedere sportiv, nu mai credeam în acei jucători. Atâta tot! Îmi place să lucrez cu un anumit tip de jucător și nu mă ascund. Asta e fost decizia mea. Sper să avem liniște în continuare și să ne concentrăm pe obiectiv, acela de a intra în play-off”.

Despre acțiunea din timpul amicalului a lui Valentin Lazăr, antrenorul dinamovist a refuzat să comenteze, spunând că nu e de comentat gestul fostului său elev.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-despre-cum-se-intelege-cu-jucatorii-sai-dupa-monologul-public-in-care-i-a-atacat-acum-ei-ma-cunosc-pe-mine-mai-bine-ii-cunosc-si-eu-pe-ei-mai-bine-cine-l-a-deranjat-19258483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-dudea-vorbe-grele-despre-antrenorul-lui-dinamo-mister-burca-practic-ne-a-vandut-a-incercat-o-chestie-psihologica-si-nu-i-a-iesit-apoi-a-fugit-nu-a-avut-barbatie-e-un-las-19258454

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-cs-paulesti-amical-terminat-la-egalitate-19258370

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-confirmat-trei-plecari-19258307

Andrei PASCU 23 Jan. 2023, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă