O echipă cu 23 de sezoane la nivelul Diviziei C ar putea renaște cu ajutorul suporterilor!

Mircea OGLINDOIU 18 May. 2023, 11:16 Liga 3

Lăsată de izbeliște de autoritățile locale, Dierna Orșova ar putea renaște după demersul inițiat de cântărețul Nane.

Artistul originar din Orșova a lansat o campanie de strângere de fonduri, prin care se dorește reînființarea echipei de fotbal de la malul Dunării.

Demers pentru reînființarea echipei de fotbal Dierna Orșova

Clubul Sportiv Municipal Dierna Orșova se află în subordinea Primăriei Orșova, însă n-a mai primit finanțare și în 2020 s-a desființat.

”Orșoveni, a venit timpul să strângem rândurile și să realizăm că doar ÎMPREUNĂ putem schimba ceva! Nu trebuie să mai așteptăm ca alții să facă pentru NOI, ceea ce am putea face chiar împreună! Ani de zile ne-am cramponat în a da vina pe alții, că au distrus fotbalul sau că nu au făcut nimic, dar haideți să arătăm cum procedează o comunitate unită și vă garantăm că atât Primăria, cât și oameni de afaceri locali vor veni alături de noi! Starea Stadionului Municipal Orșova este una deplorabilă, așa că vă rugăm să ajutați prin donații, cu orice sumă puteți, pentru a putea aduce baza sportivă la un nivel decent pentru a o putea folosi în activitatea sportivă!”, este comunicat remis de inițiatori.

În câteva zile de la lansarea campaniei, s-au strâns aproximativ 1.500 euro.

Dierna Orșova a evoluat 23 de sezoane în Liga 3

Dierna Orșova are 23 de sezoane la nivelul Ligii 3, ultimul datând însă din anul 2004, când s-a clasat pe antepenultimul loc în Seria a 6-a și a retrogradat în campionatul județean. Din acea serie promova Politehnica Timișoara, club patronat la vremea respectivă de italianul Claudio Zambon. Ulterior, acesta a mutat echipa la Drăgășani.

Ultimul sezon activ al CSM Dierna Orșova a fost cel din 2019-2020, când echipa s-a clasat pe locul 9, la jumătatea turului, din Liga 4 Mehedinți. Returul nu s-a mai jucat din cauza pandemiei COVID-19, iar echipa s-a desființat în vara anului 2020.

Mircea OGLINDOIU 18 May. 2023, 11:16 Liga 3
Pe aceeași temă