„4-5 jucători sigur vor face pasul spre echipa mare”

Marius ANGHEL 17 Dec. 2012, 12:30 Liga 2

După opt etape în care nu a acumulat niciun punct și era ciuca bătăilor, Dinamo II și-a revenit în ultimele meciuri ale turului, a strâns 11 puncte și a intrat în vacanța de iarnă de pe locul 11, la două puncte de ultima clasată a Seriei I. Florentin Petre, antrenorul secund al echipei secunde a lui Dinamo, e optimist în ceea ce privește evoluția echipei în returul campionatului și este încrezător că echipa va termina în primele 6.

– Cum vi s-a părut acest tur de campionat?
– A fost foarte greu pentru că echipa noastră a avut un început ezitant, în primele etape nu am reușit rezultate bune, dar pe final de tur ne-am revenit, având rezultate bune spre foarte bune. Sunt sigur că după vacanța de iarnă, cu o pregătire foarte bună, vom termina în primele 6.

– Obiectivul echipei este să promoveze jucători tineri. Sunt ei capabili să facă pasul la prima echipă, în Liga I?
– Da. Sunt 4-5 jucători care peste puțin timp sigur vor face pasul spre echipa mare. Obiectivul nostru este să promovăm cât mai mulți tineri fotbaliști pentru echipa mare.

– Îmi puteți numi câteva exemple la care vă gândiți?
– Îmi pare rău, dar este mai bine să nu dau nume.

– Dario Bonetti a promovat câțiva jucători tineri precum Steliano Filip și Constantin Nica. Credeți că și Dorinel Munteanu va acorda încredere tinerilor sau se va baza pe noi transferuri?
– Sunt sigur că Dorinel va promova tineri jucători. Sperăm din toată inima că cei pregătiți de noi să facă față cu succes la tot ce se cere la nivelul de performanță.

– Se va despărți Dinamo II de vreun jucător în această iarnă?
– Sincer, nu știu. Prioritatea cea mare pentru noi este echipa mare. Se poate unul sau doi să facă parte din lotul pentru prima echipă.

– Care credeți că a fost cel mai constant jucător în acest tur pentru Dinamo II?
– Noi i-am preluat după etapa a VII-a, nu am reușit să văd o constanță la un jucător anume, dar cel mai important este că toată echipa a crescut de la meci la meci.

– Ați stabilit unde va avea loc pregătirea de iarnă?
– Încă nu. Sigur vom merge la munte.

Articol scris de Lucica Măcreanu
 

Marius ANGHEL 17 Dec. 2012, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă