Stadion nou pentru a doua localitate ca mărime din Mehedinți! Arena actuală va intra într-un amplu proces de modernizare, iar investiția se ridică la aproximativ 5 milioane de euro

Mircea OGLINDOIU 14 Sep. 2024, 14:34 Liga 4

Fără echipă de fotbal în ligile naționale din 2004, an în care Dierna s-a desființat, deși nu retrogradase la finele acelui sezon de Liga 3, municipiul Orșova ar putea reveni pe harta fotbalului românesc.

Nu în viitorul apropiat, fiindcă Dierna Orșova s-a retras în 2020 și din Liga 4 Mehedinți, dar ar putea fi activată în următoarele sezoane de noul primar al localității de la malul Dunării, Adrian Cican, care urmează să fie instalat în funcție luna viitoare.

Noul primar din Orșova vorbește de un stadion la ”standarde europene” în municipiu

Edilul ales a prezentat un proiect de reabilitare al stadionului Dierna, a cărui investiție se ridică la 5 milioane de euro! În prezent, pe actualul stadion din Orșova evoluează, oficial, grupele de copii U19, U16 și U13 de la CFR 1943 Turnu Severin.

”Avem o echipă de fotbal din Severin, CFR 1943, care se antrenează aici si care își desfășoară meciurile oficiale la juniori pe acest stadion, care, momentan, nu se se prezintă în condiții optime. Președintele mi-a zis că au legitimați la grupele de copii și juniori aproximativ 50 de orșoveni, ceea ce este de lăudat, fiindcă acești copii talentați și dornici de performanță chiar nu aveau unde să joace, deoarece vechea conducere a orașului a desființat echipa locală de acum 5 ani! Avem un proiect prin care vom aduce acest stadion la standarde europene și care va putea fi omologat inclusiv pentru meciuri de eșalon secund”, a declarat viitorul primar al municipiului Orșova, Adrian Cican, pentru RTS.

Juniorii clubului CFR 1943 Turnu Severin își dispută meciurile la Orșova

Stadionul din Orșova oferă una dintre cele mai pitorești imagini din România, din tribună putându-se observa valurile fluviului Dunărea.

  • Ultimul meci oficial jucat de Dierna Orșova în Liga 3 (Divizia C la acel moment) a fost pe 24.05.2004, AS Dierna – CS Vulcan, scor 2-1.
  • Ultimul meci oficial jucat de Dierna Orșova în Liga 4 a fost pe 26.11.2019, scor 0-3, la Orșova, cu CS Strehaia! Ambele echipe s-au desființat între timp.
  • Vineri după-amiază, 13.09.2024, s-a disputat primul meci oficial la Orșova, după o pauză de 5 ani, între CFR 1943 Turnu Severin și Recolta Dănceu, scor 5-1, la Juniori U19.

Orșova este a doua localitate ca mărime din județul Mehedinți, după reședința județului, Drobeta Turnu Severin (85.000 locuitori) și are o populație de aproximativ 10.000 de locuitori.

În urmă cu 6 ani, la Orșova s-a disputat amicalul CSM Dierna – Politehnica Timișoara.

Actualul stadion a fost construit în 1972 și a fost inaugurat cu prilejul unui amical între Universitatea Craiova și Politehnica Timișoara.

Mircea OGLINDOIU 14 Sep. 2024, 14:34 Liga 4
Pe aceeași temă