„99,9% Ra­pidul nu va lua licența. Pe piteșteni îi asigur încă de pe acum că vor vedea un fotbal de calitate și o echipă bună”

Marius ANGHEL 25 May. 2014, 17:45 Liga 2

Președintele echipei FC Clinceni, Dan Lăzărescu (foto), este convins că formația sa va promova în Liga I, chiar dacă nu va termina pe locul doi în Seria I a Ligii a II-a. Ilfovenii sunt, alături de CSMS Iași, singurii care au primit licență de a evolua în primul eșalon. Momentan, FC Clinceni se află pe locul patru la play-off, la cinci puncte în spatele Rapidului, cu trei etape înainte de finalul campionatului.

Totuși, Lăzărescu vorbește, într-un interviu acordat ziarului Curierul zilei, că FC Clinceni va profita se situația echipei Rapid București, cea care nu a primit licența nici la Comisia de Apel din cadrul FRF. Oficialul ilfovenilor spune că giuleștenii vor să fa­că recurs la TAS, însă șansele sunt aproape de zero, având în vedere situația financiară deza­s­truoasă prin care trec.

În cazul în care va reuși promovarea istorică, FC Clinceni se va muta la Pitești, acolo unde va lua denumirea de FC Argeș 1953 și va evolua pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

– Mai aveți emoții că nu veți a­junge în Liga I?
– Nu mai am niciun fel de e­moție. În proporție de 99,9%, Ra­pidul nu va lua licența. Nu are bani și nu are nicio șansă. Ime­diat după terminarea sezo­nului, vom începe pregătirile pentru Liga I.

– Sunteți de acord cu o ligă de 14 echipe?
– Vreau să vă spun că s-a votat doar o propunere, care va fi înaintată Comitetului Executiv. Nu cred că se va aproba o ligă cu 14 echipe, cu play-off și play-out. În sezonul 2015 – 2016, e­chipa României se va califica la Campionatul European. Vor fi 38 de jocuri în Liga I, iar noi a­vem probleme acum, când sunt doar 34. În eventualitatea în ca­re s-ar aproba acest sistem, cam­pionatul ar trebui să se în­cheie pe 5-10 mai, pentru a lăsa timp echipei naționale să se pre­gătească. Unde mai pui a­ces­te patru meciuri? Eu cred că nu se va vota această propunere.

– Liga I?
– Da, însă o vom anunța la fi­nalul sezonului. Atât lotul, cât și pro­gramul de pregătire vor fi pu­blice. Vă pot spune doar că reu­nirea echipei va fi în jurul datei de 16 iunie, după care se va ple­ca într-un cantonament de pre­gătire centralizată. Vom juca la Pitești mai multe meciuri ami­ca­le înaintea începerii sezo­nu­lui.

– Ce le promiteți piteștenilor care vor veni la stadion?
– Îi asigur încă de pe acum că vor vedea un fotbal de calitate și o echipă bună, care se va bate de la egal la egal cu orice ad­ver­sar din campionat. Vreau să vi­nă în număr cât mai mare la sta­dion și să ne susțină, pentru că vom fi echipa orașului. Eu cred că, dacă vom avea re­zul­tate, oa­menii vor veni lângă noi.

Clasamentul play-off-ului Seriei I cu trei etape înainte de final:

1.     CSMS Iași           33
2.     Rapid București           32

3.     Unirea Slobozia           29
4.     FC Clinceni           27
5.     ACS Berceni           13
6.     SC Bacău           9

Marius ANGHEL 25 May. 2014, 17:45 Liga 2
Pe aceeași temă