Mediașul va avea fotbal! Noul proiect a fost înregistrat la MTS și va lua startul în Liga 4 Sibiu. Ultimele detalii despre clubul care va fi susținut de oamenii care au făcut istorie la Gaz Metan

Răzvan STÎNGĂ 16 Jul. 2022, 16:55 Liga 4
Mediașul va avea fotbal! Noul proiect a fost înregistrat la MTS și va lua startul în Liga 4 Sibiu. Ultimele detalii despre clubul care va fi susținut de oamenii care au făcut istorie la Gaz Metan

Noul proiect fotbalistic de la Mediaș va lua naștere din sezonul 2022-2023 al Ligii 4 Sibiu, demersuri importante fiind făcute în ultimul timp de oamenii care și-au asumat să readucă fotbalul în oraș, după dispariția clubului Gaz Metan. Noua entitate va purta numele de Asociația Club Sportiv Mediaș 2022.

ACS Mediaș, înregistrată la MTS

ACS Mediaș a fost deja înregistrată la Ministerul Tineretului și Sportului. Anunțul a fost făcut de un fost fotbalist al echipei Gaz Metan Medial, Ionuț Buzean, care va fi parte directă din proiect, pe o poziție de conducere. El a precizat și că noua structură a fost afiliată la FRF, dar acest detaliu este incorect. Dat fiind faptul că echipa va porni din Liga 4, atunci e nevoie de afilierea la Asociația Județeană Sibiu, nu la Federația Română de Fotbal.

Afilierea către forul condus de Răzvan Burleanu se face începând cu Liga 3, cel mai devreme din sezonul 2023-2024 pentru ACS Mediaș, asta dacă va promova din Liga 4 Sibiu.

Mai multe detalii despre echipă vor fi oferite la începutul săptămânii următoare, când va avea loc o conferință de presă în acest sens. Anunțul lui Buzean pe pagina personală de Facebook:

O veste mult asteptata pt toata suflarea fotbalistica din orasul nostru. Astazi 13.07.2022, ASOCIATIA CLUB SPORTIV MEDIAS 2022 fost inregistrata la MTS si afiliata la FRF.

In concluzie Mediasul are fotbal.

Intrucat reperele dupa care ne ghidam sunt performanta si transparenta am ales ca toata structura de conducere sa fie formata doar din medieseni, foste glorii ale clubului Gaz Metan.

Vreau sa multumesc pe aceasta cale tuturor oamenilor care au inteles importanta proiectului, si ne-au ajutat pentru urgentarea demersurilor legale.

Multumim pt sustinere Primariei Mun Medias, Romgaz si celorlati sponsori Fortzza.ro etc.

Luni 18.07 ora 17.00 va avea loc o conferinta de presa pt prezentarea proiectului”.

Ionuț Buzean, viitor președinte la ACS Mediaș

Dintre numele importante din fotbalul românesc care se identifică în anumită măsură cu Gaz Metan Mediaș, la noua echipă vor mai fi implicați și Cristian Pustai, Eugen Pârvulescu, Doru Dudiță, Dorin Roșca și Iosif Biro, care vor fi numiți membri fondatori. Poziția de președinte va fi ocupată de Ionuț Buzean.

Referitor la bugetul de care va dispune noua entitate, banii vor fi mult peste media formațiilor din Liga 4 se pare, urmând a se implica și sponsori destul de importanți, iar acum fiind discuții cu privire la utilizarea Stadionului Municipal Mediaș, cu Transgaz și Primăria Mediaș.

Un italian, investitor la noua echipă din Mediaș

Investitor va fi un italian! Giuliano Hulio are mai multe afaceri în diverse domenii, în construcții dar și în HoReCa. Deține un restaurant cu specific brazilian în Cluj și este o persoană apropiată de Eric de Oliveira.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/sanctiuni-drastice-dictate-de-frf-pentru-reprezentantele-judetelor-iasi-si-cluj-in-cupa-romaniei-dupa-ce-n-au-participat-in-faza-regionala-echipele-au-fost-retrogradate-19237454

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-stadioanele-unde-se-vor-disputa-cele-sapte-finale-ale-fazei-regionale-a-cupei-romaniei-19237439

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-invinsa-de-o-echipa-de-liga-4-pe-care-zilele-trecute-o-batuse-cu-10-1-timisorenii-au-semnat-cu-un-jucator-fost-la-cs-hunedoara-19236733

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Jul. 2022, 16:55 Liga 4
Pe aceeași temă