Argeșul ar putea avea cinci echipe în noul sezon al Ligii 3. Președinte AJF le stă sfaturi celor de la SCM, Bradu și Muscelul: „Să nu se războiască între ele și să câștige o a patra”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2016, 13:43 Stiri
Argeșul ar putea avea cinci echipe în noul sezon al Ligii 3.** Președinte AJF le stă sfaturi celor de la SCM, Bradu și Muscelul:

Județul Argeș ar putea fi repezentat de cinci echi­pe în Liga a III-a, începând cu sezonul viitor. Astfel, în momentul de față, Argeșul este repezentant în acest eșalon fotbalistic al țării de trei echipe, SCM Pitești, Muscelul Câmpulung și Atletic Bradu, iar lor, dacă rămân în această formulă și la anul (adi­că, dacă vreuna din cele trei nu promo­vează, și în același timp nu se retrage vreuna din sezonul viitor), li se pot alătura FC Argeș 1953 sau Unirea Bascov (care câștigă Liga a IV-a și apoi promovează în urma barajului) și CS Mioveni II (care s-ar putea înscrie direct în competiție).

Informația că Argeșul ar mai putea avea alte două echipe de la anul în Liga a III-a a fost oferită de președintele AJF Argeș Cornel Sorescu, șeful fotbalului arge­șean explicând și modalitatea prin care se poate realiza acest lucru. Este vorba de o decizie a Federației, de a accepta în Liga a III-a echipe care aparțin cluburilor ce au deja reprezentante în Ligile I și a II-a, iar cazul concret pentru județul Argeș este CS Mioveni.

„Financiar, nu știu care echipă poate susține participarea în Liga a III-a. Sportiv însă, cred că FC Argeș, Unirea Bascov, poate chiar și CS Mioveni ne pot reprezenta, pentru că se înjumătățesc punctele în play-off și atunci diferența nu e mare. Eu personal aș vrea să ajungă aici una din cele două, FC Argeș sau Bascov, pentru că, în luna mai, Adunarea Generală a FRF va aproba promovarea directă, adică înscrierea în Liga a III-a a cluburilor care au deja echipă în ligile I și a II-a și doresc să aibă echipă și în Liga a III-a. Astfel, CS Mioveni II s-ar putea înscrie direct și de-aia spun că prefer una din cele două, pentru că cealaltă poate ajunge direct”, a spus Cornel Sorescu.

Președintele AJF a comentat și situația din seria echipelor argeșene înscrise în Liga a III-a: „Am discutat cu cei de la SCM, Bradu și Dinicu Golescu, trei echipe care au ajuns să lupte pentru promovare. Le-am spus să fie atente, să nu se războiască între ele și să câștige o a patra…”.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 01 Apr. 2016, 13:43 Stiri
Pe aceeași temă