1,1 milioane lei, prețul turului pentru Unirea

10 Aug. 2012, 18:00 Liga 2
1,1 milioane lei, prețul turului** pentru Unirea

Unirea Sobozia se pregătește să dea piept cu lumea Ligii a II-a, una puțin cunoscută pentru mulți dintre componenții lotului. Vor fi adversari mult mai valoroși, dar și costuri mult mai mari. Din acest motiv, în ședința Consiliului Local din 19 iulie 2012 s-a aprobat alocarea a 1,1 milioane lei pentru susținerea financiară a echipei în turul campionatului 2012-2013.

Din retur se intră cu bilet
Suma de 1,1 milioane lei satisface doar în parte doleanțele conducerii. Surse din cadrul acesteia ne-au dezvăluit că, pentru acoperirea nevoilor echipei, ar fi fost necesare 1,5 milioane lei. Viceprimarul Valentin Băcanu explică, pe scurt, pentru Independent cum s-a ajuns la această sumă și face cîteva precizări cu privire la reuturul campionatului.
«Din estimările făcute de conducerea clubului sportiv, banii vor ajunge pînă la finele anului. Pînă la retur, sperăm să aducem lîngă echipă și o serie de iubitori ai fotbalului care să ajute financiar. Din retur este posibil ca intrarea pe stadion să se facă pe bază de bilet. Conform discuțiilor pe care le-am avut, galeria (n. red.: ???) va avea intrarea gratuită, pensionarii vor plăti doar jumătate din costul biletului, iar copiii vor avea, de asemenea, reducere. Oricum, prețul biletelor nu va depăși suma de 5-10 lei…» a ținut să precizeze viceprimarul Valentin Băcanu.
S-au întors din cantonament
La finele săptămînii precedente, elevii lui Marin Dună au revenit de la Predeal, acolo unde au întreprins 12 zile de pregătire asezonată cu meciuri amicale. Rezultatele testelor nu au fost de natură să linișteașcă: 1-3 cu Damila Măciuca și 4-2 cu brașovenii de la Corona, ambele echipe fiind nou promovate în Liga a II-a. La întoarcerea în oraș, slobozenii au primit vizita Farului Constanța, meci încheiat nedecis, scor 1-1. Golul uniriștilor a fost marcat de Florinel Ibrian.
«Cantonamentul a fost o acțiune reușită, unde am pus accentul pe pregătire. Băieții s-au comportant excelent și, foarte important, am fost ocoliți de accidentări. Ceva probleme musculare are Marius Drăguț, dar se vor rezolva repede. Cît privește amicalele, eu nu sînt printre antrenorii care susțin că rezultatele nu contează. Au existat și înfrîngeri, prin urmare mai sînt lucruri de pus la punct pînă la startul campionatului. Victoriile generează victorii și este bine să le obținem chiar și în amicale…» a declarat, pentru Independent, antrenorul principal al Unirii, Marin Dună.
Au venit Mihalcea și încă patru, au plecat doi
La capitolul achiziții, conducerea a depus o activitate febrilă. Deși atât managerul general Constantin Prepeliță, cât și primarul Alexandru Stoica o considerau o afacere scumpă, venirea la Slobozia a lui Adrian Mihalcea s-a concretizat în cele din urmă. În vârstă de 36 de ani, Mihalcea este cel mai valoros produs din ultimii 25 de ani al fotbalului slobozean. Cea mai fructuoasă perioadă a carierei a înregistrat-o în perioada 1996-2001, când a activat la Dinamo și a marcat 68 de goluri în 164 de meciuri. A mai jucat la Genoa, Verona, Chunan Dragons, FC Vaslui, Aris Limasol, Astra Ploiești, Unirea Urziceni și, în sezonul trecut, la Concordia Chiajna. De asemenea, cel poreclit «Țăranu’» are 16 prezențe în naționala României. Dacă Mihalcea va întări atacul, centrul apărării îl va avea ca scut pe Josef Lorincz, adus de la FC Botoșani. Lorincz a fost una dintre doleanțele exprese ale lui Dună, care îl cunoștea din vremea cînd evolua pentru Victoria Brănești. Totodată, pentru fortificarea defensivei, a fost cooptat în lot fundașul stînga Marian Florea, jucător cu experiență în Liga a II-a, care a evoluat ultima dată la Astra Giurgiu. Nu a fost neglijat nici sectorul jucătorilor sub 21 de ani, unde, pe lîngă Sorin Gheorghiu, au mai apărut Andrei Luca, mijlocaș stînga adus de la U Cluj II și Alexandru Ivașcu, mijlocaș central venit de la Simeria. Marin Dună precizează că mai este de lucru cu acești tineri, dar are mare încredere în potențialul lor, potențioal pe care îl va verifica, de altfel, în meciul de la Viitorul Axintele, care se va disputa miercuri, 8 august, cel mai probabil de la ora 10,00. La capitolul plecări, îl notăm pe fundașul Ionuț Bozean, ajuns la Dunărea Călărași, și pe atacantul Marius Ștefan, care va fi împrumutat la Viitorul Axintele. De remarcat că una dintre achizițiile considerate la un moment dat sigure, Nicolae Hertu, a părăsit echipa înainte de plecarea în cantonament. Se pare că Hertu intenționează să se lase de fotbal…
Serie de foc… de paie
Unirea Slobozia va face parte din Seria I a Ligii a II-a alături de alte 14 echipe, așa cum a hotărît pe 3 august Comitetul de Urgență al FRF. Aproape sigur, din cele 15 echipe vor mai rămîne 14, CS Buftea urmînd să nu ia startul în noua ediție de campionat. De asemenea, alte formații cum ar fi FCM Bacău, Callatis Mangalia și exemplele pot continua, se confruntă cu probleme financiare, fiind posibil orice deznodământ. Așadar, în Liga a II-a este deocamdată un singur lucru sigur: startul se dă pe 1 septembrie 2012. Vom vedea cîte competitoare îl vor lua.
10 Aug. 2012, 18:00 Liga 2
Pe aceeași temă